Roze is het nieuwe zwart, zeg maar… Want op dit moment kun je niet om de rabarbers heen! Overal zie je de recepten voorbij komen en ook bij ons thuis komen deze vrolijke roze strengels regelmatig voorbij. Maar speciaal voor de hartige trek of een uitgebreide (weekend) lunch moet je eens deze hartige tarte tatin met rabarber en rode biet proeven.
Tussen eind maart en juli zijn de rabarbers volop verkrijgbaar in Nederland. Nu komt deze groente regelmatig terug in zoete gerechten, maar ik vond het tijd voor een meer hartig gerecht met rabarber. Gelukkig vond ik dit heerlijke recept voor Tarte Tatin met rabarber en rode biet en geitenkaas crème op de prachtige blog Yellow Lemon Tree blog. De taart ziet er niet alleen fantastisch uit qua kleur, maar de smaken zijn ook perfect uitgebalanceerd met zout, zoet en zuur tegelijkertijd.
Wie had ooit gedacht dat rabarber en rode biet zo goed hand in hand zouden gaan. Ben jij ook zo dol op deze twee (zoete) ingredienten? Maak er dan niet alleen onderstaande tarte tatin met rabarber en rode biet van, maar probeer gerust ook eens een van deze recepten:
Ingrediënten korstdeeg:
Ingrediënten vulling:
Ingrediënten geitenkaas crème:
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Tip! Voor een snelle variant kun je (vers) bladerdeeg gebruiken ipv het korstdeeg en dit uitrollen ter grootte van de vorm.
Het is vandaag, 17 Juli 2024 INTERNATIONALE HOT DOG DAY! Nu zijn wij thuis enorme…
Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…
Deze granolataart met mango is een lekker zomers ontbijt taartje! De krokante bodem van granola…
Als taco's met pulled beef je als muziek in de oren klinken, dan is dit…
Vanaf deze week begint de zomervakantie periode in Nederland en ik kan je zeggen dat…
View Comments
Ziet er héééérlijk uit! En lief wat je schrijft, dankjewel! Maar jij kan er ook wat van hoor. Ik ben deze lente helemaal rabarberfan geworden. Rabarbersiroop is ook erg lekker om te maken of crumble natuurlijk. Eigenlijk is alles met rabarber lekker ;)
Hi Maura,
same here! En dat je het even weet: Dylan, die totaal geen geitenkaas fan is, heeft ook zitten smullen van deze taart en geitenkaascreme. Heerlijk recept!
Groetjes, Betty
Wow! Ziet er zeer goed uit!
En hij smaakt nog beter dan hij er uit ziet ;-)
Ik ben DOL op Tarte Tatin! Deze variant wel nog niet uitgeprobeerd... Nog iets uittesten dit weekend ;-)
Hi Tamara,
ik ben heel benieuwd wat je er van vindt ?
Groetjes,
Betty
HOLY RHUBARB!! Deze taart is lékker!!!
Mijn God hee... we zijn behoorlijk aangenaam verrast door de smaakexplosie, die alles in zich heeft. Zoet en hartig tegelijk! Zálig!
superleuk om te horen! dank je wel voor je reactie!