Recepten algemeen

15x Recepten voor Pulled Pork maken

In Amerika staat 12 oktober bekend als Nationale ‘Pulled Pork Day’. Het land van de low & slow barbecue recepten en waar de barbecue’s regelmatig overuren draaien. Het is geen geheim dat wij thuis deze liefde ook delen en ik zette dan ook maar liefst 15x recepten voor ‘Pulled Pork‘ maken op een rijtje.

Diverse recepten voor pulled pork van vlees, kip, groente etc.

Het originele recept voor Pulled Pork bestaat natuurlijk uit varkensvlees. Hiervoor gebruikt men varkensnek (procureur), maar deze is vrij stug en wordt urenlang op lage temperatuur verwarmd op de barbecue. Het resultaat is dat het vlees daarna heel eenvoudig uit elkaar geplukt kan worden ofwel ‘pulled‘. Het heeft dan soms ook een klein beetje weg van ‘droog’ stoofvlees en combineert uitstekend met bijvoorbeeld barbecuesaus. Vandaag de dag heb je dan ook diverse recepten voor pulled pork maken van vlees maar ook van kip, groente en zelfs fruit. Stuk voor stuk uniek en net wat anders, maar telkens garant voor pure comfort food.


15x Recepten voor Pulled Pork maken

(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


Met vlees of gevogelte


1. Pulled Pork op de barbecue bereiden

Dit is ons originele recept voor Pulled Pork maken van procureur. De varkensnek wordt ingespoten, gemarineerd en langzaam gegrild op de barbecue. Dit recept is al jaren een liefhebber van velen en heeft zelfs een Award in de wacht gesleept voor ‘Recept van het jaar’ tijdens de Food Blog Awards.


2. Pulled Pork in de oven maken

Naast een bereiding op de barbecue, kun je ook heel eenvoudig Pulled Pork in de oven maken. Gecombineerd en gebakken in een lekkere barbecuesaus is deze versie ook om je vingers bij af te likken!


3. Pulled Chicken uit de slowcooker

Ben jij in het bezit van een slowcooker of Crockpot? Helemaal perfect om dan eens ‘Pulled Chicken’ van kippendij te maken. Het kippenvlees wordt zo tender en zacht tijdens een bereiding in de slowcooker en past bij heel veel gerechten.


4. Pulled Chicken met bbq saus in de oven maken

Maar daarnaast kun je ook een Pulled Chicken maken in de oven. Laat de kip lekker sudderen in een barbecuesaus tot deze te plukken. Heerlijk op een broodje met coleslaw!


5. Loaded Fries met Pulled Pork

Wist je dat je patat tot een next level kunt tillen door deze af te toppen met vlees toppings zoals pulled pork? Een foodtrend dat in Amerika al langer bekend is als Loaded Fries met Pulled Pork. Daarnaast heb ik ook variaties gezien met pulled chicken, uitgebakken bacon & kaas en meer.


6. Marokkaanse Couscous met Pulled Chicken

De Marokkaanse keuken staat bekende om kruidig vlees en heerlijke gerechten met een zoetje. Deze Marokkaanse couscous met pulled chicken en abrikozen hoort hier perfect in thuis en is super lekker van smaak! Ga jij hem ook proberen?


7. Hummus Bowl met Pulled Chicken

Dit is zo’n lekker gerecht dat is ontstaan toen ik kip met citroen in de slowcooker had bereid. De zijdezachte structuur van het kippenvlees past perfect op een hummus bowl met kikkererwten, augurken, harissa en knapperige pompoenpitten.


8. Nachos met Pulled Chicken

Nacho’s uit de oven zijn een opperbeste borrelhap of voorgerecht. Ik maakte een variant waarbij je pulled chicken tussen de nacho’s serveert met nog een aantal heerlijke TexMex smaakmakers. Deze wil je proeven!


Vegetarische of VEGAN ‘Pulled Pork’ maken


9. Broodje ‘pulled’ mushroom

Naast Pulled Pork recepten van dus vlees en kip kun je ook heel wat variaties maken van groenten of fruit. Deze broodjes pulled mushroom zijn dan ook top en kun je echt als ware streetfood beschouwen!


10. Enchillada’s met ‘pulled’ oats (haver)

Wist je dat havermout boordevol eiwit zit? Deze Enchillada zijn een mooi alternatief voor een avondje zonder vlees. Lekker gevulde wraps maken met pulled oats, bimi, tomatensaus en kaas uit de oven!


11. Broodje ‘pulled’ Aubergine

Aubergines hebben van nature al een beetje vlezige structuur, dus het is misschien ook geen verrassing dat je deze broodjes met aubergine tegenkomt in dit lijstje met recepten voor pulled pork maken. Deze lust jij ook wel voor een lunch!


12. Nacho’s met ‘pulled’ Jackfruit

Wederom een recept voor nacho’s, maar dan met een vegetarische of zelfs vegan versie van pulled pork maken. Jackfruit is een tropische vrucht met een zeer vlezige structuur en deze Nachos met pulled jackfruit is om van te smullen!


13. Tostada met ‘pulled’ Jackfruit

Kijk eens even naar die mooie structuur van jackfruit op de foto hieronder. We maken hem aan met een marinade en serveren op een krokante tostada met guacamole en aangemaakte rode kool met limoen. Oeh la la! Ook in de TexMex keuken komt pulled pork en zijn vegetarische variaties hierop ook heel goed tot hun recht.


14. Gnocchi met ‘pulled’ mushrooms

Ik serveer mijn pulled pork graag over een stamppot, en onze Nanda serveert hem graag over gnocchi. Zo ook deze vegetarische ‘pulled’ mushroom met gnocchi. Een makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag en dus gemaakt met champignons ipv varkensvlees!


15. BBQ Pizza met ‘pulled’ Jackfruit

En tot slot een BBQ pizza met Jackfruit. Als je denkt aan een BBQ pizza dan denk je waarschijnlijk ook aan vlees van de barbecue. Ik ging echter voor een vegetarisch alternatief die door de barbecuesaus echt een topper werd! Enjoy!


Tot zo ver 15 verschillende recepten voor Pulled Pork maken. Zowel van varkensvlees (procureur), maar ook kip, groenten en fruit. Bekijk hier nog meer recepten uit onze ‘pulled’ categorie op de website en ik hoor graag welk recept jouw favoriet is!

Heb een fijne Pulled Pork Day!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze 15x Recepten voor Pulled Pork maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago