Het werd weer eens hoog tijd voor een slowcooker gerecht op de site! Zeker nu tijdens mijn zwangerschapsverlof en kraamperiode draait dit apparaat overuren op het aanrecht. Onze nieuwste verslaving: pinda kip uit de slowcooker met rijst en boontjes!

Langzaam gesudderde pinda kip

Ben jij ook fan van een lekker stukje kip met pindakaas? Maak dan eens dit recept voor pinda kip uit de slowcooker. Met een kleine voorbereiding laat je de kippendijen uren smoren in de slowcooker. Deze pindakip serveer je natuurlijk met sperzieboontjes, rijst en een gekookt eitje. En… de slowcooker maakt het koken in een drukke periode alleen maar makkelijker. S’ochtends snijd ik mijn ingredienten voor en plaats ze in de cooker. Alleen nog even een timer zetten en aan het einde van de middag is een heerlijk langzaam gesudderd gerecht zoals deze pinda kip klaar. Ideaal in deze drukke kraamtijd. Ook lekker: maak een snelle atjar met komkommer en serveer deze bij de pindakip!

Nog meer Slowcooker recepten

Ben jij ook fan van recepten uit de crockpot? Uiteraard hebben we nog meer lekkere slowcooker recepten in petto voor je! Probeer bijvoorbeeld ook eens deze langzaam gegaarde Mexicaanse Chili con Carne. Maar deze Mediterrane kip in tomatensaus is ook een geliefde maaltijd bij ons thuis. Tijdens de wintermaanden staat natuurlijk de Hollandse erwtensoep regelmatig zachtjes te koken. Wist je dat een slowcooker ook uitermate geschikt is voor het maken van desserts, zoals deze kwarktaart met chocolade?


Heb je deze al in huis?

Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.


Print

Recept: Pinda kip uit de slowcooker

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Ben jij ook fan van een lekker stukje kip met pindakaas? Maak dan eens dit recept voor pinda kip uit de slowcooker. Met een kleine voorbereiding laat je de kippendijen uren smoren in de slowcooker. Deze pindakip serveer je natuurlijk met sperzieboontjes, rijst en een gekookt eitje.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 5 uur
  • Total Time: 5 uren en 10 minuten
  • Yield: 46 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Indonesische keuken

Ingredients

Scale
  • 8 kippendijen
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels (sesam) olie
  • 2 uien, gesnipperd.
  • 2 eetlepels fijngesneden knoflook (46 teentjes),
  • 300 gram pindakaas
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels rijst azijn
  • 2 eetlepels tamari (GV sojasaus)
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel sambal (brandal)
  • sap van 1 limoen,
  • Seroendeng
  • 12 bosuitjes in plakjes.

Instructions

  1. Snijd de kippendijen in vieren, plaats in een kom. Roer in een kommetje de maizena los met eenzelfde hoeveelheid koud water. Roer goed door om klontjes te verwijderen en voeg dan samen met de sesamolie toe aan de kippendijen. Schep goed om en verdeel dit over de bodem van de slowcooker. Verdeel vervolgens de uien en knoflook hier overheen.
  2. Meng in een separate kom de pindakaas, ketjap, rijstazijn, sojasaus (of tamari), kokosmelk en kippenbouillon en sambal door elkaar. Roer goed los, gebruik desnoods een garde en schenk de saus over de kip in de slowcooker. Doe de deksel op de slowcooker,  zet de cooker in de lage stand en zet de timer op 5 uren.
  3. Na de bereidingstijd voeg je het sap van de limoen toe en roer zachtjes door met een houten pollepep. Serveer de pinda kip met seroendeng en de bosuitjes er overheen gestrooid.

Eet smakelijk ! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pinda kip uit de slowcooker wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hej Betty.
    Ik heb geprobeerd om rijstazijn te vinden, maar kom dat hier (Zweden, platteland) niet tegen. Waardoor kan ik dit het beste vervangen??
    Bedankt alvast

    • Hi Annemarie,
      wellicht kun je dan aan appelazijn komen en die gebruiken?
      Groetjes en eet smakelijk alvast!

  • Hallo Betina,

    Wij willen deze ook graag gaan proberen in een Crockpot slowcooker. Het resultaat ziet er heerlijk uit.
    Had nog even bij andere recepten gekeken op andere sites en het viel mij op dat jij er nog kippen bouillon bij doet, terwijl andere recepten dit niet gebruiken en zelfs ook nog minder kokosmelk gebruiken.
    Wordt de saté dan niet te vochtig? Juist jouw foto laat een stevige saus zien.
    Of komt dat juist doordat je 5 uur moet slowcooken. De andere recepten staat 3,5 uur voor. Het kan uiteraard ook door de hoeveelheid pindakaas komen dat er extra vocht nodig is :).

    Daarnaast wil ik het recept X 1,5 maken om ‘hopelijk’ voor 6 personen genoeg te hebben. Klakkeloos het vocht gedeelte ook met 1,5 te vermenigvuldigen lijkt mij wel erg veel.
    Hopelijk kun je nog een tip geven.

    • Hi Joepie,
      ik gebruik inderdaad wat meer vocht omdat het langer gaart. Je krijgt anders een vrij droge pinda kip!
      Als je het recept voor 6 personen gaat maken, voeg dan enkel iets meer kokosmelk of bouillon toe. bijv. 50 ml.
      In principe zouden alle kipstukken in vocht net ondergedompeld moeten zijn voor je de pan aan zet.
      Eet smakelijk alvast!

  • kan ik dit recept ook in de combistoomoven maken? Zo ja op welke temperatuur en hoe lang zou dit dan moeten?

    Bedankt Mieke

    • De bloem of maizena zorgt er alleen voor dat de pindasaus indikt, maar mag je ook achterwege laten bij keto of KHA.

  • Bij het uithalen van de 'kippendijen' bleek ik kippendijenstukjes uit de vriezer te halen 😅
    Hopelijk werkt dat ook. Ik heb het recept al eens gemaakt maar dan wel met stukken kippendij. Het was heerlijk. Hopelijk lukt dit ook! 🤞🏻

    • Hi Marloes, dat gaat zeker ook werken. Ik vind alleen persoonlijk het vlees van kippendij malser, maar smakelijk wordt het sowiezo!

  • Wij zijn totally in love! 😉
    Past goed in ons keto-dieet (bloem vervangen door arrowroot) door het alleen met kokos-sperziebonen te eten (zonder rijst). Dankjewel voor dit verrukkelijke recept!

    • Dit is super leuk om te horen! Dank je wel Maria voor de feedback en geniet er heerlijk van!

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago