Een carpaccio is een voorafje dat bestaat uit heel dun gesneden stukken vlees, vis of groenten. Ik maakte er een heerlijke salade met vis van die rijk is aan omega 3 vitaminen. Serveer deze carpaccio van gerookte zalm als lunch of voorgerecht tijdens zomerse dagen.

Gerookte zalm carpaccio maken

Deze carpaccio van gerookte zalm is een variatierecept op de klassieker met ossenhaas en parmezaanse kaas. Op deze warme zomerdagen wilde ik hem graag eens een keertje met vis maken en besloot voor een combinatie van gerookte zalm, avocado en een pittige dressing met mosterd en mayonaise te maken. Lekker om zo op te eten en dus glutenvrij of zelfs low carb. Maar je kunt de zalm ook serveren op sneetjes stokbrood die je eventjes in de oven roostert tot toastjes.

Nog meer zomerse recepten met zalm en vis

Vindt jij deze carpaccio van gerookte zalm een lekker zomers recept? Dan heb ik nog meer lekkers voor je in petto! Probeer eens deze Peruaanse tiradito met zalm en passievruchten. Pittig en zoet tegelijkertijd! Maar deze zalm burgers met een Aziatische twist wil jij ook vast een keertje proeven! Maak het jezelf lekker makkelijk met een traybake van zalm, pesto en aardappels en voor de lunch is deze aspergesalade met zalm en linzen ook een aanrader! Waan jezelf tevens in mediterrane sferen met deze gebakken zalm in botersaus met orzo en spinazie. Eet smakelijk!


Print

Recept: Carpaccio van gerookte zalm

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een carpaccio is een voorafje dat bestaat uit heel dun gesneden stukken vlees, vis of groenten. Ik maakte er een heerlijke salade met vis van die rijk is aan omega 3 vitaminen. Serveer deze carpaccio van gerookte zalm als lunch of voorgerecht tijdens zomerse dagen. Ook lekker: serveer er stokbrood of crostini bij zodat je hier de zalm op kunt serveren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Voorgerecht
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 300 gram gerookte zalm
  • 1 rode ui
  • 1 grote rijpe avocado
  • 2 el kappertjes
  • 80 gr rucola sla

voor de mosterddressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel citroen sap
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 el honing
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 1 theelepel fijngehakte peterselie
  • peper & zout

Extra:

  • staafmixer

Instructions

  1. Als eerste maak je de mosterddressing: stop de olijfolie, eierdooier, citroensap en mosterd in een hoge kan. Gebruik een staafmixer om goed door elkaar te blenden, het mengsel zal zeer licht uitslaan en dikker worden. Voeg nu de honing, dille en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Mix nog een laatste keer goed door en zet apart. Het mengsel zou nog een beetje ‘lopend’ moeten zijn.
  2. Verdeel de plakken zalm over een serveerschaal. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en verdeel over de zalm. Lepel de avocado uit en snijd in blokjes of plakjes. Tip: maak een mooie avocado roos van hele dunne plakken die je oprolt.  Top de zalm vervolgens af met de kappertjes en (deel van de) rucola.
  3. Lepel tot slot de dressing over de carpaccio en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze carpaccio van gerookte zalm met mosterd dressing wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Cinnabons uit de slowcooker

Dit is het seizoen van de slowcooker en ik heb een heerlijk zoet recept om…

3 dagen ago

Erwtensoep (uit de slowcooker)

Er gaat geen winter voorbij, zonder dat er minstens een keer erwtensoep op tafel staat!…

4 dagen ago

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…

6 dagen ago

Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel

Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…

7 dagen ago

Zelf pepernoten (kruidnoten) bakken

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…

1 week ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

2 weken ago