Feta kaas en olijven zijn ingrediënten die in veel traditionele Griekse salades terugkomen. Ik maakte speciaal voor een zomerse lunch deze Griekse salade met linzen voor extra eiwitten en proteine. Vul hem aan met rode ui, tomaten, paprika en spinazie en uiteraard op smaak gebracht met heerlijke Griekse olijfolie.

Griekse salade met linzen als voedzame lunch

Een salade voor de lunch is een hele goede manier om extra groenten tot je te nemen. Als je dit dan ook nog eens combineert met peulvruchten dan heb je helemaal een uitgebalanceerde maaltijd te pakken. Dit recept voor een Griekse salade met linzen is een voedzame lunch voor twee personen of een lichte zomerse avondmaaltijd. Maar je kunt de salade ook als bijgerecht serveren voor 4 – 6 personen met een van onze Griekse hoofdgerechten van de site. Geef er desnoods nog een stukje vers gebakken brood bij met schaaltjes Griekse olijfolie extra vierge en zeezout!

Voor de liefhebber: serveer met een bolglas Gin Mare & Tonic waarbij de Arbequina olijven centraal staat en je waant je voor heel eventjes op de Griekse eilanden.

Nog meer recepten met linzen en peulvruchten

Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond om (veelal vegetarische) gerechten mee te maken. Krijg je geen genoegen van deze Turkse rode linzensoep? Probeer dan ook zeker nog een van onze andere recepten met linzen in de hoofdrol:

Check hier overigens een compleet GRIEKS weekmenu om van te smullen!


Print

Recept: Griekse salade met linzen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Feta kaas en olijven zijn ingrediënten die in veel traditionele Griekse salades terugkomen. Ik maakte speciaal voor een zomerse lunch deze Griekse salade met linzen voor extra eiwitten en proteine. Dit is een lekkere vullende lunch voor 2 personen. Of serveer als bijgerecht voor je Griekse avond voor 4 – 6 personen. Geef er desnoods nog een stukje vers gebakken brood bij met Griekse olijfolie extra vierge en zeezout!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 2 min
  • Total Time: 7 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Griekse Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 200 gr linzen (stazak of blik, uitlekgewicht)
  • 200 gr verse spinazie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 gegrilde paprika’s (uit pot), in repen
  • 10 kerstomaten, gehalveerd
  • 10 olijven, in plakjes
  • 100 gr feta kaas

Voor de dressing:

  • 2 el Griekse olijfolie extra vierge
  • 1 el rode wijn azijn (of balsamico)
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • ½ tl verse tijmblaadjes
  • peper & zout

Instructions

  1. Verwarm de linzen volgens de gebruiksaanwijzing. Bij mij duurde dit nog geen 2 minuten. Giet vervolgens af en laat uitlekken.
  2. Verdeel de spinazie over een grote serveerschaal (of direct over 2 borden). Voeg hier de rode ui, paprika, tomaten en olijven aan toe en hussel een beetje om. Verkruimel de feta kaas erboven.
  3. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Lepel deze dressing over de Griekse salade met linzen en serveer direct!

Notes

Top de Griekse salade af met gehakte pistachenoten of walnoten voor een extra portie goed vetten.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Griekse salade met linzen wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…

2 dagen ago

20x Asperge recepten

Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…

3 dagen ago

Caribisch Broodje met Kip en Mango

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…

5 dagen ago

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

1 week ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

1 week ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

2 weken ago