Print

Recept: Indiase kip curry met kool

recept indiase curry met kip en kool en broccoli © bettyskitchen

Deze overheerlijke streetfood style Indiase Kip curry met kool en broccoli kun je lekker te serveren met naanbrood of zelfs rotiplaat. Door de kool en de yogurt krijgt hij een mooi zuurtje dat een lekker contrast biedt met de kruiden.

Ingredients

Scale

Voor de kruidenmix:

Voor erbij:

Instructions

  1. Maak als eerste de kruidenmix: Stop de specerijen en het zout in een kommetje en giet hier het gekookte water op. Laat staan om goed in te trekken.
  2. Pel de sjalotten en de knoflook. Verwijder het steeltje van de peper. Stop de sjalotten, knoflook peper, koriander en 2 eetlepels water in een keukenmachine of blender en pureer deze. Leg de kipfilet hierin en laat marineren gedurende 20 minuten.
  3. Ondertussen ga je de groente schoonmaken: Was de paprika, verwijder de zaadlijst + steel en snijd in grove blokjes, Snijd de kool in zeer fijne stukjes en spoel deze na in een vergiet. Laat daarna uitlekken. Was de broccoli en halveer de kleine roosjes. Grotere roosjes kun je het beste in vieren snijden.
  4. Smelt wat koksolie in een ruime braadpan en bak hierin het komijnzaad en tijmblaadjes gedurende 1 minuut. Voeg de kipfilet, inclusief het uienmengsel toe en bak rondom gaar in 5-10 minuten. Voeg tot slot de paprika, witte kool en broccoli toe en bak mee gedurende 3-4 minuten. Blijf regelmatig roeren.
  5. Tot slot schenk je de kruidenmix erbij en breng aan de kook. Verlaag het vuur naar medium en laat 5 minuten stoven. Zet het vuur dan uit en roer tot slot nog de yoghurt erdoor. Breng op smaak met zout & peper.