Lunch recepten

Crostini met geitenkaas spread en citroen

Laatst had ik een heerlijke batch citroen marmelade gemaakt en dit is zo lekker op een crostini met geitenkaas. De stokbroodjes rooster je vers in de oven en smeer daarna in met de kaasspread en zoete-zure citroen jam. Echt een lekker zomers lunch gerecht en iets zegt me dat jullie deze ook wel kunnen waarderen!

Zelf crostini met geitenkaas spread maken

Crostini’s zijn plakjes stokbrood die lekker krokant zijn gebakken in de oven. Je komt ze in Italië veelal tegen als voorafje en je kunt ze beleggen met zoveel lekkere dingen! Ik maakte er dus een spread bij van geitenkaas en roomkaas en daar past een klein zoetje en zuurtje heel goed bij. Dus pakte ik er tevens een van de potten met citroen marmelade bij en maakte deze crostini met geitenkaas spread en citroen voor de lunch. Dit is echt zo ontzettend lekker en een combinatie die ik je zeker kan aanraden. Niet alleen als lunch maar dit kan ook prima als borrelhapje of aperitivo!

nog meer lekkere (lunch) recepten met geitenkaas

Geitenkaas is zo lekker fris en romig tegelijkertijd. Het is dan ook niet voor niets een van mijn favoriete broodbeleg. Maar je kunt nog veel meer lekkere (lunch) recepten met geitenkaas maken. Deze flammkuchen met peer en geitenkaas is een heerlijke zoute-zoete combinatie om van te smullen! Onze Nanda maakte deze gepofte aubergines met geitenkaas en couscous voor een avondje zonder vlees!Tijdens een zomerse avonden staat deze geitenkaassalade met vijgen perfect als bijgerecht op tafel. Of ga dus lekker aan de slag met deze crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade.


Print

Recept: Crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade is echt een lekker zomers lunch gerecht. Met krokant gebakken plakjes stokbrood en een hartige kaasspread van geitenkaas en roomkaas. Lekker met een zuurtje en zoetje van de citroen marmelade!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 stokbrood, in 20 sneetjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr zachte geitenkaas(rolletjes)
  • 50 gr roomkaas
  • 4 eetlepels citroen & tijm marmelade
  • peper & zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Snijd het stokbrood in plakjes en verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster gedurende 8-10 minuten in de oven.
  2. Pel de knoflook en snijd doormidden. Zodra de crostini uit de oven komen wrijf je de knoflook over de warme bovenkant om een subtiele smaak af te geven aan de crostini. Laat afkoelen.
  3. Prak in een kommetje de geitenkaas en roomkaas door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Spatel de geitenkaas spread over de crostini. Leg vervolgens een lepeltje van de citroen marmelade op elke crostini en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan het maken van deze crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago