Vegetarische Hoofdgerechten

Pizza van Turks brood met geitenkaas en notenpesto

Vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch gerecht, welk mij in gedachten al ontzettend lekker leek. Ik maakte een super snelle pizza van Turks brood met geitenkaas en notenpesto klaar. En toen deze uit de oven kwam bleek het zelfs nog veel lekkerder dan ik dacht te zijn. bleek te zijn. Dit recept is dus absoluut het proberen waard.

Snelle Pizza van Turks brood maken

In de Meatless Monday rubriek experimenteer ik wel vaker met ‘alternatieve’ pizza maken. Je kunt pizzabrood ook maken met bijvoorbeeld verse pita broodjes of een focaccia. Het lekkerst is wel om een dik, luchtig brood te gebruiken. Daarom is Turks brood is een geweldige basis, evenals Indiaas naan. Daarnaast kun je de dunne tortilla wraps dan weer heel goed gebruiken als alternatief voor bijvoorbeeld Flammkuchen maken. Check gerust eens hier 10x pizza maar dan anders recepten met bijzondere of alternatieve bodems voor pizza maken.

Pizza van Turks brood met geitenkaas maken

Maar goed, ik ben dus de keuken in gedoken om een lekkere supersnelle pizza van turks brood met geitenkaas te maken. De zachte witte kazen combineren over het algemeen heel goed met iets zoets of noten, dus het idee voor een notenpesto leek mij ideaal voor dit recept. En daarnaast zijn gebakken en gekarameliseerde uien ook een favoriet van velen. Zo bleek wel uit Betty’s recepten voor uiencompote maken en zelfs deze Franse ‘Pissaladiere’ uientaart. Al met al combineerde al deze verrukkelijke smaakmakers tot een snelle en zeer geslaagde Turkse broodpizza! Ga jij hem ook eens proberen?


Print

Recept: Turks Pizzabrood met geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

Dit is een pizza, maar dan anders! Gebruik eens een Turks brood als pizzabodem en je maakt deze verukkelijke Turks pizzabrood met geitenkaas en rode uien in een handomdraai klaar. Heerlijk vegetarische maaltijd en erg lekker om bij een salade te serveren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 stuks / 4 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 1 Turks brood
  • 300 gram geitenkaas, liefst de gerijpte brie variant
  • 3 rode uien
  • 150 ml. extra vierge olijfolie
  • 45 gram ongebrande en ongezouten hazelnoten
  • 45 gram ongebrande en ongezouten pistachenoten
  • 15 gram basilicum
  • 1 eetlepel honing
  • peper & zout
  • Olijfolie, om in te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (165 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de uien alvast in hele dunne ringen en de geitenkaas brie in dunne plakjes.
  3. Verwarm een kookpan op medium hoog vuur en voeg een klein scheutje olijfolie voor bakken toe. Voeg de uien toe en bak deze aan gedurende 4-5 minuten tot ze zacht worden. Plaats daarna de deksel, draai het vuur laag en laat de uien in 15 minuten karameliseren.
  4. Voeg in een kom de extra vierge olijfolie, hazelnoten, pistachenoten, basilicum en een snuf zout samen. Vermeng alles met een staafmixer of keukenmachine tot een pesto. Ik vond het juist het lekkerst dat de noten niet helemaal verkruimeld waren, maar juist nog wat bite behielden. Als de pesto klaar is roer je er de honing door. Zelf ben ik niet heel erg fan van te veel zoet in een hartig gerecht. Daarom heb ik niet heel veel honing of een andere zoetstof toegevoegd aan de pesto. Je kunt het beste de zoete pesto zelf even proeven tijdens het bereiden en naar eigen smaak nog extra zoetstof toevoegen, of juist niet!
  5. Snijd het turks brood doormidden en leg met de snijkanten naar boven. Verdeel de pesto er overheen en daarna de plakjes geitenkaas brie.
  6. Plaats de Turks brood pizza voor ongeveer 8 minuten in het midden van de oven. Heb je een oven met hetelucht functie? Dan kun je 2 bakplaten tegelijkertijd afbakken. Bak anders de pizza’s na elkaar af.
  7. Zodra de Turks Brood Pizza klaar zijn haal je uit de oven en strooi je de gebakken uienringen er overheen.
  8. Serveer het Turks pizzabrood met geitenkaas eventueel met een groene salade met tomaat ernaast. Daar past heel goed een balsamicodressing bij in combinatie met dit gerecht.

Eet smakelijk!


Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • Ziet er heeeerlijk uit! Ga ik zeker maken. Er staat dat het Turkse Cuisine is, dat is alleen niet waar want als ik dit aan mijn oma laat zien schrikt ze zich echt een hoedje!

    • Hi Koy,
      dank je wel voor je reactie, maar je hebt gelijk! Past beter in een andere categorie dus ga ik aanpassen.
      Eet smakelijk in ieder geval :-)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago