Speciaal om de kerstavonden met familie en vrienden gezelliger te maken, ging ik op zoek naar heerlijke winterse cocktails voor kerst. Met de kerstsfeer in gedachten stuitte ik op alcoholiche drankjes met room, chocolade, koffie en cranberry’s, die geschikt zijn voor tijdens of na het toetje en enkel en alleen voor de volwassenen.

Let op! Onderstaande drankjes zijn mét alcohol, dus enkel geschikt voor de 18 plussers! Heb jij zelf nog een heerlijk kerst recept die je met ons wilt delen? doe dit dan in de comments onderaan het artikel. Ik zou zeggen: maak er een geweldige kerst van!


Nog meer inspiratie voor de feestdagen:


Inspiratie voor 18+ cocktails voor Kerst:

(Tenzij anders vermeld is elk recept is voor 1 glas / 1 persoon)


Mulled Wine (4 -6 glazen gluhwein)

  • Verwarm in een kookpannetje:
  • 1 fles rode wijn (bijv. Merlot of Zinfandel)
  • 60 ml brandewijn
  • 1 -2 el honing
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 steranijs
  • 4 kruidnagels
  • Voeg ook 2 onbespoten (bio) sinaasappels toe: snij een hiervan doormidden en pers deze uit boven de pan. Snijd de ander in plakken en leg deze in de wijn.
  • Verwarm het geheel gedurende 5 minuten (hoeft niet te koken op hoogste vuur hoor) en schenk daarna in 4 -6 glazen. Decoreer met (extra) stokjes kaneel en de plakken sinaasappel uit de warme wijn.

 (bron: CookieandKate.com)

— Check ook onze eigen 2x gluhwein recepten in fruitige en pittige variant maken —


*****


Eggnog Cocktail

  • Vul een cocktailshaker voor de helft met ijsblokjes en:
  • 30 ml Amaretto
  • 30 ml Vodka
  • 60 ml Eggnog (kant en klaar slijter)
  • Smeer de rand van je cocktailglas in met karamelsaus.
  • Giet de cocktail door de strain in het glas en top af met een snuf nootmuskaat en snuf kaneel.

 (bron: Mantitlement.com)


*****


Een Witte Kerst droom

  • Mix in een cocktailshaker met voor de helft met ijsblokjes:
  • 30 ml Vodka
  • 30 ml Amaretto
  • 30 ml slagroom
  • Schud goed door elkaar en giet door de strain in een gekoeld Martini glas. Strooi een beetje vers gemalen nootmuskaat bovenop.

 (bron: Cocktails about.com)

*****

Kerst mimosa’s

  • Maak eerst een cranberry siroop:
  • Breng 350 gram (bevroren) cranberry’s aan de kook met 250 ml water en 200 gram suiker.
  • Laat 10 minuten doorkoken en haal door een fijne bolzeef. Deze siroop kan 1 week bewaard worden in de koelkast.
  • Mix vervolgens in een cocktailshaker:
  • 60 ml jus d’orange,
  • 30 ml Amaretto,
  • 40 ml vanille vodka,
  • IJsklontjes,
  • paar bevroren cranberry’s
  • Giet 1.5 eetlepel siroop in een glas en giet hier de volledige inhoud van de cocktailshaker bij.
  • Vul het glas vervolgens aan met 60 ml prosecco.

(door Celebrate Mag.com)


*****


Cran de Berry

  • Shake in een cocktailshaker – voor de helft gevuld met ijs:
  • 30 ml Licor 43
  • 10 ml kaneellikeur (bijv. Silverstrike)
  • 10 ml limoensap
  • 40 ml cranberry sap
  • 1 scheut grenadine siroop.
  • Giet de Cran de Berry cocktail door de strain en dus zonder ijs, in een martini glas met een gesuikerd randje.

(bron: Licor 43)


*****


Witte Engel

  • Mix in een cocktailshaker:
  • 45 ml Sambuca
  • 15 ml limoncello
  • 30 ml citroensap
  • 30 ml eiwit
  • 60 ml bruisend water
  • paar ijsklontjes
  • Giet in een hoog glas en decoreer met een citroenschilletje, verse tijm en rozemarijn.

(Bron: Molinari Sambuca


*****


Choco Glow:

  • 80 ml  warme chocolademelk
  • 50 ml Licor 43
  • 50 ml verse espresso
  • Deze drie goed door elkaar roeren
  • Serveer in een hoog macchiato glas met een flinke toef slagroom
  • en  wat rood fruit en/of geraspte chocolade als garnering.

(bron: Licor 43)


*****


Een romige koffie cocktail

  • In een cocktailshaker met een paar ijsklontjes:
  • 4 /10  Molinari Caffee likeur,
  • 4 /10  Whiskey Cream likeur (bijv. Bailley’s of Sheridans)
  • 2 /10  Amaretto
  • Giet door de strain in een groot rond glas.
  • Klop een beetje slagroom stijf, maar nog wel een beetje ‘  opend’
  • Lepel de slagroom bovenop  de likeur en strooi hier een beetje cacao poeder overheen.

(bron: Molinari)


*****


Chocolat black forrest

  • In een cocktailshaker:
  • 50 ml Baileys Chocolat Luxe,
  • 5 ml kersenlikeur,
  • serveer in een kort cocktailglas, zonder ijs, en garneer met een kers met steel.

(bron: Baileys)


*****


BONUS 1:

Ken je de Espresso Martini Cocktail al? Een tikkeltje zoet met een kick van espresso koffie en vodka!


*****


BONUS 2:

Ben je liefhebber van de ‘Dalgona Koffie’? Dan moet je ook eens deze boozed ETHIOPIAN COFFEE DALGONA met Amarula als afsluiter serveren. Een tikkeltje zoet met een kick van espresso koffie en vodka!


*****


Veel plezier met deze 18+ Kerst Cocktail recepten en ik wens iedereen hele fijne feestdagen toe!!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Boeuf Bourguignon (stoofvlees met wijn)

Tijdens koude winteravonden eten wij graag stoofvlees. Deze Franse klassieker genaamd Boeuf Bourguignon is er…

2 dagen ago

3 x budgetgroenten voor kerst

Ben jij al lekker bezig met het kerstmenu? Uiteraard wordt er een waar spektakel als…

3 dagen ago

Cinnabons uit de slowcooker

Dit is het seizoen van de slowcooker en ik heb een heerlijk zoet recept om…

6 dagen ago

Erwtensoep (uit de slowcooker)

Er gaat geen winter voorbij, zonder dat er minstens een keer erwtensoep op tafel staat!…

7 dagen ago

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…

1 week ago

Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel

Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…

1 week ago