Tijdens deze heerlijke zomerse dagen neem ik je graag even mee naar Noord-Afrika voor een lekker zomers gerecht. Deze Marokkaanse couscous met pulled chicken zet je namelijk in een mum van tijd op tafel, met de producten van Al’Fez!
De afgelopen decennia’s zijn de Mediterrane schappen in de supermarkten enorm gegroeid. Wij Nederlanders reizen wat af en willen graag de vakantiesfeer ook weer thuis op ons bord terug proeven. In de schappen van diverse supermarkten vind je dan ook het merk Al’Fez: een reeks producten die geïnspireerd zijn op de Marokkaanse en Midden-Oosterse keuken en heerlijke recepten uit deze smaakvolle keukens, zoals deze Marokkaanse couscous met pulled chicken.
Wij hebben nog veel meer lekkere ‘pulled recepten’ op dat website staan. NIet alleen met kip, maar ook met vlees en groenten zijn. Bekijk ze hier allemaal op een rijtje!
Het assortiment van Al’Fez omvat prima basis producten, zoals (parel)couscous, platbrood en tahini, maar ook smaakmakers harissa, diverse specerijenmengsels en Tagine cooking sauzen, om je gerechten mee te verrijken. Zeer makkelijk te gebruiken, want zo hoef je bijvoorbeeld aan de Moroccan Spiced Couscous enkel water en een beetje olie of boter toe te voegen: hij is namelijk al helemaal op smaak gebracht met specerijen, rozijnen en pijnboompitten. Daarnaast zijn de producten ook vrij van kunstmatige toevoegingen! Met Al’Fez zet je dus in een handomdraai heerlijke Noord-Afrikaanse gerechten op tafel, waar je lekker van mag genieten.
Bij Marokkaanse gerechten denk je al gauw aan couscous! En wat ook opvalt is dat de Marokkaanse gerechten vaak een tikkeltje zoet zijn. In deze Noord-Afrikaanse keuken worden veelal rozijnen, abrikozen en een schepje suiker gebruikt om zoete smaken toe te voegen. Dus toen ik de Al’Fez Apricot & Coriander Tagine Cooking Saus in het assortiment tegenkwam, wist ik dat ik hier pulled chicken mee moest maken.
Kip leent zich namelijk uitstekend om te combineren met zoet fruit, zoals abrikozen, maar ook mango en frambozen. Je maakt er de heerlijkste zomerse salades en gerechten mee. Dus hoewel deze Marokkaanse couscous met pulled chicken warm gegeten wordt, past hij toch heerlijk bij de zomer. Ook erg leuk: het platbrood van Al’Fez wordt geleverd met een kruidenmengsel dat je aanmaakt met olie en op het brood smeert. Alleen nog even onder de grill en je hebt heerlijk brood om te scheuren, mee te deppen of dippen, bijvoorbeeld in tahini. Dat wordt dus lekker genieten! Zijn jullie al een beetje bekend met de Marokkaanse keuken?
Voor de Marokkaanse couscous:
Voor de pulled chicken:
Voor erbij:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Dit artikel betreft een samenwerking met Al’Fez. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…