Volgende week staat Pasen alweer voor de deur en dat vieren we natuurlijk met een lekkere recepten voor Pasen. Speciaal voor de Paasbrunch met familie of vrienden zette ik 20x paasbrunch recepten op een rijtje! Lekker eten moeten we natuurlijk allemaal, maar met deze recepten speciaal voor pasen maak je er zeker een top feest van!

Wat mag er niet ontbreken bij een paasbrunch?

Hebben jullie al zin het aankomend paasweekend? Ik heb maar liefst 20x paasbrunch recepten voor jullie op een rijtje gezet. Want wat mag er niet ontbreken bij een paasbrunch? In de basis staan er natuurlijk vers gebakken broodjes op tafel, maar ook hartige gerechten zoals aspergesoep of hartige muffins. Daarnaast moeten eieren ook terugkomen aan tafel want die staan symboliek voor pasen. Dit kan zijn gekookt eitje, scrambled eggs, tot gerechten in de vorm van of met een ei. Maak de paastafel compleet met vers fruit in de vorm van sap of een verse smoothie. En ook (luxe) koffie en thee recepten, en zoete versnaperingen met chocolade paaseitjes niet te vergeten.

Nog meer lekkere paasbrunch recepten

De tafel zelf bekleed je in kleurrijke (pastel) kleuren door middel van een tafelkleed, servetten en evetnuele kaarsen. Strooi een handje chocolade paaseieren uit tussen de borden en plaats eventueel een paasboeket of paastakken met decoratie in een vaas op tafel. In de categorie paasbrunch of paasontbijt recepten heb ik een heerlijke lijst met hartig en zoete recepten voor pasen gemaakt. Check hier in ieder geval nog veel meer lekkere paasbrunch recepten. Want je paastafel is namelijk niet compleet zonder een van onze 10x Taart voor Pasen recepten. En natuurlijk mogen 15x recepten met eieren voor Pasen ook niet ontbreken. Zo zie je maar: je vind hier genoeg inspiratie voor de Paasdagen!


20x Paasbrunch recepten

(klik op de afbeelding om rechstreeks naar het recept te gaan)


1. Aspergesoep met witte asperges en ham

Het voorjaar en het witte asperges seizoen zijn onlosmakend met elkaar verbonden! Bij ons komt dan ook elk jaar deze romige witte asperge soep op tafel tijdens de paaslunch of brunch. Deze soep combineert heerlijk met de broodjes en gerechten met ei en is een liefhebber van velen!


2. Blini met zalm

Pannenkoekjes of pancakes komen standaard al voorbij tijdens de normale weekend brunch, maar wil je echt eens iets anders? Maak dan hartige blini en top af met creme fraiche en gerookte zalm. Dat is lekker luxe en ideaal om te delen tijdens de paas brunch.


3. Croissants met Oreo’s en chocolade

Dit is niet zozeer een recept enkel voor Pasen, maar ik denk dat er geen persoon is dit niet dol is op oreo;s, chocolade of croissants. Dus combineerde ik deze drie tot onweerstaanbare Oreo Croissants en die zullen het ook prima doen op de paastafel. Niet voor niets dus in dit lijstje met paasbrunch recepten!


4. Ei in een broodmandje

Eieren en Pasen horen bij elkaar en deze broodmandje gevuld met ei zijn dan ook een absolute paastopper! Deze serveren wij thuis graag bij de witte aspergesoep. Dus ga jij komend weekend ook voor ei in een broodmandje?


5. Croissant Wafels – ‘Croiffles’

Dit is de nieuwste ontbijttrend die is over komen waaien uit de States. Een lekkere wafel gemaakt van croissant deeg! Deze ‘croiffles’ beleg je met jouw ontbijtfavorieten zoals een gebakken ei &spek. Maar scrambled eggs & gerookte zalm kan ook. Of ga voor lekker zoet beleg op croiffles!


6. Gezonde ontbijt muffins met appel

In een poging om muffins gezonder te maken, zodat deze ook prima als ontbijt gegeten kunnen worden, ontstond het idee voor deze ontbijt muffins met appel. Deze moet je dus gewoonweg een keertje maken en proeven!


7. Kwarkbollen met peer en kaneel

Zelf gemaakte broodjes voor het onbijt zijn altijd goed, maar deze kwarkbollen met peer en kaneel zijn nog beter! Ze worden enkel gezoet met vers fruit en rozijnen, dus zijn voor de rest lekker suikervrij. Deze mogen echt niet ontbreken in dit lijstje met paasbrunch recepten!


8. Cheesecake ontbijt potjes

Cheesecake als ontbijt? Jazeker! Deze potjes hebben granola als basis en een yoghurt cheesecake vulling. Top ze lekker af met de passievruchten gelei en ik garandeer je dat dit een feestje voor iedereen aan tafel zal zijn!


9. Kaneelbroodjes

Deze kaneelbroodjes zijn met recht een van mijn favoriete paasbrunch recepten! Van oudsher maakte mijn oma steevast elk jaar deze broodjes voor de familie Paasbrunch. Inmiddels zet ik ze zelf ook geregeld tijdens Pasen op tafel. Wel de avond van tevoren vast beginnen met het deeg kneden en dan de volgende ochtend lekker genieten van warme en verse kaneel broodjes met rozijnen!


10. Laagjes ontbijt met rood fruit

Fruit voor het ontbijt is altijd een goed idee! Dus ik besloot om een kleurrijk laagjes ontbijt te maken met vers fruit, yoghurt en chiapudding. dit is eigenlijk een feestelijk maar zeer verantwoord recept voor een brunch! Daarnaast passen die frisse kleuren natuurlijk helemaal bij het voorjaar!


11. Lemonade Scones

Het is eigenlijk alweer een poos geleden dat ik scones hebt gemaakt. Maar deze feestelijke kleine en zoete broodjes zouden eigenlijk ook heel goed staan op de paas tafel! Top ze lekker af met clotted cream en lemon curd en je zit helemaal te genieten tijdens de Paas brunch!


12. Asperge muffins met ham en kaas

Hartige muffins passen perfect bij het voorjaar, maar dan wel als pasen samen valt met het asperge seizoen! Deze zachte witte asperge muffins met ham en kaas zijn echt grote favoriet bij velen!


13. Meatloaf met een eitje

Ik heb even de site afgespreurt naar een hartig paasbrunch recept met een zichtbaar eitje er in verwerkt, want die willen we natuurlijk graag terugzien tijdens Pasen. Dit recept voor een Meatloaf met een eitje er in is verrukkelijk! Je kunt het plakje zo los eten of serveer op een broodje, net wat jij wilt.


14. Paas Brood Pudding met kersen

Ook tijdens Pasen hoort er zo’n feestelijke Paasstol op tafel want die zijn heerlijk met een beetje roomboter. Maar wil je het echt helemaal bijzonder maken dan ga je voor dit Paas brood pudding met kersen! Dit is om je vingers bij af te lekken en mag niet ontbreken in dit lijstje met 20x paasbrunch recepten.


15. Paas Croissantjes met lemoncurd – ‘Croiffins’

Deze paas croissantjes zijn trouwens ook een echte aanrader voor de Paas brunch! Je rolt ze zo in elkaar met een beetje ricotta kaas en lemon curd. Even aftoppen met amandelschaafsel en poedersuiker en lekker van genieten!


16. Baked Oats Surprise met chocolade eieren

Kun jij geen genoegen krijgen van chocolade paaseieren? Verwerk ze dan in een havermoutontbijtje tot een semi-gezond paasontbijt! Deze Baked Oats Kinder Surprise maakt gegarandeerd het kind in je wakker!


17. Quiche met asperges, ham & geitenkaas

Voor de Paas brunch of Paas lunch is een lekker puntje quiche altijd een goed idee! Deze Quiche met asperges, ham en geitenkaas is eigenlijk een ode aan het voorjaar!


18. Quinoa wafels met een zoet eitje

Wafels zijn natuurlijk lekker voor elke soort brunch! Maar speciaal voor Pasen maakte ik deze variant met kwark en een halve perzik. Zo lijkt het net sprekend een gebakken ei namelijk! Tevens zijn de wafels glutenvrij en gemaakt van quinoa, ook een aanrader!


19. Cruffins met Nutella

Croissantdeeg is misschien wel mijn favoriete ingredient voor luxe brunch gerechten! Deze Cruffins met Nutella zijn niet alleen heel lekker, maar ook heel eenvoudig te maken! Leuke bezigheid tijdens de paasdagen met kids!


20. Scottch Eggs

Op Britse (tuin)feestjes maakte ik kennis met Scotch Eggs! Een hartige versnapering waarbij een gefrituurde gehaktbal gevuld is met een (kwartel)ei. Erg lekker en op en top borrelfood voor Pasen. Misschien dit jaar dan niet met de hele familie, maar leuk om ook met wat buren te delen?


21. Wentelteefjes van Paasstol

Krijg jij ook nooit genoegen van wentelteefjes met kaneel en suiker? Met je (overgebleven) stukken paasstol, feeststol of paasbrood maak je heel eenvoudig deze Wentelteefjes voor pasen klaar. Of in de dagen erna.. Zo ontzettend lekker met dat gebakken warme amandelspijs!


Tot zo ver 20x paasbrunch recepten om de paasdagen mee door te komen. Hier krijg je toch nu al spontane trek van? Check hier nog meer artikelen over pasen! Maak er hoe dan ook hele mooie dagen van en geniet!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 20x Paasbrunch recepten wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Jemig wat een heerlijke recepten voor Pasen! Ik neem vele over, zeker weten! Onwijs bedankt!

  • Leuk idee paaswentelteefjes.
    Bij ons gaat alles wel op. Er blijft niets over van het overgebleven paasbrood.
    Bedankt voor het geven van paas ideeën.
    Mooie Paasdagen,
    Liefs,
    Lilian

Recent Posts

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 dag ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

6 dagen ago

Homemade Kippensoep

Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat…

1 week ago

Vegan Lemon Cake Balls

Bij de zonnige gele citroen moet ik altijd aan de zomer denken! Niet alleen door…

1 week ago