Bij scones denk je wellicht meteen aan de kleine broodjes die je bij High tea’s geserveerd krijgt. Met clotted cream en jam natuurlijk! Maar wist je dat je ook heerlijke hartige scones met kaas kunt maken? Het zijn geweldige kaasbroodjes voor de lunch of voor bij de soep en meer!

Hartige scones met kaas en olijven maken

Veel mensen zijn regelmatig in de veronderstelling dat scones zoet horen te smaken, maar niets is minder waar! Deze kleine ‘broodjes’ worden traditioneel tijdens een high tea of afternoon tea in Engeland geserveerd. Wel vaak met zoet beleg, want dat past goed bij de taartjes en muffins die je er ook vaak bij krijgt. Maar over het algemeen zijn de broodjes niet zoet van zichzelf dus. Ik ga met dit scones recept echter nog een stapje verder en maakte een Mediterrane variant met Parmezaanse kaas en olijven. Bij deze hartige scones met kaas serveer je dan ook géén clotted cream of jam, maar hartig broodbeleg zoals plakjes avocado, kipfilet of zelfs (vegetarische) worst.  Heerlijk als lunch, voor bij de soep of serveer bij High Tea!

Nog meer lekkere scones recepten

Het is die heerlijke zachte structuur van het deeg dat deze kaasbroodjes zo geliefd maken bij onze gezinsleden! Precies zoals scones zouden moeten zijn! Dus check ook zeer zeker dit recept voor het zelf maken van Traditionele Britse high tea broodjes! Uiteraard MET clotted cream en een heerlijke lik jam erbij! Maar deze Lemonade scones met slechts 4 ingrediënten zijn ook zeer zeker een aanrader! Veel plezier bij het maken van deze hartige scones met kaas of een van de andere lekkere scones recepten! Voor de echte thuisbakkers heb ik hier 20x brooddeeg recepten op een rijtje gezet. Veel bakplezier!


Print

Recept: Hartige scones met kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Bij scones denk je wellicht meteen aan de kleine broodjes die je bij High tea’s geserveerd krijgt. Met clotted cream en jam natuurlijk! Maar wist je dat je ook heerlijke hartige scones met kaas kunt maken? Het zijn geweldige kaasbroodjes voor de lunch of voor bij de soep en meer!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 89 stuks 1x
  • Category: Brood
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • 200 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 75 gram (Parmezaanse) kaas, geraspt
  • 50 gr groene olijven, in stukjes

Extra:

  • garde
  • houten pollepel
  • ijsscoop

Instructions

  1. Verhit de oven op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Meng intussen het zelfrijzend bakmeel met het zout, suiker en bakpoeder in een kom. Kneed hier de boter doorheen en laat tussen je vingers rollen tot je een soort kruimelig bloemmengsel krijgt.
  3. Klop in een separate kom het ei met de karnemelk luchtige en giet dit bij het bloemmengsel. Voeg tevens de geraspte kaas en olijven toe en roer met een houten pollepel goed door om alles met elkaar te vermengen.
  4. Gebruik vervolgens een ijsscoop om 8 -9 (volle) bollen van het beslag op de bakplaat te leggen. Tip: bestrooi nog met een heel klein beetje extra geraspte kaas. Cheddar of goudse kaas zorgen voor een mooie gele ‘glow’ op de bovenkant.
  5. Bak de hartige scones met kaas in ongeveer 20-22 minuten af in de voorverwarmde oven. De kaasbroodjes kunnen zowel warm of koud geserveerd worden.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Beleg deze hartige scones met bijvoorbeeld plakjes kipfilet of avocado. Ook lekker met wat roomkaas en plakjes komkommer of tomaten.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hartige scones met kaas wilt gaan maken! Lekker genieten van deze kaasbroodjes dus!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago