Deze zomer verblijven we het liefst in de achtertuin met de barbecue aan! Dus ging ik aan de slag met een kiprecept op de barbecue, namelijk deze tacos met pittige kip! En dat doe ik in een prachtige BK serie pannen voor op de barbecue!

Gietijzeren BK pannen voor op de BBQ

Ik toon jullie graag de serie Black Steel koekenpannen van BK Cookware. De pannenserie is gemaakt van carbon steel, is prachtig mat zwart van kleur en kan tegen een stootje. Daardoor hebben ze ook een snelle warmte geleiding en zijn te gebruiken op alle warmtebronnen inclusief inductie en barbecue of op open vuur. Voor mij als BBQ liefhebber is deze serie dus een uitkomst voor veel barbecue recepten! Denk met name aan bereidingen van ingrediënten die te klein zijn of blijven ‘plakken’ aan barbecue roosters, zoals vis of blokjes groenten en kip. Dat maakt de bereiding van deze tacos met pittige kip op de barbecue kinderspel, want je gebruikt de pannen zowel voor het aanbakken van de blokjes kip, maar ook voor het roosteren van gevulde taco’s totdat de kaas gesmolten is. Daarnaast, hoe vaker je deze pannen gebruikt, hoe beter de donkere ‘patina’ laag wordt opgebouwd en dus ook de anti aanbak eigenschappen. Dit zijn werkelijk pannen voor het leven!

Taco’s met pikante kip en meer

Jullie weten dat wij hier grote barbecue liefhebbers zijn bij Betty’s Kitchen! En deze dame heeft nog meer lekkere recepten in petto voor jullie. Want behalve tacos met pittige kip kun je nog meer bereiden in deze BK Black Steel pannen op de barbecue! Maak er namelijk deze snelle en simpele nacho’s als starter van de avond in klaar. Bij gebrek aan een rookplankje is dit recept voor gegrilde zalm ook eenvoudig te bereiden in een BBQ pan. Ook lekker: Griekse Gyros bakken op de barbecue en serveren met pita broodjes je kort op het rooster legt om op te warmen! En wat dacht je van een Spaanse Paella bereiden op de barbecue? En na afloop kun je ook een van deze overheerlijke toetjes op de BBQ bereiden.


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Tacos met pittige kip (van de BBQ)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze tacos met pittige kip maak je eenvoudig klaar op de barbecue. Met een handige Black Steel steelpan van BK kun je zachte stukken vis, of blokjes kip bereiden op de BBQ. Vul de taco schelpen en bestrooi met veel kaas!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + 30 min wachttijd
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Method: BBQ
  • Cuisine: Tex Mex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 400500 gr kipdij filet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 4 groene of rode jalapeno pepers
  • 1 zakje Santa Maria Taco kruiden
  • 100 ml warm water
  • 3 eetlepels BBQ saus
  • 12 mais taco schelpen
  • 100 gram geraspte (cheddar) kaas
  • verse koriander
  • olijfolie

Pico de gallo:

  • 3 roma tomaten,
  • 1 witte ui,
  • 5 takjes koriander, fijn gehakt

Extra:

Instructions

  1. Snijd de kip in blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en snijd het vruchtvlees in blokjes. (Check hier een handige how-to paprika snijden). Was de jalapeno pepers, verwijder de steel en snijd in dunne ringen.
  2. Meng het zakje taco kruiden met warm water en roer goed los om eventuele klontjes te verwijderen. Roer hier daarna de bbq saus doorheen. Stop de kip, knoflook, paprika en de helft van de jalapeno pepers in een kom of bord en roer hier de marinade doorheen. Dek af en laat 30 minuten rusten om alle smaken in te laten trekken. Ondertussen steek je vast de barbecue aan, mocht dat nog niet gebeurd zijn.
  3. Tijdens deze rusttijd kun je ook alvast de pico de gallo gaan maken. Snijd de tomaten door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de ui ook zeer fijn. Roer de tomatenblokjes, uien en koriander door elkaar in een kommetje. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  4. Vet nu je BK black steel pan lichtjes in met olie en schep hierin het kipmengsel, inclusief alle marinade. Plaats de pan op de barbecue op directe hitte en bak de kip in ca 15 minuten gaar. Als de pan te droog begint te koken verplaats je deze op het einde naar indirecte hitte.
  5. Vul daarna de tacoschelpen met wat kipvulling en natuurlijk de picco de gallo. Rangschik de taco’s over een (grote) BK Black Steel koekenpan en bestrooi tot slot nog met de geraspte kaas. Plaats de pan op indirect hitte (terug) in de barbecue en grill 5-10 minuten tot de kaas gesmolten is.
  6. Serveer de taco’s met pittige kip direct. Geef er wat guacamole en zure room bij voor de liefhebber.

Buen Provecho!

Notes

Schoonmaaktip: Laat de BK Black Steel pannen na afloop goed afkoelen. Daarna kun je ze eenvoudig schoonmaken met een afwasborstel en warm water. Droog goed af alvorens het opbergen.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze taco’s met pittige kip van de BBQ wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met BK Cookware Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Je kunt gietijzeren pannen ook "seasonen/inbranden" dmv. langzaam bakken van spek of gebruik maken van Crisco.
    Staat op internet het één en ander over beschreven hoe dat moet.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago