Feta kaas en olijven zijn ingrediënten die in veel traditionele Griekse salades terugkomen. Ik maakte speciaal voor een zomerse lunch deze Griekse salade met linzen voor extra eiwitten en proteine. Vul hem aan met rode ui, tomaten, paprika en spinazie en uiteraard op smaak gebracht met heerlijke Griekse olijfolie.
Een salade voor de lunch is een hele goede manier om extra groenten tot je te nemen. Als je dit dan ook nog eens combineert met peulvruchten dan heb je helemaal een uitgebalanceerde maaltijd te pakken. Dit recept voor een Griekse salade met linzen is een voedzame lunch voor twee personen of een lichte zomerse avondmaaltijd. Maar je kunt de salade ook als bijgerecht serveren voor 4 – 6 personen met een van onze Griekse hoofdgerechten van de site. Geef er desnoods nog een stukje vers gebakken brood bij met schaaltjes Griekse olijfolie extra vierge en zeezout!
Voor de liefhebber: serveer met een bolglas Gin Mare & Tonic waarbij de Arbequina olijven centraal staat en je waant je voor heel eventjes op de Griekse eilanden.
Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond om (veelal vegetarische) gerechten mee te maken. Krijg je geen genoegen van deze Turkse rode linzensoep? Probeer dan ook zeker nog een van onze andere recepten met linzen in de hoofdrol:
Check hier overigens een compleet GRIEKS weekmenu om van te smullen!
Feta kaas en olijven zijn ingrediënten die in veel traditionele Griekse salades terugkomen. Ik maakte speciaal voor een zomerse lunch deze Griekse salade met linzen voor extra eiwitten en proteine. Dit is een lekkere vullende lunch voor 2 personen. Of serveer als bijgerecht voor je Griekse avond voor 4 – 6 personen. Geef er desnoods nog een stukje vers gebakken brood bij met Griekse olijfolie extra vierge en zeezout!
Voor de dressing:
Top de Griekse salade af met gehakte pistachenoten of walnoten voor een extra portie goed vetten.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Griekse salade met linzen wilt gaan maken!
Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…
Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…