(WINACTIE IS GESLOTEN) Heb je altijd al eens taco’s met zacht gestoofd rundvlees willen maken? Dan wil je absoluut deze chipotle beef taco’s maken. Want van deze kruidige Tex Mex ‘pulled beef’ op soft taco’s blijf je eten. Je bent vast gewaarschuwd!

Next Level taco’s maken

Santa Maria lanceerde afgelopen week namelijk een nieuwe productlijn waarmee je next level taco’s op het menu gaat zetten! En dit wil jij ook proeven! Deze nieuwe zogeheten ‘Next Mex‘ serie is te herkennen aan de zwarte verpakkingen en is momenteel verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn. Zo zijn er maar liefst 3 nieuwe kruidenpasta’s voor groenten, kip en vlees. Maar ook 3 nieuw salsa’s in fles om van te smullen. De Taqueria salsa smaakt perfect bij onderstaand Next Mex stoofvlees recept en geeft pit. En dan heb ik het nog niet eens over de nieuwe soft taco’s in het assortiment! Deze kleine tortilla’s gemaakt van bloem EN maïs zijn heerlijk zacht, maar met die kenmerkende mais structuur en smaak. Ze zijn prachtig geel van kleur en dit zijn echt mijn favoriete soort taco’s om te gebruiken bij mijn soft taco recepten, zoals deze Chipotle Beef taco’s. Mix & Match en combineer er bij deze nieuwe serie gerust op los en breng ook jouw breng jouw (soft) taco’s naar een next level.

3 kruidenpasta’s
de nieuwe salsa’s

Stoofvlees Chipotle Beef Taco’s

Als ik zeg: Taco! Dan denk jij vast aan die harde schelpen van maismeel. Maar in de Tex Mex keuken – en van origine Mexicaanse keuken- zijn taco’s ook gewoonweg de kleine ronde tortilla wraps, gemaakt van maismeel. Door het formaat liggen ze lekker in de hand en zijn ze ideaal om ieder voor zich te beleggen met vlees, kip of groenten. Wij vinden ze thuis bijvoorbeeld heerlijk met pulled pork of zelfs Tex Mex gestoofd rundvlees. Hier kun je pit aan geven met de nieuwe Beef Taco’s kruidenpasta van Santa Maria en maak je lekker af met de rode Taqueria salsa. Zo ontstond hier het overheerlijke recept voor deze chipotle beef taco’s, waarbij je een soort pulled rundvlees serveert op een softtaco. Geef er een groot bord met toppings bij, zoals gesneden little gem sla, blokjes avocado, een mix van fijngehakte ui, tomaten en koriander (Pico de Gallo) en iedereen stelt een taco samen zoals hij of zij dat wil. Met deze nieuwe producten van Santa Maria til je taco’s maken dus echt naar de Next level zeg maar!


Heb je deze al in huis?


Nog meer overheerlijke recepten met Santa Maria producten

Diegenen die mij al langere tijd volgen weten dat ik dol ben op de TexMex keuken! Door de jaren heen heb ik al aardig wat recepten met Santa Maria mogen ontwikkelen en die vind je uiteraard ook op deze website terug! Deze Chipotle Beef taco’s zijn natuurlijk gruwelijk lekker, maar deze keuken leent zich ook uitstekend voor vegetarische recepten! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Enchilladas met pulled jackfruit? Of maak je liever fajitas met gegrilde haloumi kaas? Ook de barbecue liefhebbers kunnen aan de slag met deze overheerlijke soft taco’s met BBQ Brisket en blauwe kaas! En start je Next Mex feest met een lekkere schaal nacho’s vooraf, die je ook heel snel en makkelijk op tafel zet met de producten van Santa Maria. Geniet dus heerlijk van deze recepten!

Benieuwd hoe de video voor Chipotle Beef taco’s maken er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!


WINACTIE: 3x Santa Maria Next Mex Pakket

Het is duidelijk dat ik inmiddels groot fan ben van deze Next Mex serie van Santa Maria! Wil jij nu ook thuis lekker aan de slag met deze en andere next level taco’s maken? Doe dan zeker mee met deze winactie want ik mag van Santa Maria namelijk 3 goedgevulde Next Mex pakketten gaan verloten! Daarin vindt je alle producten uit het nieuwe assortiment en heb je alvast een deel van je ingrediënten bij elkaar om mijn Chipotle Beef taco’s te gaan maken! Eet smakelijk alvast!

