Momenteel vind de Ramadan plaats dus ik wilde een heerlijk recept uit de Marokkaanse keuken met jullie delen. Deze Marokkaanse Couscous met pulled chicken in tomatensaus wordt geserveerd met gebakken groenten en Ras el Hanout kruiden. Het is even een klein werkje maar het resultaat is er dan ook zeker naar!
Dit recept is volledig geïnspireerd op de Marokkaanse keuken. Die staan namelijk bekend om hele schotels van couscous met groenten, maar ook om gestoofde kip of lamsvlees dat letterlijk op je tong uit elkaar valt. Onlangs deelde ik al dit verrukkelijk recept voor Marokkaanse lamsvlees in pruimensaus, die overigens ook prima in een tajine te bereiden is. En vandaag dus een recept voor onderstaande Marokkaanse couscous met pulled chicken. Zo kun je lekker variëren of misschien zelfs eindelijk eens kennis maken met deze heerlijke gerechten met couscous uit Noord-Afrika.
Wij hebben nog veel meer lekkere ‘pulled recepten’ op dat website staan. Niet alleen met kip, maar ook met vlees en groenten zijn. Bekijk ze hier allemaal op een rijtje!
Bij Marokkaanse gerechten denk je dus al gauw aan couscous! En wat ook opvalt is dat de Marokkaanse gerechten vaak een tikkeltje zoet zijn. In de Noord-Afrikaanse keuken worden veelal rozijnen, pruimen abrikozen en een schepje suiker gebruikt om zoete smaken toe te voegen. In dit recept voor Marokaanse couscous met pulled chicken maak ik dan ook een tikkeltje zoete tomatensaus met stukjes abrikozen. Een fantastische combinatie met de stukken pulled chicken en heerlijk om op te deppen met een stukje platbrood.
Probeer ook eens deze heerlijke recepten uit de Marokkaanse keuken:
Met dit recept maak je een heerlijk Pulled Chicken in abrikozensaus met Marokkaanse couscous . Dit geurige gerecht met diverse groenten, couscous en zachte kip is zo’n verrukkelijk Marokkaans gerecht dat je zowel in een braadpan kan maken, maar ook in een tajine.
Voor de pulled chicken + abrikozensaus:
Voor de Marokkaanse couscous:
Voor erbij (optioneel):
Besaha! (= Eet smakelijk!)
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor geroosterde romanesco met tahin en granaatappel wilt maken.
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…