Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik dit gezonde vitaminebommetje: een spinaziesalade met gorgonzola en geroosterde worteltjes, linzen, quinoa en walnoten. Het is een hoop, maar geloof mij: het is een topcombinatie met elkaar. Boordevol eiwitten en vezels en ideaal op een warme zomeravond.
Maak vooral een beetje meer en bewaar voor een werklunch to-go, de dag erna! Ik vind die verschillende kleuren worteltjes er altijd zo vrolijk uitzien in een gerecht. Maar wist je trouwens ook dat alle verschillende kleuren wortel andere voedingsstoffen bevatten? De gele wortel bevat namelijk luteïne, die je ogen beschermt tegen zonlicht. Witte wortels zijn daarentegen weer heel goed voor de spijsvertering. De rode wortel bevat extra veel bèta-caroteen dat in het lichaam omgezet wordt tot vitamine A en de paarse wortels bevatten anthocyanen die preventief werken tegen hart- en vaatziekten. Natuurlijk zijn er ook de welbekende oranje wortels die vol carotenen zitten: goed voor huid, haar en zicht. Ik moet deze healthy groente echt vaker op het menu zetten realiseer ik me…
Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond om veelal vegetarische gerechten mee te maken. Krijg je geen genoegen van deze spinaziesalade met linzen? Probeer dan ook zeker nog een van onze andere recepten met linzen in de hoofdrol:
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik dit gezonde vitaminebommetje: een spinaziesalade met gorgonzola en geroosterde worteltjes, linzen, quinoa en walnoten.
Benodigdheden:
Bewaartip: Je kunt deze spinaziesalade met gorgonzola en wortel lauwwarm of koud eten. In geval van het laatste geval, adviseer ik je de quinoa, wortels, linzen en noten af te laten koelen, voordat je ze toevoegt aan de overige ingrediënten. Dit voorkomt verleppen van de spinazie en smelten van de kaas. Uiteraard pas je dit ook toe als je een gedeelte alvast opzij wilt leggen voor morgen.
Eet smakelijk!
Groetjes, Nanda
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…
Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…
View Comments
Dat klinkt goed, leuke combi met de linzen en wortels :)