Print

Recept: Chipotle Beef Taco’s

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Heb je altijd al eens taco’s met zacht gestoofd rundvlees willen maken? Dan wil je absoluut deze chipotle beef taco’s maken. Beleg een kleine mais tortilla met je pittige Tex Mex ‘pulled beef’ en geef er sla, avocado, pico de gallo en een pittige salsa bij!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 3-4 uur
  • Total Time: 4 uur
  • Yield: 3-4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Tex Mex keuken

Ingredients

Scale

Voor het Tex Mex stoofvlees:

  • 700800 gr runderlappen
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • ½ potje Santa Maria Jalapeno pepers
  • 500 ml runderbouillon
  • 3 el tomatenpuree
  • olijfolie om in te bakken

Voor de pico de gallo:

  • 3 roma tomaten
  • 1 witte ui
  • 5 takjes koriander, fijngehakt
  • 2 tl limoensap

Voor de Chipotle Beef Taco’s

  • 1 zakje Santa Maria Beef Taco Kruidenpasta
  • 12 stuks Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
  • 2 little gem
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • 5 takjes koriander
  • 1 flesje Santa Maria Taqueria Salsa

Instructions

  1. Haal de runderlappen circa 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Dep ze daarna goed droog met keukenpapier.
  2. Verwarm een braadpan op hoog vuur. Voeg een scheutje olie toe en bak hierin de runderlappen aan weerszijden goed aan gedurende een paar minuten. Als je flinke runderlappen hebt zul je dit wellicht in batches moeten aanbraden. Schep daarna uit de pan en plaats op een bord.
  3. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe aan het braadvocht en bak deze glazig in 2 minuten. Ondertussen hak je de jalapeno pepers fijn. Ik gebruikte 2 opgehoopte eetlepels voor het recept, maar je mag gerust meer (of juist minder) toevoegen. Roer de fijngehakte jalapeno’s ook even kort mee in de pan. 
  4. Plaats de runderlappen terug in de pan, inclusief uitlek sappen. Snijd desnoods je lappen een beetje bij zodat je alles zoveel mogelijk naast elkaar rangschikt over de bodem van de pan. 
  5. Roer de tomatenpuree door de bouillon en schenk erbij in de pan. Verhoog het vuur en breng het geheel tegen de kook aan. Verlaag daarna direct het vuur naar een lage temperatuur en laat de runderlappen in 3-4 uur volledig gaar en mals stoven. 
  6. Tijdens het laatste uurtje stoven kun je de rest van dit recept gaan voorbereiden. Voor de pico de gallo snijd je de tomaten door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui zeer fijn. Roer de tomatenblokjes, uien, koriander en limoensap door elkaar in een kommetje. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  7. Pak vervolgens een mooi serveerbord en plaats hierop de volgende ingrediënten. Pluk de blaadjes van de little gem, was deze en schud goed uit. Stapel de blaadjes vervolgens op elkaar, snijd 1x in de lengte door en vervolgens in stukken van 1-2 cm. Snijd de limoen in partjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit. Snijd vervolgens in plakjes en daarna in blokjes. Tip: besprenkel de avocado met een beetje citroensap of extra limoensap om verkleuren tegen te gaan. Pluk de blaadjes van de koriander. Leg deze toppings op het serveerbord zodat iedereen aan tafel zelf zijn of haar taco kan samenstellen. 
  8. Verwarm tot slot een koekenpan zonder olie. Verwarm hierin de soft taco’s aan beide zijden. Je hebt echt maar 10 seconden per kant nodig. Leg op een bord of plaats direct in een tacohouder.
  9. Zodra het Tex Mex stoofvlees klaar is, schep je een half kopje van het stoofvocht uit de pan. Giet de rest af in een bolzeef en laat kort uitlekken.
  10. Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur en plaats hier het stoofvlees in. Voeg de Santa Maria Beef Taco Kruidenpasta toe en bak het geheel op gedurende een paar minuten. Voeg eventueel een beetje van het stoofvocht toe als het te droog wordt. 
  11. Eenmaal aan tafel serveer je een koekenpannetje met het stoofvlees, een bord met (warme) softtaco’s, een serveerschaal met de gesneden groenten, kommetje pico de gallo en een flesje Santa Maria Taqueria Salsa en til jouw homemade taco’s naar the Next level!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty