Feta kaas en olijven zijn ingrediënten die in veel traditionele Griekse salades terugkomen. Ik maakte speciaal voor een zomerse lunch deze Griekse salade met linzen voor extra eiwitten en proteine. Vul hem aan met rode ui, tomaten, paprika en spinazie en uiteraard op smaak gebracht met heerlijke Griekse olijfolie.

Griekse salade met linzen als voedzame lunch

Een salade voor de lunch is een hele goede manier om extra groenten tot je te nemen. Als je dit dan ook nog eens combineert met peulvruchten dan heb je helemaal een uitgebalanceerde maaltijd te pakken. Dit recept voor een Griekse salade met linzen is een voedzame lunch voor twee personen of een lichte zomerse avondmaaltijd. Maar je kunt de salade ook als bijgerecht serveren voor 4 – 6 personen met een van onze Griekse hoofdgerechten van de site. Geef er desnoods nog een stukje vers gebakken brood bij met schaaltjes Griekse olijfolie extra vierge en zeezout!

Voor de liefhebber: serveer met een bolglas Gin Mare & Tonic waarbij de Arbequina olijven centraal staat en je waant je voor heel eventjes op de Griekse eilanden.

Nog meer recepten met linzen en peulvruchten

Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond om (veelal vegetarische) gerechten mee te maken. Krijg je geen genoegen van deze Turkse rode linzensoep? Probeer dan ook zeker nog een van onze andere recepten met linzen in de hoofdrol:

Check hier overigens een compleet GRIEKS weekmenu om van te smullen!


Print

Recept: Griekse salade met linzen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Feta kaas en olijven zijn ingrediënten die in veel traditionele Griekse salades terugkomen. Ik maakte speciaal voor een zomerse lunch deze Griekse salade met linzen voor extra eiwitten en proteine. Dit is een lekkere vullende lunch voor 2 personen. Of serveer als bijgerecht voor je Griekse avond voor 4 – 6 personen. Geef er desnoods nog een stukje vers gebakken brood bij met Griekse olijfolie extra vierge en zeezout!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 2 min
  • Total Time: 7 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Griekse Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 200 gr linzen (stazak of blik, uitlekgewicht)
  • 200 gr verse spinazie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 gegrilde paprika’s (uit pot), in repen
  • 10 kerstomaten, gehalveerd
  • 10 olijven, in plakjes
  • 100 gr feta kaas

Voor de dressing:

  • 2 el Griekse olijfolie extra vierge
  • 1 el rode wijn azijn (of balsamico)
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • ½ tl verse tijmblaadjes
  • peper & zout

Instructions

  1. Verwarm de linzen volgens de gebruiksaanwijzing. Bij mij duurde dit nog geen 2 minuten. Giet vervolgens af en laat uitlekken.
  2. Verdeel de spinazie over een grote serveerschaal (of direct over 2 borden). Voeg hier de rode ui, paprika, tomaten en olijven aan toe en hussel een beetje om. Verkruimel de feta kaas erboven.
  3. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Lepel deze dressing over de Griekse salade met linzen en serveer direct!

Notes

Top de Griekse salade af met gehakte pistachenoten of walnoten voor een extra portie goed vetten.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Griekse salade met linzen wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago