Nagerechten

Griekse Yoghurt met honing en walnoten

Een heerlijke recept voor de liefhebbers van yoghurt! Sluit je (Griekse) maaltijd af met een kommetje Griekse Yoghurt met honing en walnoten. Lekker decadent! Niet alleen heerlijk om te serveren als toetje, maar ook een ideale en eiwitrijke start van je dag. Maak dus ook gerust Griekse Yoghurt met honing voor het ontbijt.

Meer eiwitten in Griekse Yoghurt

De Grieken wisten het al lang: Yoghurt is lekker & gezond en bedachten niet voor niets dit Griekse toetje. Maar waarom is Griekse Yoghurt dan zoveel lekkerder als gewone yoghurt? Griekse yoghurt veel lobbiger als gewone yoghurt en het is juist die volle, romige smaak die we meer kunnen waarderen als de zuurdere, normale yoghurt. Wij mensen houden nou eenmaal van decadent en vol romig. En Griekse yoghurt maken lijkt heel veel op het maken van hangop: De yoghurt wordt uitgehangen en een deel van het vocht  wordt weg gezeefd. Een mooi voordeel is dat de compacte Griekse yoghurt daardoor veel meer eiwitten bevat als gewone yoghurt.

Griekse Yoghurt met honing als ontbijt

Je maakt met Griekse yoghurt niet alleen die verrukkelijke Griekse Tzatziki dip met komkommer, maar ook dit heerlijke toetje: Griekse yoghurt met honing en walnoten. Die overigens ook bijzonder geschikt is om mee te ontbijten. Lekker eiwitrijk en aangevuld met goede vetten uit walnoten en pistache. En omdat dit gerecht zo lekker vullend is, zou ik je adviseren om s’avonds (als toetje) minder honing te gebruiken als s’ochtends (bij het ontbijt) 🙂


Print

Recept: Griekse Yoghurt met honing en walnoten toetje

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijke recept voor de liefhebbers van yoghurt! Sluit je (Griekse) maaltijd af met een kommetje Griekse Yoghurt met honing en walnoten. Lekker decadent! Niet alleen heerlijk om te serveren als toetje, maar ook een ideale en eiwitrijke start van je dag. Maak dus ook gerust Griekse Yoghurt met honing voor het ontbijt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Griekse Keuken

Ingredients

Scale
  • 3 flinke el Griekse yoghurt
  • 1 el grof gehakte walnoten
  • 1 el grof gehakte pistachenoten
  • 1 el biologische honing

Instructions

  1. Roer de Griekse yoghurt even goed door en schep in een kommetje.
  2. Verdeel hier de grof gehakte noten overheen en lepel hier de honing overheen.
  3. Voor wat extra vulling kun je bijvoorbeeld aftoppen met een halve banaan in plakjes en wat bijenpollen. Serveer direct.

Kali Orexi! (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Geen held met een keukenmes? Stop een klein handje walnoten en pistachenoten in een boterhamzakje en sla hier een paar keer met een deegroller of onderkant van een koekenpan op. Zo krijg je ook grof gehakte noten 🙂 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Deze smaken zijn zó lekker samen. Geniet er ook regelmatig van. Hoewel de pistach en bijenpollen voor mij nieuw zijn. Leuk om eens te proberen!!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago