Deze pompoen brood lijkt een klein beetje op een cake, maar het is een geweldig ontbijt! Met havermout, amandelmeel, pecannoten en geroosterde pompoenpuree zet je deze in een handomdraai op tafel en die (niet zo heel zoete) roomkaastopping maakt het helemaal af!
Normaal gesproken vind je hier op een maandag een vegetarisch lunch of diner recept terug. Vandaag doen we het even een tikkeltje anders want het wordt een vega ontbijt of brunch recept! Afgelopen weekend heb ik wat oranje bolpompoenen geroosterd. Zo had ik even een voorraadje pompoenpuree om mijn pumpkin spice latte te kunnen maken. Maar ik bedacht dat een pompoenbrood eigenlijk ook wel een heel lekker recept is om hier te delen. Deze versie is niet zo heel zoet van smaak en kan ook nog als tussendoortje gegeten worden. Maar hij zit wel boordevol eiwitten en vezels, wat hem eigenlijk prima geschikt voor het ontbijt maakt. Oh en hij is ook nog eens glutenvrij! Als dit recept je bevalt heb ik hier ook nog een soortgelijke ontbijtcake met noten en peer voor je! Ik deed er alleen nog een gezoete roomkaas topping bovenop (is optioneel) en die maakt het een hele bijzondere smaakcombinatie om van te smullen. In mijn social media stories vroegen jullie massaal om het recept dus bij deze 🙂
We kunnen deze tijd van het jaar natuurlijk niet om de pompoenen heen, maar gelukkig heb ik nog heel wat recepten met pompoen hier op de website staan! Heb je nog wat pompoenpuree over? Maak er dan bijvoorbeeld ook deze pompoen gnocchi met salie boter van! Erg smaakvol en een perfecte najaars pasta gerecht! Maar op de borrelplank doet deze pompoen hummus ook perfect dienst als groente dip! Voor de weekend brunch zijn deze kleine havermout taartjes met pompoen en chocolade een absolute aanrader! Check hier ook 20x pompoen recepten op een rijtje!
Deze pompoen brood lijkt een klein beetje op een cake, maar het is een geweldig ontbijt! Met havermout, amandelmeel, pecannoten en geroosterde pompoenpuree zet je deze in een handomdraai op tafel en die (niet zo heel zoete) roomkaastopping maakt het helemaal af!
Topping:
Extra:
Eet smakelijk!
Decoratie tip: Je kunt ook geconfijte sinaasappel maken voor de decoratie. Vul een klein steelpannetje met 200 ml water en 100 gr fijne suiker. Breng dit aan de kook en verlaag daarna het vuur naar lage temperatuur. Snijd een sinaasappel in plakjes van 0,5 – 1 cm dikte. Voeg toe aan de siroop en laat 30 minuten rustig verwarmen. Schep daarna uit de pan en laat opdrogen op een bord (geen keukenpapier!). Leg een paar plakken bovenop de roomkaas.
Bewaartip: dek het pompoenbrood met roomkaas af met folie en bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast. Zonder topping kun je de pompoenbrood ook in plakken snijden en invriezen!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pompoen muffins met roomkaas wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…