Roze is het nieuwe zwart, zeg maar… Want op dit moment kun je niet om de rabarbers heen! Overal zie je de recepten voorbij komen en ook bij ons thuis komen deze vrolijke roze strengels regelmatig voorbij. Maar speciaal voor de hartige trek of een uitgebreide (weekend) lunch moet je eens deze hartige tarte tatin met rabarber en rode biet proeven.
Tussen eind maart en juli zijn de rabarbers volop verkrijgbaar in Nederland. Nu komt deze groente regelmatig terug in zoete gerechten, maar ik vond het tijd voor een meer hartig gerecht met rabarber. Gelukkig vond ik dit heerlijke recept voor Tarte Tatin met rabarber en rode biet en geitenkaas crème op de prachtige blog Yellow Lemon Tree blog. De taart ziet er niet alleen fantastisch uit qua kleur, maar de smaken zijn ook perfect uitgebalanceerd met zout, zoet en zuur tegelijkertijd.
Wie had ooit gedacht dat rabarber en rode biet zo goed hand in hand zouden gaan. Ben jij ook zo dol op deze twee (zoete) ingredienten? Maak er dan niet alleen onderstaande tarte tatin met rabarber en rode biet van, maar probeer gerust ook eens een van deze recepten:
Ingrediënten korstdeeg:
Ingrediënten vulling:
Ingrediënten geitenkaas crème:
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Tip! Voor een snelle variant kun je (vers) bladerdeeg gebruiken ipv het korstdeeg en dit uitrollen ter grootte van de vorm.
Het is weer een #MeatlessMonday en deze keer maken we een makkelijke maaltijd met peulvruchten…
Ben je nog op zoek naar een glutenvrij, graanvrij of lowcarbs alternatief voor muesli? Maak…
Wil je het zelf lekker makkelijk maken voor het diner? Een pasta maaltiBen jij al…
Deze vegetarische pizza quesadillas wil je proeven, Meatless Monday of niet! Heel gezond zijn ze niet, want…
Op zoek naar een lekker recept met gerookte makreel? Met deze voorgegaarde vissoort zet je…
Het is vandaag 2 September, de dag van de Kokosnoot (World Coconut Day)! En dat…
View Comments
Ziet er héééérlijk uit! En lief wat je schrijft, dankjewel! Maar jij kan er ook wat van hoor. Ik ben deze lente helemaal rabarberfan geworden. Rabarbersiroop is ook erg lekker om te maken of crumble natuurlijk. Eigenlijk is alles met rabarber lekker ;)
Hi Maura,
same here! En dat je het even weet: Dylan, die totaal geen geitenkaas fan is, heeft ook zitten smullen van deze taart en geitenkaascreme. Heerlijk recept!
Groetjes, Betty
Wow! Ziet er zeer goed uit!
En hij smaakt nog beter dan hij er uit ziet ;-)
Ik ben DOL op Tarte Tatin! Deze variant wel nog niet uitgeprobeerd... Nog iets uittesten dit weekend ;-)
Hi Tamara,
ik ben heel benieuwd wat je er van vindt ?
Groetjes,
Betty
HOLY RHUBARB!! Deze taart is lékker!!!
Mijn God hee... we zijn behoorlijk aangenaam verrast door de smaakexplosie, die alles in zich heeft. Zoet en hartig tegelijk! Zálig!
superleuk om te horen! dank je wel voor je reactie!