De komende weken staat de website in het teken van onze ‘kerst specials’ ! En we beginnen de feestdagen natuurlijk met een feestelijk en uitgebreid kerstontbijt. En er zijn 15 recepten die ik jullie absoluut kan aanbevelen om de kerstdag mee te beginnen.

Recepten voor het kerst ontbijt

Naast heerlijk wakker worden met vers gebakken broodjes en bolletjes, maar ook recepten met croissantdeeg zijn altijd favoriet! Daarnaast mag een gerecht met eieren ook niet ontbreken en komt er nog een portie fruit in de mix. Er zijn daarnaast ook nog tal van andere ontbijt recepten waardig aan Kerst. Dit zijn in ieder geval onze 15 favoriete recepten voor het kerstontbijt! Enne, er zitten ook gezonde recepten tussen, dus geniet er alleen maar meer van! Groetjes, Betty

Maak er geslaagde feestdagen van met onze gebundelde kerst recepten:


15x Kerstontbijt recepten

(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Ontbijtmuffins met appel

Muffins voor het kerstontbijt? Jazeker! En deze ontbijtmuffins met appel bevaten havermout en geen toegevoegde suikers. Dus dat is nog eens lekker verantwoord ontbijten. Uiteraard kun je ook deze ‘normale’ Blueberry muffins proberen, die zijn echt super lekker, maar kunnen ook op een ander tijdstip of dag geserveerd worden.


2. Cruffins met frambozen en witte chocolade

Het afgelopen jaar heb ik jullie al een paar keer verrast met muffins gemaakt van croissantdeeg! Speciaal voor kerst kan ik je deze cruffins met frambozen jam en witte chocolade aanraden! Pure verwennerij aan de ontbijttafel!


3. Croiffles maken

Niet alleen ‘cruffins’ kun je maken met croissantdeeg, maar wacht dacht je van deze ‘croiffles‘? Jaaaa dat zijn dus supersnelle wafels gemaakt van croissantdeeg. Heerlijk voor hartige ontbijters met een gebakken ei en spek. Maar ook voor de zoete trek als je ze aftopt met jam of nutella!


4. VLechtbrood met brie en cranberry

Onlangs maakte ik dit vlechbrood met brie, cranberry en walnoten. Een super makkelijk recept met bladerdeeg\croissantdeeg en met een mooie zoet-hartige combinatie. Je zult er van smullen, beloofd!


5. Ei-muffins met spek

Dit recept voor ei muffins met spek is eigenlijk bedoeld om elk weekend te kunnen vieren en op tafel te zetten. Ze zijn makkelijk te maken, maar eigenlijk altijd wel een succes. En je hebt meteen een prima kerstontbijt recept met ei te pakken! Lekker afwisselen dus.


6. Granola taart met yogurt en fruit

Ga je liever voor meer traditioneel ontbijten tijdens kerst? Een kom yoghurt met muesli of granola en vers fruit doet het ook altijd goed. Maar speciaal voor de kerstdagen kun je deze eens in een een ronde vorm gieten en serveren. Deze Granola taart is namelijk een plaatje om op tafel te zetten.


7. Oeuf en cocotte

Een klassiek gerecht met eieren die het ook altijd goed doet tijdens de feestdagen! Deze oeufs en cocotte zet je in een handomdraai in elkaar en is echt een 1 persoons feestje in een potje! Dit recept mag niet ontbreken in dit lijstje met kerstontbijt recepten!


8. Kaneelbroodjes

Dankzij mijn oma stond mochten vroeger bij elke belangrijke feestdag en familiebrunch de kaneelbroodjes niet ontbreken! Dus als je deze de avond van tevoren kneed en in de koeling zet, hoef je ze de volgende morgen alleen nog even af te bakken. Een goede voorbereiding is het halve werk tijdens een uitgebreid feestdagen ontbijt.


9. Heavenly Hazel Coffee

Dit is natuurlijk ook DE tijd van het jaar om lekker op te warmen met een heerlijke warme kop koffie of thee. Voor de liefhebbers van ‘speciality coffee’s’ is deze superdeluxe Heavenly Hazel koffie met hazelnoten en slagroom. Voor sommigen misschien een compleet ontbijt, maar bovenal een koffie recept om lekker van te genieten. Tip: serveer tussen de middag tussen de kerstbrunch en kerstdiner. Yummmmm.


10. Kerstbrood Wentelteefjes

Dit recept kwam ooit tot stand na een halve kerststol over te hebben na de feestdagen. Van oudsher maken wij thuis tosti’s of wentelteefjes van oud brood. En wat bleek: met een kerststol of kerstbrood werd dit een hemels ontbijt! Nu wachten we niet meer tot er sneetjes ‘over’ zijn, maar bakken we de kerstbrood wentelteefjes al gewoonweg voor tijdens het kerstontbijt! Er blijft dan ook niets meer van over 🙂


11. Bosvruchten swirl met yoghurt

Wil je liever een beetje meer fruit toevoegen aan je kerstontbijt? Maak dan deze bosvruchten smoothie met een yoghurt swirl. Lekker gezond en tevens ook in kleine glaasjes te serveren voor erbij.


12. Vlechtbrood met Nutella

Ja de liefhebbers van Nutella kunnen deze kerst ook hun hart ophalen aan dit luxe vlechtbrood met Nutella! Alsof je hem vers bij een conditorei in Duitsland of Oostenrijk afgehaald hebt. Het zachte bladerdeeg is heerlijk met de notenpasta en maakt het een super decadent ontbijt recept voor Kerst!


13. Baked Oats met stoofpeertjes

Nog zo;n heerlijke hit van het afgelopen jaar: social media staat vol met baked oats recepten! Het zijn een soort gebakken havermout ontbijtjes die tussen pap, taart en muffins in zitten! Ze zijn heerlijk, glutenvrij en veelal zelfs vegan dus voor de gezonde trek is dit een perfect kerstontbijt recept! Deze Baked Oats met stoofpeertjes is dan ook zeker een aanrader voor de feestdagen! Oeh la la!

Check hier maar liefst 10 verschillende baked oats recepten op een rijtje!


14. Geroosterde peren met noten granola

Dit is natuurlijk de tijd van het jaar voor stoofpeertjes! Dus een ontbijt recept met overheerlijke peren is meteen een ode aan dit seizoen. En warme geroosterde peren met noten granola zijn heerlijk voor door de yoghurt.


15. Crumble met croissants en appel

En tot slot dan een recept voor een warme crumble uit de oven met croissants, stukjes appel en rozijnen! Elke hap smelt als het ware op je tong en zult eerder denken dat je een lekker taartje aan het eten bent!


Ja het mag duidelijk zijn: hier bij Betty’s Kitchen zijn we dol op ontbijten en zeker tijdens de feestdagen! Maar uiteraard vind je hier op de site nog veel meer lekkere ontbijt recepten voor kerst op deze site!  Enjoy!

Fijne Feestdagen! Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 15 x kerstontbijt recepten wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

7 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago