In deze winterse maand kun je beter wat gezonde tussendoortjes in je tas stoppen. Deze bananabread met rode bessen is heel lekker, maar je krijgt er ook energie van. Dat houd je verbrandingsmotor wel bezig en je lichaam goed op temperatuur.

Glutenvrij & suikervrij bananabread

Deze bananabread met rode bessen past goed bij het winterse seizoen. De specerijen geven het die typische winterse smaken en de kleine zure bommetjes met gedroogde rode bessen, zitten boordevol vitamientjes. Ik experimenteer wel vaker met bananen brood recepten. En deze variant met gojibessen, cranberries en incabessen zit boordevol superfoods. Een echt gezond en power tussendoortje. Als je tevens glutenvrije havermout koopt, dan is dit recept ook nog eens volledig glutenvrij. En doordat de bananabread met rode bessen, banaan en dadels gezoet wordt, is hij ook nog eens suikervrij! Lekker van genieten dus!

Nog meer recepten met banaan

Kun jij geen genoegen krijgen van bananabread? Wij hebben uiteraard nog veel meer lekkere recepten met banaan en gezonde tussendoortjes op de site staan. Wat dacht je van deze gezonde bananen-bonbons? Daar blijf je zeker van smikkelen! Maar dit havermout ontbijttaartje met banaan is ook een aanrader om de dag mee te beginnen. Voor bij de koffie of ontbijt zijn deze chocolate chip muffins met banaan ook een aanrader! En ben jij al bekend met onze befaamde Banoffee PIE ?? Inspiratie genoeg zou ik zeggen dus ga lekker genieten!


Print

Recept: Bananabread met rode bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze feestelijke bananabread met rode bessen bevat een lekkere specerijen mix waardoor hij perfect in het winterseizoen past. Met gedroogde rode bessen zoals cranberry, inca bessen en goji bessen voeg je ook nog wat superfoods toe aan het beslag en houd je je vitamine C op peil in de winter.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 1 cake 1x
  • Category: Chocolade, Koekjes & Tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 rijpe bananen,
  • 60 gram dadels (zonder pit),
  • 3 eieren,
  • snufje zout,
  • 1 theelepel gemalen kaneel,
  • 1/4 theelepel gemalen kardemom,
  • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel,
  • 70 gram havermoutmeel,
  • 70 gram amandelmeel,
  • 30 gram boekweitmeel,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • 6 eetlepels gedroogde rode bessen: bijvoorbeeld Gojibessen, Incabesssen, Cranberry’s.

Extra:

  • keukenmachine,
  • oven,
  • cakeblik 2223 cm,
  • bakpapier,
  • zilverfolie.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de binnenzijde van de cakevorm met bakpapier en zet apart.
  2. Pureer de bananen en de dadels glad in een keukenmachine. Voeg de eieren met het zout, kaneel, kardemom en kruidnagel toe en laat een minuut draaien totdat alles vermengd is en de eieren een beetje luchtig zijn.
  3. Meng in een kom het havermoutmeel, amandelmeel, boekweitmeel en bakpoeder door elkaar.
  4. Spatel het meel door het bananenmengsel. Voeg tot slot de gedroogede bessen toe en roer goed om. Giet het mengsel in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  5. Plaats de bananabread in de voorverwarmde oven en bak af in ongeveer 40-45 minuten. Steek voor de zekerheid een satéprikker in de bananabread om te kijken of deze gaar is. Laat hierna de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, en laat daarna volledig afkoelen op een rooster.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je de bananabread met rode bessen wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago