Bakrecepten

20 x Italiaanse Dolci Recepten

In Italie is men dol op zoetigheid – ook wel dolci genoemd! Van tiramisu en panna cotta, tot Italiaanse krokante koekjes, cornetti (een soort croissants) of hele taart en met bijvoorbeeld kaas er in verwerkt. Ik heb dan ook 20x Italiaanse Dolci recepten voor jullie op een rijtje gezet zodat je deze zomervakantie elke dag een beetje kunt gaan genieten van het zoete Italie!

Zo ben jij vast al bekend met de tiramisu, de Italiaanse klassieker met lange vinger, koffie en mascarpone. Maar wist je dat deze Sbrisolona koek ook een absolute lekkernij is voor bij de koffie. In Italie worden de seizoensvruchten vaak verwerkt tot jam en dan komen deze crostata’s weer heel goed van pas. Wist je dat ricotta kaas overigens ook vaak wordt gebruikt om zoete kaastaarten van te maken? Check hier maar liefst 20x recepten voor Italiaanse dolci maken.


20 x Italiaanse Dolci recepten:


Pudding en roomijs

Een dessert met gekookte room wordt in Italie ‘panna cotta’ genoemd. Niet voor niets is dit een van de lekkerste traktaties na het eten en de variatie mogelijkheden zijn eindeloos. Nog zo’n ander geweldige bereiding van room is uiteraard roomijs! Want van ‘gelato’ krijgt niemand genoegen! Wist je dat je in Bologna een opleiding kunt volgen tot een echte Italiaanse ijsmeester?

panna cotta met aardbeien en basilicum

Tiramisu

Met de combinatie van lange vinger koekjes, koffie en gezoete mascarpone zit je altijd goed. De tiramisu is wellicht het meest bekende dessert uit de Italiaanse keuken. De naam betekent letterlijk ‘beur me op‘ en dat is precies wat dit gerecht doet!

Tiramisu met limoncello

Ricotta Taarten

In Italie is men dol op ricotta en het komt dan ook dikwijls terug in gebak. Zelf ben ik ook van van het maken van glutenvrije ricotta taarten. Niet alleen heel lekker maar ook eiwitrijk.

Ricotta taart met chocolade

Italiaanse Koekjes

Een koekje bij de koffie hoort natuurlijk, maar daar weten de Italianen ook wel raad mee! Met name s’ochtends als ontbijt met caffe, een cappuccino of macchiato, maar ook s’avonds voor bij de grappa en koffie toe bijvoorbeeld. Dit zijn in ieder geval mijn persoonlijke favorieten!

Cantuccini koekjes

Italiaanse Cakes

Koffie Cake met mascarpone room

Overige Italiaanse dolci

Nutella Pizza met aardbeien

Tot zo ver maar liefst 20 verschillende Italiaanse dolci! Of je nu gaat voor taartjes, koekjes, chocolade, kaas of fruit…. hier zit voor een ieder wel een favoriet dessert tussen! Ik hoor dan ook graag welke Italiaanse klassieker jouw favoriet is!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze 20x Italiaanse dolci recepten nog eens wilt terugkijken of gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago