Bijgerechten

Ramen eieren (gemarineerd in sojasaus)

Wie houdt er niet van een heerlijke kom ramen? De Aziatische noedelsoep is een favoriet van velen en kan vrijwel elk moment van de dag gegeten worden. In Betty’s Kitchen zijn wij er ook grote fan van en een eitje hoort erbij. Het liefst deze in sojasaus gemarineerde Ramen Eieren! Zó maak je ze:

Wat zijn Ramen eieren?

Deze ramen eieren zijn gemarineerde eieren in o.a. sojasaus en worden als bijgerecht – of eigenlijk topping- geserveerd bij Ramen. Ze worden daarom ook wel shoyu eggs of Ajitsuke Tamago genoemd. Ze worden lekkerder naarmate je ze langer laat marineren, dus een nachtje in de koelkast is optimaal, maar 2 uren is toch wel het minimum. Maak ze dus gerust een s’ochtend, s’middags of zelfs een dag van tevoren klaar als je van plan bent om ramen te gaan maken. Maar daarnaast blijven ze gerust een paar dagen goed in de koelkast dus je zou er zelfs meerdere dagen van kunnen genieten.

Waar eet je ramen ei bij?

Zoals ik al zei zijn wij enorm fan van ramen dus ik heb al meerdere recepten hier op de website gedeeld. En uiteraard passen deze ramen eieren gemarineerd in sojasaus hier perfect bij. Het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel vlees(vervanger) er reeds in je ramen geserveerd worden, maar in principe volstaat een ½ of heel ramen ei als topping en voor extra proteïne per persoon.

Betty’s Favoriete Ramen recepten:

Laat je me weten welke Ramen recept jouw favoriet is?



Print

Recept: Ramen eieren (gemarineerd in sojasaus)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze ramen eieren zijn onmisbaar voor je kommetje ramen noedelsoep! De eieren worden gemarineerd in o.a. sojasaus, wat ze een mooie bruine kleur geven, maar ook een heerlijke zoute bite. Ook wel shoyu eggs of Ajitsuke Tamago genoemd

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: minstens 2 uren marineren
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: > 2 uur en 30 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: bijgerecht
  • Method: marineren
  • Cuisine: Japanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 6 medium eieren (M)
  • 1 tl. (rijst)azijn
  • ijsblokjes
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml mirin rijstwijn
  • 100 ml water
  • 50 ml sake * (of gebruik water)

Extra:

  • zip lock zakje

Instructions

  1. Als eerste ga je de eieren koken. Vul hiervoor een kookpannetje met ruim water + theelepeltje azijn. Dit laatste zorgt ervoor dat je de zachte eieren straks makkelijk kunt pellen. Zet tevens een kom met water + ijsblokjes (=ijswater) klaar.
  2. Eieren die op kamertemperatuur zijn kook je exact 6 minuten. Voor eieren die uit de koelkast komen kun je het beste 7 minuten kooktijd aanhouden. Leg ze in ieder geval vlug met een lepel in het zachtjes kokende water en zet een wekker.
  3. Schep de eieren uit het hete water en stop direct in het ijswater om goed door en door te koelen. Meestal hou ik hier 30 minuten voor aan.
  4. Giet het kookwater uit het pannetje, maak droog en stop hier de sojasaus, mirin, water en sake in. Breng aan de kook en laat 2 minuten doorkoken om een deel van de alcohol te verdampen. Zet dan het vuur uit en laat de marinade afkoelen.
  5. Pel voorzichtig de eieren en stop in een zip-lock zakje. Giet hier de marinade bij en druk zoveel mogelijk lucht uit het zakje en sluit deze goed. Plaats rechtop in een kommetje of bakje en stop in de koelkast voor minstens 2 uren marineren. (Een hele nacht is beter.) De gemarineerde eieren zijn daarna klaar voor directe consumptie.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaren:

Je kunt de gemarineerde Ramen eieren overigens maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg er wel voor dat het zip-lock zakje altijd goed dicht zit met zo min mogelijk lucht er in.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken Ramen eieren in sojasaus.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago