(Advertorial) – Zoals het natuurlijk een echte Nederlandse betaamt, ben ik dol op kaas. In alle soorten, maten, kleuren en pittigheid natuurlijk. En om jullie te laten zien dat je hele lekkere recepten met kaas kunt maken, deel ik vandaag een overheerlijk recept voor tagliatelle met blauwe kaas.
Afgelopen week deed ik met dit recept ook mee aan een kookworkshop + wedstrijd voor het kaasmerk Castello. Samen met andere foodbloggers werd het recept live klaargemaakt en mocht men het alvast even keuren voor jullie. Helaas heeft mijn recept niet gewonnen, maar het is en blijft een geweldig recept voor pasta met pittige blauwader kaas. Je kan namelijk zoveel meer met een blauwschimmel kaas dan alleen een kaasplankje maken. En het is juist die pittige blauwe kaas die dit iets wat zoete pastagerecht van tagliatelle met blauwe kaas helemaal in balans brengt.
Castello is een van oorsprong Scandinavisch merk. We wisten al dat men bijzonder goed is in het maken van boter, maar ook op het gebied van kaas maken, lopen onze Noorderburen aardig vooruit! De blauwe kaas van Castello staat bij ons thuis niet alleen op de kaasplank, maar met handige voorgesneden plakken Castello Burger Blue tover je heerlijke en smaakvolle hamburgers op tafel. En met de Castello Danablu Crumbled heb je altijd wat heerlijke blauwader kaas omhanden voor over de salade, door de soep of door de pasta. En dat zonder vieze vingers, want Castello Danablu Crumbled is dus alvast voor je verkruimeld en in een handig hersluitbaar bakje gestopt. Maar je maakt er dus ook dit recept voor tagliatelle met blauwe kaas mee.
Geniet dus heerlijk van nog veel meer recepten met blauwe kaas!
Dit is een snel en eenvoudig recept voor pasta met een blauwader kaas als saus. Deze kaassoort is wat pittiger van smaak, maar combineert heel goed met bijvoorbeeld zoete paprika en balsamico azijn. Probeer dus een zeker dit recept voor Tagliatelle met blauwe kaas!
Buon Apetito!
Groetjes, Betty
Dit artikel betreft een samenwerking met Castello . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen