Lunch recepten

10x Hartige Paasrecepten met eieren

De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren natuurlijk niet ontbreken! Denk aan hartige ontbijt, brunch en lunchrecepten voor pasen. Met eieren die gekookt, gepocheerd, gebakken en anders zijn. Tijd om een flinke doos met eieren in te slaan mocht je dat nog niet gedaan hebben!

Over Pasen

Hoewel Pasen een van oorsprong Christelijke traditie is, waarbij het kruisigen van Jezus herdacht wordt en tevens zijn verrijzenis gevierd, wordt de feestdag inmiddels door iedereen alom en breed gevierd. Door de eeuwen heen zijn er paaseieren en paashazen aan toegevoegd en zijn inmiddels eieren en Pasen onlosmakend met elkaar verbonden. Het duurder ook niet lang voor er paasrecepten met eieren en meer bedacht werden om Pasen mee te vieren. Hieronder vind je er maar liefst 10 waarbij het ei centraal staat, maar ik heb natuurlijk ook nog veel meer lekkere paasbrunch recepten bijvoorbeeld op de site staan.

Genieten van het Paasweekend

Het lange Paasweekend zijn nog eens Nationale vrije dagen en gecombineerd met vaak heerlijk voorjaars weer, maakt van Pasen elk jaar een spetterend feestje. Van (chocolade)eieren zoeken en schilderen met de kids en uitgebreid brunchen met familie en vrienden. Check hier dan ook maar liefst 10x Taart voor pasen op een rijtje!

Venchi Chocolade paashaas
Maglio reuze chocolade ei
  • Venchi 1878 – Chocolade Paashaas 100 gram – via de Bijenkorf
  • Maglio 1875 – Salt-elli reuze chocolade ei met pinda’s 400 gram- via Maricase.
  • Charbonnel et Walker – Pink Marc de Champagne Truffle Eggs 200 gram – via de Bijenkorf

Paasrecepten met eieren voor tijdens Pasen

Op de paastafel mogen de paasrecepten met eieren dan ook niet ontbreken en er wordt ook steeds meer geld uitgegeven aan de aankleding van de paastafel. In Italie maakt men het helemaal bont met luxe paasbroden en gigantische chocolade eieren nootjes of enorme fluoriserende tule verpakkingen.

En laten we dan ook de paastafel vol zetten met lekkere paasrecepten met eieren maken. Dus hoog tijd om jullie inspiratie te verschaffen voor het ontbijt, lunch of diner tijdens Pasen. Check deze 15 favoriete paasrecepten met eieren.

15x Paasrecepten met eieren

(klik op de afbeelding om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Avocado met ei uit de oven


2. Broodmandjes gevuld met ei


3. Ei-muffins met spek uit de oven


4. Filodeeg taartjes (hartige en zoet)


5. Gepocheerd ei maken


6. Gevulde eierdopjes met asperge salade


7. Meatloaf (gehaktbrood)


8. Scottch Eggs


9. Oeuf en Cocotte


10. Zoete aardappel Toast met kwartelei


BONUS: Gevulde chocolade eieren


Tot zo ver mijn favoriete paasrecepten met eieren, die uiteraard prima op tafel staan tijdens Pasen. Heb jij misschien ook nog een leuke paasrecept met eieren? Deel het met ons in de comments hieronder!

In ieder geval wens ik jullie allemaal hele fijne Paasdagen!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 10x Hartige paasrecepten met eieren wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Traditioneel bij mij: gehaktbrood met eitjes erin verstopt, en ik maak ieder jaar wat anders.Zoals dit jaar met croissantdeeg een kransje van maken, eitje inprikken en erop leggen, afbakken in de oven en klaar: een kransje met een ei erin.Zo heb ik vorig jaar in een muffinvorm wat croissantdeeg/bladerdeeg gevouwen, eitje erboven breken: lijkt op nummer 1 maar wij vonden het ei niet bijzonder lekker, vandaar nu met schaal uitproberen :-)

    • Hi Arja, dat maakte mijn moeder vroeger ook wel eens. Superfijne herinnering komt nu naar boven. Ga haar meteen bellen om het deze Pasen weer op menu te zetten. ?

Recent Posts

Hartige Paasstol met tomaten en pesto

Wil je met Pasen eens iets anders op tafel zetten dan standaard 'zoet'? Maak dan…

1 dag ago

Verse groenten of uit diepvries of blik; wat is gezonder?

Verse groenten voelt vaak veel beter dan groenten uit de diepvries of een potje of…

2 dagen ago

Pizza van Turks brood met geitenkaas en notenpesto

Vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch gerecht, welk mij in gedachten al ontzettend lekker leek.…

4 dagen ago

20x Paasbrunch recepten

Volgende week staat Pasen alweer voor de deur en dat vieren we natuurlijk met een…

1 week ago

Ramen eieren (gemarineerd in sojasaus)

Wie houdt er niet van een heerlijke kom ramen? De Aziatische noedelsoep is een favoriet…

1 week ago

Cookie Croissant a.k.a. ‘Crookie’

Na de crompouce lijkt er een nieuwe soort croissant die viral gaat, namelijk: de crookie !…

1 week ago