Feta kaas en olijven zijn ingrediënten die in veel traditionele Griekse salades terugkomen. Ik maakte speciaal voor een zomerse lunch deze Griekse salade met linzen voor extra eiwitten en proteine. Vul hem aan met rode ui, tomaten, paprika en spinazie en uiteraard op smaak gebracht met heerlijke Griekse olijfolie.
Een salade voor de lunch is een hele goede manier om extra groenten tot je te nemen. Als je dit dan ook nog eens combineert met peulvruchten dan heb je helemaal een uitgebalanceerde maaltijd te pakken. Dit recept voor een Griekse salade met linzen is een voedzame lunch voor twee personen of een lichte zomerse avondmaaltijd. Maar je kunt de salade ook als bijgerecht serveren voor 4 – 6 personen met een van onze Griekse hoofdgerechten van de site. Geef er desnoods nog een stukje vers gebakken brood bij met schaaltjes Griekse olijfolie extra vierge en zeezout!
Voor de liefhebber: serveer met een bolglas Gin Mare & Tonic waarbij de Arbequina olijven centraal staat en je waant je voor heel eventjes op de Griekse eilanden.
Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond om (veelal vegetarische) gerechten mee te maken. Krijg je geen genoegen van deze Turkse rode linzensoep? Probeer dan ook zeker nog een van onze andere recepten met linzen in de hoofdrol:
Check hier overigens een compleet GRIEKS weekmenu om van te smullen!
Feta kaas en olijven zijn ingrediënten die in veel traditionele Griekse salades terugkomen. Ik maakte speciaal voor een zomerse lunch deze Griekse salade met linzen voor extra eiwitten en proteine. Dit is een lekkere vullende lunch voor 2 personen. Of serveer als bijgerecht voor je Griekse avond voor 4 – 6 personen. Geef er desnoods nog een stukje vers gebakken brood bij met Griekse olijfolie extra vierge en zeezout!
Voor de dressing:
Top de Griekse salade af met gehakte pistachenoten of walnoten voor een extra portie goed vetten.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Griekse salade met linzen wilt gaan maken!
Deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly is een overheerlijke winterse maaltijd. Met frisse stukjes appel…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…
Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…