Cake recepten

Pompoencake met roomkaas crème

Gedurende twee weken staan de recepten op de site in het teken van Halloween! En omdat de pompoen hier onlosmakend mee verbonden is, deel ik vandaag een recept voor een eenvoudige pompoencake met roomkaas crème met jullie! Oeh la la!

Zelf pompoencake maken

In het najaar kunnen we niet om de herfst en Halloween recepten heen. En deze pompoencake is heerlijk voor bij een kopje thee, op een druilerige herfstdag. Hij is dan niet super griezelig of zo, maar misstaat zeker niet op je Halloweenfeestje. Voor dit recept gebruik ik pompoenpuree uit blik. Deze kun je tegenwoordig bij de grotere supermarkten gewoon kopen. Kijk anders ook eens bij Xenos in het etenswarenschap. Maar je kunt natuurlijk ook zelf pompoenpuree maken. Check hier mijn video voor het schillen, snijden en roosteren van pompoen in de oven.

Nog meer recepten met pompoen

Op naar de groenteboer en inslaan die pompoenen! Je kunt er je huis mee versieren of dus deze heerlijke makkelijke pompoencake met roomkaas creme maken. Maar wij hebben nog meer lekkere recepten met pompoen voor je op de site staan, want je kan met (restjes) pompoen puree nog veel meer lekkers maken! Maak er dan bijvoorbeeld een Pumpkin Spice Latte koffie mee. Of verwerk deze in een (kleine portie) pittige pompoensoep. Je kunt pompoenpuree ook gebruiken om deze halloween pompoencakejes te maken. En wat dacht je van deze no-bake pompoen cheesecake ? Check hier nog meer recepten met pompoen en maak er een fantastische herfst van!


Print

Recept: Pompoencake met roomkaas crème

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Cake is altijd lekker en speciaal voor herfstachtige dagen ga je aan de slag met een cake met pompoen. Zelf pompoen roosteren en pompoen puree maken is niet moeilijk. Gebruik het dan ook in dit recept voor pompoencake met roomkaas creme. Dit is op en top najaar in een zoete versnapering voor bij de koffie of thee!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes + afkoelen en 1 uur opstijven
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 3 uur
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Halloween

Ingredients

Scale
  • 5 eieren
  • 3 el olijfolie
  • 1 blik gecondenseerde melk (400 gram)
  • 1 blik pompoenpuree (450 gram)
  • snufje zout
  • 2 tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen gember
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda

Voor de topping:

  • 2oo gr KOUDE monchou kaas
  • 50 gr koude roomboter
  • 250 gr poedersuiker

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • springvorm 2224 cm doorsnede
  • 12 stuks mini pompoen suikerdecoratie.
  • bakspray & bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart.
  2. Klop de eieren met de olijfolie en gecondenseerde melk dik gedurende 3-4 minuten met behulp van de mixer met garde.
  3. Voeg de pompoenpuree, snufje zout, kaneel, gember en kruidnagel toe en klop kort en rustig door om alles de vermengen.
  4. Zeef de bloem, roer hier de bakpoeder en baking soda doorheen. Spatel dit in delen door het pompoenmengsel.
  5. Giet het pompoencake beslag in de springvorm en bak gedurende 45 minuten in het midden van de oven. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm, alvorens de rand te verwijderen. Laat daarna geheel afkoelen op het aanrecht.
  6. Voor de roomkaas topping: mix de monchou kaas samen met de boter smeuïg gedurende een paar minuten. Voeg de poedersuiker in delen toe en blijf door mixen met de garde, zo’n 5 minuten in totaal. Spatel de roomkaas over de bovenkant en zijkanten van de afgekoelde taart en stop de pompoencake minstens 1 uur in de koeling om op te stijven. Verdeel de pompoen suikerdecoratie voor het serveren over de cake. Snijd in punten en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

BEWAARTIP: Je kunt deze pompoencake ook gerust 2 dagen in de koeling bewaren ivm de roomkaas. Hij is dus ook makkelijk een dag eerder te bereiden voor je Halloween feestje. Haal de cake na zo lang koelen alleen wel 20 minuten van tevoren uit de koelkast. Voeg het suikergoed echter pas op het laatste moment, voor het serveren dus toe.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze makkelijke pompoencake met roomkaas topping!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago