In aanloop naar de zomer, staat er bij ons steeds vaker een pasta gerecht op tafel. Deze zijn vaak met weinig ingrediënten namelijk heel vlug klaar. Maar de pasta schotels worden ook een steeds groter favoriet, omdat je ze gewoonweg in de oven schuift en weer lekker buiten in het zonnetje kunt gaan zitten. Deze lasagne Bolognese moet je dan zeker ook eens proberen!
Hoewel wij in Nederland de naam spaghetti Bolognese allemaal wel kennen, kent men deze in Italië dus echt mooi niet. Het is een verzonnen gerecht, maar wel met die typische goedgevulde pastasaus met gehakt. Deze Bolognesesaus of ragu bolognese is een heerlijke rode saus met gehakt, vaak nog zelfs pancetta, ui, wortel, bleekselderij en tomaten. Ik denk dat dit wel de bekendste saus Italiaanse saus voor ons is en het vormt dan ook de perfecte vulling voor mijn lasagne Bolognese!
Hou jij ook van ovenschotels, zoals deze lasagne Bolognese? Maak dan ook eens onze Vegetarische lasagne met courgette, geitenkaas en hazelnoten. Of ga voor deze groente lasagne waarbij de lasagne bladen zijn vervangen door plakken courgette en aubergine. Of ga voor deze Italiaanse klassieker: de Aubergine Parmigiana met parmaham, parmezaanse kaas en aubergine!
PrintDit is wellicht de meest bekende lasagna onder de Nederlands. Wij zijn namelijk dol op Lasagne Bolognese met bechamelsaus en gehakt.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
Kan je de tomatensaus ook bewaren? Hoe en hoe lang?
Jazeker! Wel even goed laten afkoelen en in een luchtdichte bak of (zip-lock) zak verpakken. Dan blijft het gerust 2-3 maanden goed hoor.
Je kunt het ingevroren blok in een pan op laag vuur laten smelten en opnieuw aan de kook brengen voor gebruik. Of haal 24 van tevoren uit de vriezer en laat op het aanrecht ontdooien. Daarna alleen nog even in een pan aan de kook brengen voor gebruik.