Roze is het nieuwe zwart, zeg maar… Want op dit moment kun je niet om de rabarbers heen! Overal zie je de recepten voorbij komen, en ook bij ons thuis komt dit vrolijke roze stokje regelmatig voorbij. Onder andere in deze hartige tarte tatin met rabarber en rode biet.
Nu komt rabarber vaak terug in zoete gerechten en vond ik dat het tijd werd voor een hartig gerecht met rabarber. Gelukkig vond ik dit heerlijke recept voor een Tarte Tatin met rabarber en rode biet (en geitenkaascrème) en zet ik nu eens iets verrassends op tafel. Check hier sowiezo nog meer lekkere recepten met rabarber.
Het recept voor deze tarte tatin met rabarber en rode biet komt van de prachtige blog Yellow Lemon Tree . Maura, de dame achter de blog, komt ook uit Utrecht en heeft een fantastisch gevoel voor fotograferen. Haar foodfoto’s zijn werkelijk prachtig en haast net kleine stillevens. Niet voor niets heeft zij vorig jaar ook de Fair & Delicious fotowedstrijd van Delicious magazine gewonnen. Dus een vermelding om trots op te zijn, en zeker een blog om eens een kijkje te nemen.
En laten we het dan ook over de smaak van deze tarte tatin met rabarber en rode biet hebbben. De taart ziet er niet alleen fantastisch uit qua kleur, maar de smaken zijn ook perfect uitgebalanceerd met zout, zoet en zuur tegelijkertijd. En om het compleet te maken serveer je er hooguit nog een simpele salade bij. Het gaat immers om de taart en de rijke smaken die hierbij komen.
Ingrediënten korstdeeg:
Ingrediënten vulling:
Ingrediënten geitenkaas crème:
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Tip! Voor een snelle variant kun je (vers) bladerdeeg gebruiken ipv het korstdeeg en dit uitrollen ter grootte van de vorm.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Ziet er héééérlijk uit! En lief wat je schrijft, dankjewel! Maar jij kan er ook wat van hoor. Ik ben deze lente helemaal rabarberfan geworden. Rabarbersiroop is ook erg lekker om te maken of crumble natuurlijk. Eigenlijk is alles met rabarber lekker ;)
Hi Maura,
same here! En dat je het even weet: Dylan, die totaal geen geitenkaas fan is, heeft ook zitten smullen van deze taart en geitenkaascreme. Heerlijk recept!
Groetjes, Betty
Wow! Ziet er zeer goed uit!
En hij smaakt nog beter dan hij er uit ziet ;-)
Ik ben DOL op Tarte Tatin! Deze variant wel nog niet uitgeprobeerd... Nog iets uittesten dit weekend ;-)
Hi Tamara,
ik ben heel benieuwd wat je er van vindt ?
Groetjes,
Betty
HOLY RHUBARB!! Deze taart is lékker!!!
Mijn God hee... we zijn behoorlijk aangenaam verrast door de smaakexplosie, die alles in zich heeft. Zoet en hartig tegelijk! Zálig!
superleuk om te horen! dank je wel voor je reactie!