Pasta Recepten

Tagliatelle met blauwe kaas + Castello Blogevent

(Advertorial) – Zoals het natuurlijk een echte Nederlandse betaamt, ben ik dol op kaas. In alle soorten, maten, kleuren en pittigheid natuurlijk.  En om jullie te laten zien dat je hele lekkere recepten met kaas kunt maken, deel ik vandaag een overheerlijk recept voor tagliatelle met blauwe kaas.

Pasta met blauwe kaas maken

Afgelopen week deed ik met dit recept ook mee aan een kookworkshop + wedstrijd voor het kaasmerk Castello. Samen met andere foodbloggers werd het recept live klaargemaakt en mocht men het alvast even keuren voor jullie. Helaas heeft mijn recept niet gewonnen, maar het is en blijft een geweldig recept voor pasta met pittige blauwader kaas. Je kan namelijk zoveel meer met een blauwschimmel kaas dan alleen een kaasplankje maken. En het is juist die pittige blauwe kaas die dit iets wat zoete pastagerecht van tagliatelle met blauwe kaas helemaal in balans brengt.

Castello Danablu Crumbled

Castello is een van oorsprong Scandinavisch merk. We wisten al dat men bijzonder goed is in het maken van boter, maar ook op het gebied van kaas maken, lopen onze Noorderburen aardig vooruit! De blauwe kaas van Castello staat bij ons thuis niet alleen op de kaasplank, maar met handige voorgesneden plakken Castello Burger Blue tover je heerlijke en smaakvolle hamburgers op tafel. En met de Castello Danablu Crumbled heb je altijd wat heerlijke blauwader kaas omhanden voor over de salade, door de soep of door de pasta. En dat zonder vieze vingers, want Castello Danablu Crumbled is dus alvast voor je verkruimeld en in een handig hersluitbaar bakje gestopt. Maar je maakt er dus ook dit recept voor tagliatelle met blauwe kaas mee.

Nog meer recepten met blauwe kaas om van te smullen:

Geniet dus heerlijk van nog veel meer recepten met blauwe kaas!


Print

Recept: Tagliatelle met blauwe kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een snel en eenvoudig recept voor pasta met een blauwader kaas als saus. Deze kaassoort is wat pittiger van smaak, maar combineert heel goed met bijvoorbeeld zoete paprika en balsamico azijn.  Probeer dus een zeker dit recept voor Tagliatelle met blauwe kaas!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

  • 75 gram pancetta (of gebruik katenspek)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 (oranje) paprika
  • 200-250 gram verse fettuccine pasta
  • 70 gram Castello Danablu Crumbled
  • 2 eetlepels kookroom
  • 1 eetlepel rode balsamico azijn
  • handje rucola
  • verse basilicum blaadjes

Instructions

  1. Snijd de pancetta in dunne reepjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de pancetta gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en uien toe en bak mee gedurende 2 minuten. Voeg tot slot de paprika toe en bak in 5 minuten zacht.
  3. Ondertussen breng je een ruime pan met water aan de kook. Voeg eventueel wat zout toe. Kook de verse tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Giet hierna af.
  4. Draai het vuur laag en voeg de gekookte tagliatelle bij de groenten in de wok. Schep vervolgens de Castello Danablue Crumbled, de kookroom en balsamico azijn erdoor. Bak mee gedurende 1-2 minuten, breng op smaak met peper, weinig zout, wat gehakte basilicum en de rucola. Je serveert deze tagliatelle met blauwe kaas terwijl deze nog warm is.

Buon Apetito!

Groetjes, Betty

Dit artikel betreft een samenwerking met  Castello . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

5 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

7 dagen ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago

MEXICO Weekmenu

Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…

2 weken ago