Jackfruit is zo lekker veelzijdig in de keuken! Deze romige gele curry met jackfruit is vegan en het recept komt uit het Jackfruit Kookboek van Jessica Lek. Naast de jackfruit zijn de gele linzen onmisbaar om hier een romig en volwaardige avondmaaltijd van te maken!
De afgelopen jaren plaatste ik al een aantal recepten met jackfruit op deze website. Deze vrucht uit o.a. Thailand vind je tegenwoordig in blikken bij de Toko of koop van het merk Fairtrade Original bij de grote supermarkten. De neutrale smaak van jackfruit en die vlezige structuur maakt hem ideaal als vervanging voor pulled chicken of pulled pork. En je kunt hem dus op heel veel manier kruiden, marineren, koken, stoven of bakken! Zoveel verschillende manier dat Jessica Lek zelfs een heus jackfruit kookboek heeft uitgebracht! Ik ging thuis aan de slag met o.a het cover recept, namelijk een overheerlijke vegan gele curry met jackfruit!
Het Jackfruit kookboek is ook ontstaan in samenwerking met Fairtrade Original en geeft je meer dan 30 verrassende recepten uit heel veel verschillende wereldkeukens! Niet alleen deze Indiase gele curry met jackfruit, maar ook pasta recepten met jackfruit, Tex Mex gerechten met jackfruit en Aziatische dumplings of bao buns. De prachtige foto’s bij de gerechten zorgen er tevens voor dat kiezen nogal moeilijk wordt, want je wilt alles meteen proeven! Dus voor diegenen die, net als ik, dol zijn op jackfruit is dit een geweldig kookboek om gewoonweg het beste en meeste uit de jackfruit te kunnen halen.
Heb je deze al in huis?
Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond om (veelal vegetarische) gerechten mee te maken. Krijg je geen genoegen van deze gele curry met jackfruit en gele mungbonen of linzen? Probeer dan ook zeker nog een van onze andere recepten met linzen in de hoofdrol:
Eet smakelijk!
Deze romige gele curry met jackfruit is vegan en heeft een Indiaas tintje! De curry pasta maak je eenvoudig zelf met oa. gember en mosterdzaad. En de curry zit boordevol vezels van het jackfruit, aubergine en mungbonen. Een eiwitrijke maaltijd met een licht pittig tintje.
Voor de curry pasta:
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Let op! Bij het kopen van gedroogde bonen (mung of linzen) goed op dat deze in slechts een half uurtje te bereiden zijn. Sommige merken gedroogde bonen dien je ook nog een nachtje voor te weken en dat kost je dus een extra dag bereidingstijd.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan gele curry met jackfruit gaat maken!
Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…