Het is inmiddels week 3 van onze zomervakantie themaweken! Deze week gaan we jullie verrassen met een aantal heerlijke en typisch Britse recepten. Maar we trappen eerst af met een Engeland Weekmenu waar je mee voorruit kunt plannen.

Weekmenu met klassieke recepten uit Engeland

Het is een nieuwe week dus we gaan een ander land in het zonnetje zetten. Letterlijk want deze zomervakantie staat de site telkens in het teken van een ander land en vakantiebestemming! Deze week is het de beurt aan Engeland, of Groot Brittanie (of Verenigd Koninklijk. Geniet dus heerlijk van dit Engeland weekmenu met Engelse klassieker en bekende gerechten! En in de rest van de week komen er nog een aantal andere (en nieuwe) Engelse recepten op de site bij. Keuze genoeg dus!

Check hier overigens alle andere vakantie weekmenu’s voor deze zomervakantie!


ENGELAND Weekmenu:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


MAANDAG (MONDAY) – Cottage Pie met (vegetarisch) gehakt

Deze ovenschotel met gehakt en aardappel wordt in Engeland ook wel Cottage Pie genoemd. Het is een traditioneel Brits gerecht uit de boerenkeuken. En wordt eigenlijk vrij simpel en met zo min mogelijk, en goedkope, ingrediënten gemaakt. Armeluis eten ook wel. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik met een paar (luxe) ingrediënten een geweldige rijke ovenschotel met gehakt en aardappel hiervan zou maken.

Bereidingstijd: 60 minuten.


DINSDAG (TUESDAY) – Scrambled Eggs & Bacon

Roereieren zijn bekend over heel de wereld, maar vooral in Engeland staan deze scrambled eggs regelmatig op de ontbijttafel. Uiteraard mogen een paar uitgebakken baconstrips niet ontbreken.

Bereidingstijd: 10 minuten.


WOENSDAG (WEDNESDAY) – Eton Mess

Sommige recepten zijn echt te belachelijk makkelijk voor woorden, zo ook het recept voor de Britse Eton Mess. Het is namelijk niets minder als schuimpjes, slagroom en aardbeien. Kind kan de was doen. Of Eton Mess maken 🙂 Ideaal voor de snelle en lekkere trek, op feestjes of verjaardagen en meer.

Bereidingstijd: 10 minuten (+ evt. tijd voor zelf schuimpjes maken).


DONDERDAG (THURSDAY) – Shepherd’s Pie

Dit recept voor ‘sheperds pie‘ is een ode aan de schapenherders van het platteland. Dit is, net als de ‘cottage pie‘ is dit een heerlijke ovenschotel maar dan met gestoofde lamsschenkel met wortel, doperwtjes, rozemarijn en tijm onder een laag aardappelpuree.

Bereidingstijd: > 1 uur, afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt.


VRIJDAG (FRIDAY) – Fish Pie

Op vrijdagen eten we graag vis en dan is deze Fish Pie een aanrader! Hartige ‘pie’ met groenten, vlees, gevogelte of vis is echt op en top Brits. Bij Harrods ga ik altijd even langs voor een taartje to go in Londen. Maar voor thuis is deze dichte hartige taart met romige visvulling, doperwtjes en wortel favoriet!

Bereidingstijd: 1 uur en 15 min.


ZATERDAG (SATURDAY) – High Tea of Afternoon Tea

De Britten staan bekend om hun High Tea of Afternoon Tea. Daarbij worden torentjes gevuld met sandwiches, scones en zoete taartjes, muffins of chocolade. Voor de hartige sandwiches heb ik een paar leuke variatie recepten op een rijtje gezet. En voor het zoete gedeelte mag je natuurlijk lekker zelf aan het bakken slaan of koop kant en klare cakeje etc. bij de bakker of supermarkt. Net wat jij wilt of hoeveel tijd je ervoor wilt uittrekken.

Bereidingstijd: vanaf 15 minuten


ZONDAG (SUNDAY) – Lemon Poppy Seed Cake

De Engelsen zijn dol op taart en cake! Niet voor niets dat de High Tea zo belangrijk is in de Britse cultuur. Maar je maakt van een simpele roomboter cake ook iets heel bijzonder door een bijvoorbeeld citroen en maanzaad aan toe te voegen. Deze zogehete Lemon Poppy Seed Cake is inmiddels wereldberoemd en kan niet zonder glazuur topping!

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten


Tot zo ver ons Engeland Weekmenu met heerlijke recepten! Hopelijk krijg je er meteen trek van en kun je niet wachten om meteen de keuken in te duiken. Maar neem ook gerust een kijkje bij nog meer recepten uit de Britse keuken!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Engeland Weekmenu.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Share
Published by
Betina Oostveen

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago