Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met tomaten, olijven, uien en meer. Heerlijk om koud te eten, op een stukje brood, costini of bruschetta Maar warm vind ik hem ook erg lekker voor bij de pasta. Het is een heerlijk vegetarisch groente gerecht waar je gerust een paar dagen van kan kunt smullen, want je bewaart het gewoon in de koelkast.
Die Italianen weten wel hoe je groenten in de spotlight moet zetten. Door aubergines te stoven met een beetje azijn en olijven, krijg je een sublieme smaak. Maaar combineer ze tevens met tomaten en andere groenten en je krijgt een heerlijk groente (bij)gerecht dat je vrijwel altijd standaard op tafel mag zetten. Dit Siciliaanse Caponata recept is er inmiddels in honderd verschillende uitvoeringen maar hieronder het recept dat ik graag maak als broodbeleg of voor bij de borrel met crostini en bruschettta .
Niet alleen de Caponata is op en top Italiaans, maar deze Pasta alle Norma is ook een echte klassieker uit Sicilie. Maar je kunt nog veel meer lekkere recepten met aubergines maken. Wat dacht je van deze gepofte aubergine om van te smullen? Of maak deze Turkse aubergines uit de oven klaar! Ook lekker: Sabich! een pita brood met hummus, aubergine en ei! Wist je dat je van aubergines ook een heerlijke romige dip genaamd ‘baba ganoush‘ kunt maken! Eet smakelijk al
Een klassiek groente gerecht met gestoofde aubergines, tomaten en olijven. Je kunt het als brood beleg gebruiken of serveren met crostini. Maar het is ook een prima groente bijgerecht voor vlees, vis, pasta en meer. Je kunt het een beetje vergelijken met de Franse Ratatouille, maar dan op en top Italiaans!
Buon Appetito!
Groetjes, Betty
LUNCH TIP:
Serveer deze Siciliaanse Caponata stoofschotel van aubergines met crostini of bruschetta en geef er mozzarella of burrata bij. Lepel eerst wat caponata op het broodje en beleg met een beetje kaas.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze Siciliaanse Caponata. Want deze gestoofde aubergines met olijven zijn gewoonweg verrukkelijk!
In Amerika staat 12 oktober bekend als Nationale 'Pulled Pork Day'. Het land van de…
Heb je (diepvries) blokjes pompoen of pompoen puree in huis? Dan maak je er dit…
Vroeger... kwam ik nog wel eens bij het grote Douwe Egberts cafe aan de Neude…
Ben jij ook zo'n fan van maaltijdsoep, noedelsoep of zelfs ramen? Deze vegetarische miso soep…
Pompoenen zijn natuurlijk onlosmakend met de herfst en najaar verbonden, en deze zoete versnapering is…
Elk jaar kijken velen uit naar het moment dat de 'Pumpkin Spice Latte' weer verkrijgbaar…
View Comments
Ziet er heerlijk uit!!
Ik ga het heel snel uitproberen.
Bedankt voor het recept!
Ps weet je wat ook zo lekker is met aubergines: melanzane alla parmigiana. Niet echt bikiniproof met al die kaas maar ook zo heerlijk!
Ohw das een goed idee! Die heb ik al heel lang niet meer op!
Groetjes Betty
Caponata heeft heerlijk gesmaakt.
Komt zeker meer op tafel.
groetjes An
De Caponata is zeker een aanrader!
Hi Elise,
dank je wel! En ja hier ook nog steeds grote favoriet!!