Ga jij binnenkort barbecuen met kleine kinderen? Met deze 5x Kidsproof BBQ Spiesjes gaat dat een zeer smakelijk feestje voor ze worden! Dit zijn eenvoudige recepten waar kids van houden. Van spiesjes met kip en knakworst tot en met toetjes aan een stokje.

Kidsproof BBQ Spiesjes voor kleine kinderen maken

In Betty’s Kitchen zijn we dol op barbecue gerechten! Je vindt dan ook heel veel verschillende recepten hiervoor terug op de website. Maar ook aan de allerkleinsten is gedacht! Deze 5x Kidsproof BBQ spiesjes zijn erg leuk om met en voor kids te maken. Geen pittige marinades of kruiden maar wel ingrediënten die veel kids doorgaans graag eten. Van hamburgers, (gehakt)balletjes, kip en zelfs knakworst. Maar uiteraard ook een zoete versnapering aan een sateprikker! Deze barbecuespiezen zijn enkel ter inspiratie want je kunt gerust een en ander vervangen door iets dat misschien nog lekkerder vinden of nog moet opmaken.

Nog meer BBQ Spiesjes recepten

Zo kunnen de kids lekker meedoen met elk barbecue feestje en genieten van deze 5x kidsproof bbq spiesjes. Maar zijn de kinderen al wat ouder of kunnen ze wel tegen een beetje complexe smaken en pit, dan heb ik nog een paar goede aanraders voor BBQ spiesjes voor ze. Wat dacht je bijvoorbeeld voor deze vegan Tempeh Sateh met pindasaus? Of ga je voor de Japanse Teriyaki Tofu Spiesjes met bimi Voor de vleesliefhebbers zijn deze spiezen van Tandoori Lamsvlees een aanrader. Of ga voor de lekkere kruidige Tikka Masala Kip spiesjes van de barbecue. Deze spiezen van rosbief met courgette serveer je met een paprika aioli en dat is ook smullen geblazen!


5x Kidsproof BBQ spiesjes

(alle onderstaande recepten zijn voor 6 stuks spiesjes maken)


1.Kidsproof Hamburger spiesjes

  • 3 voorgegaarde hamburgers
  • 1 paprika (mag ook 2x ½ paprika in verschillende kleuren)
  • 6 sate prikkers, voorgeweekt

Snijd elke hamburger in 4 kwarten. Snijd de paprika in 6 repen en elke reep in 3 stuks. Rijg aan elke prikker de volgende combinatie: paprika – hamburger – paprika – hamburger – paprika. Voor en tijdens het grillen bestrijk je de spiesjes met een beetje neutrale olie. Grill de kidsproof hamburger spiesjes gedurende 4 – 5 minuten op de grill (check de verpakking van de burgers voor de juiste baktijd).


2. Kidsproof Kipspiezen met ananas

  • 1 grote kipfilet
  • 1 el sojasaus
  • 1 el ketjap manis
  • 4 baby mais, uit blik
  • 6 (grote) stukken ananas
  • 6 sate prikkers, voorgeweekt

Snijd de kipfilet in 4 lange repen. Snijd elke reep vervolgens in 4 -5 blokjes. Je hebt voor 6 spiesjes in ieder geval totaal 18 blokjes kip nodig. Meng de kip in een kommetje met de sojasaus en ketjap. Laat afgedekt 20 minuten marineren. Giet het blikje babymais af en snijd de mais in 3 stukken. Rijg aan elke prikker de volgende combinatie: baby mais – kip – ananas – kip – baby mais – kip. Voor en tijdens het grillen bestrijk je de spiesjes met een beetje neutrale olie. Grill de kipspiezen op de barbecue gedurende 8 minuten of in ieder geval tot de kip gaar is.


3. BBQ spiesjes met knakworst

  • 9 (runder)knaks
  • 6 dikke plakken courgette
  • 6 snoep tomaten
  • 6 sate prikkers, voorgeweekt

Snijd elke (runder)knakworst door de helft. Snijd de plakken courgette ook doormidden. Rijg aan elke prikker de volgende combinatie: knakworst – courgette – knakworst- snoep tomaat – knakworst – courgette. Voor en tijdens het grillen bestrijk je de spiesjes met een beetje neutrale olie. Grill de BBQ spiesjes met knakworst gedurende 3 minuten op de barbecue.


4. Kidsproof Vegetarische balletjes aan een stokje

  • 12 voorgegaarde vegetarische balletjes
  • 6 dikke plakken courgette
  • 6 grote champignons

Halveer de plakken courgette en champignons. Rijg aan elke prikker de volgende combinatie: vega balletje- courgette – champignon – vega balletje – courgette – champignons. Voor en tijdens het grillen bestrijk je de spiesjes met een beetje neutrale olie. Grill de kidsproof vegetarische balletjes aan een stokje gedurende 4 – 5 minuten op de grill (check de verpakking van de burgers voor de juiste baktijd).


5. BBQ Spiesjes met poffertjes en aardbeien

  • 24 poffertjes (kant en klaar of zelf gemaakt)
  • 12 aardbeien
  • 12 blauwe bessen
  • 6 sate prikker, voorgeweekt
  • poedersuiker, naar wens

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden. Rijg aan elke prikker om en om 4 poffertjes en 4 gehalveerde aardbeien. Plaats aan het begin en het eind van elke spies een blauwe bes. Gril de spiesjes met poffertjes en aardbeien gedurende 2- 3 minuten op de grill en bestrooi op een bord met poedersuiker naar wens.


Tot zo ver 5x Kidsproof BBQ spiesjes! Ik hoop dat jullie kleintjes hier net zo van zullen smullen als onze kinderen doen. Voor nog meer overheerlijke barbecue recepten neem je hier een kijkje. Daarnaast zijn deze watermeloen pizza en super makkelijke s’mores nog een paar heerlijke after BBQ toetjes om de kids te serveren.

Veel BBQ plezier in ieder geval! Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van 5x Kidsproof BBQ spiesjes wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago