Wie houdt er niet van een heerlijke kom ramen? De Aziatische noedelsoep is een favoriet van velen en kan vrijwel elk moment van de dag gegeten worden. In Betty’s Kitchen zijn wij er ook grote fan van en een eitje hoort erbij. Het liefst deze in sojasaus gemarineerde Ramen Eieren! Zó maak je ze:
Deze ramen eieren zijn gemarineerde eieren in o.a. sojasaus en worden als bijgerecht – of eigenlijk topping- geserveerd bij Ramen. Ze worden daarom ook wel shoyu eggs of Ajitsuke Tamago genoemd. Ze worden lekkerder naarmate je ze langer laat marineren, dus een nachtje in de koelkast is optimaal, maar 2 uren is toch wel het minimum. Maak ze dus gerust een s’ochtend, s’middags of zelfs een dag van tevoren klaar als je van plan bent om ramen te gaan maken. Maar daarnaast blijven ze gerust een paar dagen goed in de koelkast dus je zou er zelfs meerdere dagen van kunnen genieten.
Zoals ik al zei zijn wij enorm fan van ramen dus ik heb al meerdere recepten hier op de website gedeeld. En uiteraard passen deze ramen eieren gemarineerd in sojasaus hier perfect bij. Het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel vlees(vervanger) er reeds in je ramen geserveerd worden, maar in principe volstaat een ½ of heel ramen ei als topping en voor extra proteïne per persoon.
Betty’s Favoriete Ramen recepten:
Laat je me weten welke Ramen recept jouw favoriet is?
Deze ramen eieren zijn onmisbaar voor je kommetje ramen noedelsoep! De eieren worden gemarineerd in o.a. sojasaus, wat ze een mooie bruine kleur geven, maar ook een heerlijke zoute bite. Ook wel shoyu eggs of Ajitsuke Tamago genoemd
Extra:
Eet smakelijk!
Bewaren:
Je kunt de gemarineerde Ramen eieren overigens maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg er wel voor dat het zip-lock zakje altijd goed dicht zit met zo min mogelijk lucht er in.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken Ramen eieren in sojasaus.
Kun je momenteel geen komkommers meer in de schappen vinden? Deze zomer gaan de komkommer…
Voor de Meatless Monday van vandaag werd ik geïnspireerd door de Aziatische keuken. Ik maakte…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Nu de dagen weer kouder aan het worden zijn, staan bij ons de maaltijdsoepen weer…