Hoe doe je mee? (REEDS GESLOTEN)

  1. Laat een reactie achter onderaan dit blogartikel en vertel ons waarom jij een van deze Next Mex pakketten zou moeten winnen!
  2. Je kunt ook meedoen via onze social media kanalen: Instagram en -of Facebook!
  3. Meedoen kan tot en met zondag 2 mei 2021 en de 3 winnaars ontvangen persoonlijk bericht.
  4. Let op! Het pakket wordt enkel verstuurd naar een afleveradres in Nederland.

Enne, als je het bericht over deze winactie op social media liked en deelt dan vinden wij dat natuurlijk erg leuk!

Groetjes, Betty


Print

Recept: Chipotle Beef Taco’s

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Heb je altijd al eens taco’s met zacht gestoofd rundvlees willen maken? Dan wil je absoluut deze chipotle beef taco’s maken. Beleg een kleine mais tortilla met je pittige Tex Mex ‘pulled beef’ en geef er sla, avocado, pico de gallo en een pittige salsa bij!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 3-4 uur
  • Total Time: 4 uur
  • Yield: 34 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Tex Mex keuken

Ingredients

Scale

Voor het Tex Mex stoofvlees:

  • 700800 gr runderlappen
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • ½ potje Santa Maria Jalapeno pepers
  • 500 ml runderbouillon
  • 3 el tomatenpuree
  • olijfolie om in te bakken

Voor de pico de gallo:

  • 3 roma tomaten
  • 1 witte ui
  • 5 takjes koriander, fijngehakt
  • 2 tl limoensap

Voor de Chipotle Beef Taco’s

  • 1 zakje Santa Maria Beef Taco Kruidenpasta
  • 12 stuks Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
  • 2 little gem
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • 5 takjes koriander
  • 1 flesje Santa Maria Taqueria Salsa

Instructions

  1. Haal de runderlappen circa 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Dep ze daarna goed droog met keukenpapier.
  2. Verwarm een braadpan op hoog vuur. Voeg een scheutje olie toe en bak hierin de runderlappen aan weerszijden goed aan gedurende een paar minuten. Als je flinke runderlappen hebt zul je dit wellicht in batches moeten aanbraden. Schep daarna uit de pan en plaats op een bord.
  3. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe aan het braadvocht en bak deze glazig in 2 minuten. Ondertussen hak je de jalapeno pepers fijn. Ik gebruikte 2 opgehoopte eetlepels voor het recept, maar je mag gerust meer (of juist minder) toevoegen. Roer de fijngehakte jalapeno’s ook even kort mee in de pan.
  4. Plaats de runderlappen terug in de pan, inclusief uitlek sappen. Snijd desnoods je lappen een beetje bij zodat je alles zoveel mogelijk naast elkaar rangschikt over de bodem van de pan.
  5. Roer de tomatenpuree door de bouillon en schenk erbij in de pan. Verhoog het vuur en breng het geheel tegen de kook aan. Verlaag daarna direct het vuur naar een lage temperatuur en laat de runderlappen in 3-4 uur volledig gaar en mals stoven.
  6. Tijdens het laatste uurtje stoven kun je de rest van dit recept gaan voorbereiden. Voor de pico de gallo snijd je de tomaten door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui zeer fijn. Roer de tomatenblokjes, uien, koriander en limoensap door elkaar in een kommetje. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  7. Pak vervolgens een mooi serveerbord en plaats hierop de volgende ingrediënten. Pluk de blaadjes van de little gem, was deze en schud goed uit. Stapel de blaadjes vervolgens op elkaar, snijd 1x in de lengte door en vervolgens in stukken van 1-2 cm. Snijd de limoen in partjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit. Snijd vervolgens in plakjes en daarna in blokjes. Tip: besprenkel de avocado met een beetje citroensap of extra limoensap om verkleuren tegen te gaan. Pluk de blaadjes van de koriander. Leg deze toppings op het serveerbord zodat iedereen aan tafel zelf zijn of haar taco kan samenstellen.
  8. Verwarm tot slot een koekenpan zonder olie. Verwarm hierin de soft taco’s aan beide zijden. Je hebt echt maar 10 seconden per kant nodig. Leg op een bord of plaats direct in een tacohouder.
  9. Zodra het Tex Mex stoofvlees klaar is, schep je een half kopje van het stoofvocht uit de pan. Giet de rest af in een bolzeef en laat kort uitlekken.
  10. Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur en plaats hier het stoofvlees in. Voeg de Santa Maria Beef Taco Kruidenpasta toe en bak het geheel op gedurende een paar minuten. Voeg eventueel een beetje van het stoofvocht toe als het te droog wordt.
  11. Eenmaal aan tafel serveer je een koekenpannetje met het stoofvlees, een bord met (warme) softtaco’s, een serveerschaal met de gesneden groenten, kommetje pico de gallo en een flesje Santa Maria Taqueria Salsa en til jouw homemade taco’s naar the Next level!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag wilt gaan met deze Next Mex Chipotle Beef Taco’s.

Dit artikel betreft een samenwerking met Santa Maria. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wij zijn dol op “draadjesvlees” in ons gezin; ik maak altijd te veel voor 1 maaltijd, dus ik vind dit echt een hele goede tip om er de 2e dag een Mexicaanse twist aan te geven. Op de foto’s ziet het er heerlijk uit!

    • Graag zou ik dit superrrr toffe heerlijke verrukkelijke Santa Maria Tex Mex pakket willen winnen. Om mijn lieve moeder mee te verassen met een heerlijke Mexicaanse taco's avond. Met poncho's sambaballen en sombrero's en niet te vergeten swingende Mexicaanse muziek er compleet allemaal erbij. Adios Ole Fiesta Hola! Ze is lelijk door haar voet/enkel gegaan AUWWW! En moet hiervoor steeds naar de fysio om weer helemaal opnieuw goed normaal weer te kunnen lopen. Dit zou een geweldige leuke opvrolijkerdje voor haar zijn. Yessss Yeahhhh I am all here for that to win it!
      Fingers Crossed!

  • Jaaa,wij zijn dol op de Santa Maria Tex Mex producten.Je kunt er kleurige en verrukkelijke gerechten mee maken.Dus ook deze nieuwe producten probeer ik graag eens uit 😋😋😋

  • O wat heerlijk zeg! Deze zou ik graag uitproberen, eens kijken of ik de boyfriend ook overtuigd krijg. Ik ben zelf namelijk direct om bij het woord texmex, hij is iets kieskeurige 😉

  • Ben dol op taco's, maar maak ze eigenlijk altijd op dezelfde manier. Met dit pakket kan ik een keer een andere versie maken en staan ze waarschijnlijk nog vaker op tafel

  • Nou Betina, jij (en andere foodies) hebben me helemaal gek gemaakt met heerlijke gerechten van de nieuwe Next Mex-lijn en natuurlijk die prachtige foto’s daarvan. Hoog tijd dat ik nu zelf een keertje kan/ga proeven!

  • Je Chipotle Beef taco’s zou ik heel graag eens proberen. Het lijkt me allemaal erg lekker. Ik laat me graag verrassen met dit pakket, krijg al zin om ermee aan de slag te gaan en te gaan smullen. Mijn vriend is hier ook echt een liefhebber van, dus dat komt goed!

  • Mexicaans, het enige gerecht waar mijn kinderen ineens wel dol zijn op groente en mijn zoontje zijn vingers aflikt! Wat een feest! Je waant je gewoon in Mexico! Wij zijn klaar voor de next level! Met je voeten Chipotle eten?

  • Ik heb deze producten nog nooit geproefd en ben daarom héél erg benieuwd hoe het smaakt.
    Ik volg bloglovin en zou graag mee willen doen.

  • Ik ben 82 en heb 65 jaar terug mijn koksproef afgelegd. Maar door Coma ennBeroerte
    ben ik eenstuk vakmijn geheugenkwijt.
    Ik heb wel eens gepoogd taco's te maken maar dat liep niet goed af omdat ik verkeerde spullenngebruikte..
    dus zon'n pakt kan mijn taco avontuur weer goed maken.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago