Restaurants in Utrecht

Eten in een Fort – Ruigenhoek Utrecht

Deze herfstvakantie kun je in Utrecht dineren binnen in Fort Ruigenhoek. Je vindt hier namelijk tijdelijk pop up restaurant SterkWater waarbij je unieke ervaring opdoet in een locatie langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Lees hier waarom eten in een Fort zo leuk is en waarom jij nog een van de laatste kaartjes wilt bemachtigen!

Wat is Sterk Water pop up restaurant

SterkWater neemt je mee naar de forten langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In de provincie Utrecht is dit concept de afgelopen jaren al gehouden aan Fort Rhijnauwen maar ook Fort Everdingen vlakbij Culemborg. Vorig jaar was ik tevens aanwezig bij het pop up restaurant, ook in Fort Ruigenhoek in het Noorderpark van Utrecht. Maar omdat het toen half augustus was konden we nog heerlijk buiten eten. Dit was ook een bijzondere ervaring en lees de review van Sterkwater 2020 hier terug. Dit jaar wordt de editie van SterkWater in de herfstvakantie gehouden dus ga je na een wandeling lekker warm en overdekt eten in het fort.

Het fort is in de jaren 1869-1870 gebouwd en is in onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit is zeker een uniek pop-up restaurant en waarbij je een stukje geschiedenis beleefd. Het thema water staat hier centraal en komt in verschillende elementen in de avond terug. Van het welkomstdrankje dat je daarna tijdens je wandeling rondom het fort zelf op smaak gaat brengen. Tot een prachtige ode in de vorm van een gedicht tijdens het diner. Aan tafel vloeit het (sterke) water rijkelijk en daarnaast is het eten in een fort ook fantastisch. Ik vond deze editie het niveau van de gerechten echt hoog liggen dus mijn complimenten aan chef-kok Paul Oldenmenger. Ondank dat het een barre herfstdag was, was de sfeer binnen in het fort fijn, warm, intiem en gezellig. SterkWater is dus zeker een leuke avond en uitstapje in deze herfstvakantie.

Kaartjes en prijzen SterkWater Pop up restaurant

De gerechten tijdens het SterkWater pop up restaurant zijn tot in de puntjes verzorgd. Bij de diverse gangen krijg je bijpassende wijnen geschonken. Maar er zijn ook alcoholvrije cocktails als alternatief. Je sluit de avond af met koffie of thee toe.

  • Deze volledig en all-in verzorgde avond kost € 84.95 per persoon. Dat is inclusief welkomstdrankje, 5 gangen diner en volledig dranken arrangement.
  • Starttijd: 18:00 / 18:30 en eindtijd: circa 22:30
  • Tickets voor popup restaurant Sterk Water 2021 zijn enkel te boeken voor de periode 13 oktober t/m 24 oktober 2021!

Voor meer informatie over Sterk Water popup restaurant of andere locaties langs de Hollandse Waterlinie waar deze wordt gehouden ga naar de website: https://www.sterkwater.nl .

Groetjes, Betty


SterkWater Pop-up @ Fort Ruigenhoek
Ruigenhoeksedijk 12
3737 MR Groenekan
The Netherlands
Starttijd is 18:00/18:30 uur - einde ca. 22.30 uur

Voor deze review waren wij uitgenodigd door SterkWater, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago