Bij barbecue recepten denk je over het algemeen misschien aan vlees, vis en gevogelte. Maar de laatste jaren neemt de vegetarische barbecue steeds meer in populariteit toe dus verzamelde ik 10x vegetarische BBQ recepten voor jullie op een rijtje!

Lekkere groenten van de barbecue

Eigenlijk kun je elke willekeurige groente bakken of roosteren op de barbecue die je maar wilt. Lekker wordt het toch wel, zeker met een van deze 10x BBQ Kruiden rubs erbij! Let op! Onderstaande recepten zijn allemaal vegetarische hoofdgerechten die je klaar maakt op de barbecue!

De echte barbecue liefhebbers vinden hier ook:

10x Vegetarische BBQ recepten

(klik op de afbeelding om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Rode Bieten burger met (geiten)kaascreme

Wist je dat groenten ook prima al burgers gebruikt kunnen worden? Deze rode bieten burger met geitenkaas creme en vijgen is een klein beetje zoet, maar heeft een overheerlijke bite en crunch.


2. Teriyaki Tofu Spiesjes

Ja ook vegetarische recepten kom je steeds vaker voor op de barbecue! En deze teriyaki tofu spiesjes zijn een mooi en lekker alternatief voor vlees of kip. Geef er een lekker Japans tintje aan.


3. Broodje Pulled Mushrooms

Maak van je vlees of groenten een ‘pulled’ versie en je hebt gegarandeerd een hit te pakken! Met diverse paddestoelen ging ik aan de slag om een mooi festival broodje pulled mushrooms te maken en die wil jij ook proeven!


4. Vegan Sateh met pindasaus

Met een deels Indische echtgenoot, kan een lekkere sate marinade en pindasaus natuurlijk niet ontbreken tijdens de barbecue. Wel maken we een vegetarische versie met tempeh en dat blijkt een overheerlijke vegan sate te zijn! Deze mag niet ontbreken op je vegetarische barbecue!


5. Spliterwten burger met blauwe kaas

Zelfs de vegetariers kunnen hun hart ophalen bij de barbecue. Deze spliterwtenburger met blauwe kaas is namelijk eiwitrijk en een prima alternatief voor een stukje vlees van de barbecue.


6. Smoked Watermelon Ham

Een restaurant in New York zette een Smoked watermelon ham op de kaart en die ging viral! Uiteraard hebben we hem zelf weten te maken en jullie reacties gingen los op social media. Hij valt meer onder het kopje’ barbecue project’, maar wel heel tof om een keertje te maken!


7. BBQ Pizza met pulled jackfruit

Wist je dat je ook heel eenvoudig pizza kunt bakken op de barbecue? Je hebt natuurlijk wel een pizzasteen of pizza bakvorm hiervoor nodig. Beleg je bbq pizza met pulled jackfruit en geniet van een heerlijke vegetarisch recept van de BBQ.


8. Knolselderij Burgers

Deze vegetarische groenteburgers zijn onze meest recente favoriet! Nu groenten steeds vaker een belangrijke rol gaat innemen op de BBQ, mag het recept voor deze knolselderij burgers met Aziatische marinade niet ontbreken.


9. BBQ Corn Ribs

Deze Vegan BBQ Corn ribs zijn een vegetarisch alternatief op spareribs maken en zijn heerlijk om van te knabbelen. Gekookte maiskolven die worden afgelakt met barbecuesaus en vervolgens gegrild op de BBQ.


10. Portobello Burgers met guacamole

Een champignon ter vervanging van een hamburger?! Ja #zokanhetook ! Deze gegrilde portobello burgers zijn een voedingsrijk alternatief voor een stukje vlees. En ze smaken nog eens heerlijk met een flinke dot guacamole er bovenop en mogen daarom ook niet ontbreken in dit lijstje met vegetarische barbecue recepten!


Bonus: Gepofte aardappel met avocado

Bij deze een bonus receptje, namelijk een lekkere bereiding is een gepofte aardappel van de barbecue. Lekker vullen met huttekase en avocado en vegetarische speckreepjes! Dat is lekker gezond genieten deze zomer!


Tot zo ver 10x vegetarische recepten voor de barbecue! Veelal met groenten in de hoofdrol, maar een vleesvervanger zoals tofu of tempeh werkt ook prima dus! Wat is jouw favoriete vegetarische gerecht voor op de barbecue?

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als een van deze 10x vegetarische BBQ recepten wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago