Ga jij tijdens de feestdagen een hele kalkoen braden? Dan wil je natuurlijk een heerlijk zachte vulling die tevens extra smaak aan het vlees geeft. In Amerika wordt er veelal een ‘Turkey Stuffing’ gemaakt op basis van (oud) stokbrood, boter, gebakken groenten en kruiden. Natuurlijk zijn er inmiddels honderden variaties voor kalkoenvulling maken, maar ik deel in ieder geval een goed basisrecept en variaties met je.
Het is niet verplicht om een kalkoen te vullen alvorens deze te bakken. Maar het wordt er wel lekkerder van. Door een smeuïge en smaakvolle vulling toe te voegen droogt de vogel minder snel uit en kunnen alle sappen ook lekker opgenomen en vastgehouden worden. Zelf kalkoenvulling maken is niet moeilijk en je kunt echt alle kanten op. Hoewel mijn basisrecept voor ‘Turkey stuffing’ hartig van smaak is, kun je hem natuurlijk wel uitbreiden met zoete ingrediënten zoals cranberry, sinaasappel, appeltjes en meer.
Op en top kerst is een kalkoen vulling met kastanjes! Deze dien je dan wel eerst nog even te poffen in de oven en kun je dan heerlijk verwerken in je kerstrecepten.
Hoewel we allemaal al eens van ‘Stuffed Turkey‘ of ‘Turkey Stuffing‘ hebben gehoord (Thank you Friends!) zijn er echt twee verschillende soorten manieren om dit te maken. De vochtige kalkoenvulling gebruik je om de holte van een kalkoen mee te vullen (= stuffing). Deze worden dan samen gebakken in de oven. Je kunt er echter ook voor kiezen om het zompige broodmengsel in een ovenschaal te stoppen en apart in de oven te bakken. Dan serveer je de kalkoenvulling als ‘dressing’: een los bijgerecht voor je gebraden kalkoen.
Ik heb mijn Turkey Stuffing gemaakt voor een kalkoen die wij met Thanksgiving maakten. Maar dit is ook een gerecht die zeker tijdens aankomende Kerst of Pasen op tafel kan staan. Een grote kalkoen voed vele monden dus is uitstekend om te serveren tijdens een groot familiediner! Naast een gebraden kalkoen met kalkoenvulling heb ik nog meer heerlijke Thanksgiving recepten voor je op de site staan:
Onderstaande ‘Turkey stuffing’ recept is genoeg voor een kalkoen van 5 kilo. Pas de hoeveelheden aan bij een kleinere of grotere vogel. De vochtige ‘Turkey Stuffing’ gebruik je om de holte van de kalkoen mee te vullen voor het braden van de vogel. Je kunt er echter ook voor kiezen om onderstaande stuffing in een ovenschaal te stoppen en in de oven te bakken. Dan serveer je de kalkoenvulling als ‘dressing’: een los bijgerecht voor je gebraden kalkoen.
(* je kunt ook 1 grote Franse baguette – liefst 1 dag oud- gebruiken voor dit recept)
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bovenstaand recept is een eenvoudig basis recept voor de kalkoenvulling maken. Maar je kunt hem helemaal naar wens uitbreiden met luxe ingrediënten. Voeg bijvoorbeeld ook toe – mag ook een mix zijn van:
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met kalkoen vulling maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…