Of je nu een toetjesmens bent of niet: Het Kerstdiner hoort natuurlijk afgesloten te worden met een waardig nagerecht. Dus verzamelde ik maar liefst 15x kerstdesserts recepten voor jullie. Van Creme brulee, tiramisu tot kerstkransen en kaas verwerkt tot nagerecht!

Het Kerstdiner afsluiten met een dessert

Ook tijdens Kerst serveer je natuurlijk vooral wat jij lekker vindt. Maar voor kerstdesserts is het heel belangrijk dat deze niet alleen lekker is… Maar ook makkelijk voor te bereiden…. en licht genoeg om een lang en meergangen kerstdiner mee af te sluiten. Het zo zonde zijn als men geen ‘gaatje’ meer over heeft voor heerlijke nagerechten voor kerst. Deze toetjes, kerstdesserts, kerst taarten, puddings en meer zijn goed te combineren met koffie, thee of een feestelijk kerst cocktail! Geen trek in zoet? Ga dan bijvoorbeeld voor een kaasplankje. Voor de liefhebbers heb ik als bonus zelfs de recepten toegevoegd voor het maken van kerstkoekjes of een kerstcake met gekonfijte kersen. Ja twee dingen voor kerst die ik ook graag met mijn kids maak dus dan heb je er meteen een leuke kerstactiviteit bij voor de feestdagen!

Groetjes, Betty


Maak er een geslaagd kerstdiner of kerstborrel van met onze gebundelde kerst recepten:


15x Kerstdesserts

(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Cappuccino Pavlova

Deze vederlichte pavlova met cappuccino smaak smelt echt op je tong! Een lekkere zachte en niet al te zoete afsluiter voor een feestelijk kerstdiner en hoort absoluut thuis in dit rijtje met kerstdesserts.


2. Panna Cotta met aardbeien en basilicum

Een pudding als toetje klinkt misschien wat ouderwets, maar een panna cotta met aardbeien klinkt gewoonweg hemels! Deze ‘gekookte room’ is een Italiaanse klassieker onder de nagerechten. Maak hem mooi kerstrood door een laagje aardbeien aan te brengen en uiteraard lekker op smaak gebracht met basilicum!


3. Stoofpeertjes in prosecco

Net zoals er meerdere wegen naar Rome leiden, zijn er ook meerdere manieren om stoofpeertjes te maken! De klassieker zijn natuurlijk de rood-paarse peertjes in rode wijn. Maar deze stoofpeertjes in prosecco zijn lekker licht en serveer je met geraspte chocolade!


4. Kerstkrans van Meringue, chocolade en kersen

De merinque kerstkrans sierde een een aantal jaren geleden de kerstcover van de Allerhande! Ik ging alleen aan de slag met een eigen variant met brownie, kersen en amandel! En dat werd me toch een fantastisch kerstdessert! Die wil jij ook proeven!


5. Ricotta Taart met chocolade

In veel landen is kaas een dessert! Het zou helpen bij de spijsvertering, zeker na een lang en meergangen diner. Maar in deze ricotta taart combineer ik kaas met gewoonweg chocolade! En geloof me, dit is heel lekker! Het is namelijk gewoon een zoete taart die meer wegheeft van cheesecake. Heerlijk voor bij de koffie!


6. Crème brûlée!

Als er een gerecht is dat voor mij met kerst is verbonden, dan is het wel de Crème brûlée! Letterlijk betekenis is ‘gebrande room’. Deze kleine, roompuddinkjes met vanille en een krokante ‘gebrande’ suikerlaag bovenop zijn de perfecte afsluiter van een kerst diner en liefhebber van velen!


7. Xmas Red Velvet Cakes

Recepten met ‘red velvet‘ lijken altijd een instant hit te zijn, maakt niet uit wat het is of wanneer het geserveerd wordt. Deze zachte chocolade tulbandjes worden gekleurd met rode kleurstof en afgetopt met een roomkaas creme! Echt heerlijke Red Velvet cupcakes als nagerecht voor kerst!


8. Dulche de Leche ijs

IJs als kerstdessert is altijd een goed idee! En dit Dulche de Leche IJs met blokjes fudge en pecannoten is helemaal geweldig! Ook lekker: serveer je ijs met espresso koffie en maak dus een ‘affogato‘!


9. Chocolade Karamel taart

Houden jullie van de combinatie karamel en choclade? Dan moet je beslist deze Chocolade karamel taart maken. Het is een combinatie van milionaires shortbread en een Twix reep in een! 🙂 Je hebt niet een heel groot puntje nodig om af te sluiten als kerstdessert!


10. Tiramisu met bosvruchten

Uit alle kerstdesserts die ik in mijn leven gemaakt hebt, stond de tiramisu het vaakst op het menu. En dat snap ik helemaal, want iedereen wordt blij van een portie tiramisu. Deze variatie voor Tiramisu met bosvruchten past perfect bij het winterse seizoen!


11. Toblerone Mousse

“you had me at chocolate”! Chocolade mousse als dessert is gewoon een hele goede afsluiting. Maar Toblerone Mousse, je weet wel, gemaakt van die driehoekjes Toblerone chocolade repen is gewoon een geweldige afsluiter!


12. Roomijs met Amarula en frambozen

Voor de liefhebbers van ijs heb ik hier ook een lekker kerstdessert voor jullie! Met de Zuid-afrikaanse likeur Amarula maak je namelijk een heel erg lekkere en decadente roomijs met Amarula en frambozen klaar! Steek er alleen nog een paar sterretjes in en je hebt een spektakel van een ijsrecept voor kerst! Let op! 18+ only!


13. Clafoutis met Kersen

In Frankrijk is de clafoutis met kersen een heel bekend nagerecht. Je eet dit gebak hier liefst lauwwarm en met een lepeltje creme fraiche of bolletje vanille ijs.


14. Stoofpeertjes taart met yoghurt

Jaaaa de stoofpeer doet het elk kerstdiner wel goed op tafel. Maar voor het kerstdessert moet je dan ook wel iets spectaculairs met die peren doen. Ik maakte een klein stoofpeertjestaart met yoghurt en die viel hier thuis en op kantoor heel goed in de smaak!


15. Chocoladetaart met frambozen

En tot slot een ware chocolade taart met frambozen voor de chocoladeliefhebbers! Hij is zo smeuïg als een brownie, soms lekker zacht door de frambozen, en is het favoriete kerstdessert van mijn vader. Nee deze mag absoluut niet ontbreken in dit lijstje met recepten voor het kerstdesserts


BONUS: Kerst koekjes maken

Een heerlijke bezigheid voor met de kinderen op de kerstdagen zelf. Zij kunnen lekker hun fantasie op deze kerst koekjes loslaten. Tip: Bak ze ‘sochtend of een dag van te voren. De decoratie dient namelijk ook nog enkele uren te drogen. Maar zo heb je na afloop bij de koffie nog een lekker koekje erbij.


BONUS: Kerst tulband Cake

Als kind heb ik meerdere malen deze kerst tulband cake gegeten tijdens de feestdagen. Het is een echt hollandse cake met gekonfijte kersen (Bigarreaux). Je kunt hier een plakje gewoon gedurende de dag voor bij de koffie serveren!


Tot zo ver 15x kerstdesserts recepten die ik je van harte kan aanbevelen! Uiteraard de bonus recepten ook! Maar je vindt hier op de site nog meer overheerlijke nagerechten voor kerst, maar ook verrukkelijke cake recepten en andere feestelijke taart recepten. Dat gaat nog moeilijk kiezen worden!

Fijne Feestdagen!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 15x kerstdesserts of nagerechten voor kerst wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago