Lunch recepten

Caribisch Broodje met Kip en Mango

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met heerlijk zomerse dagen! En zet je dan ook nog eens dit (pittige) Caribisch broodje met kip en mango op tafel dan voelt het leven helemaal als een zomervakantie!

Een Caribisch Broodje met kip en mango maken

Recepten met kip zijn eigenlijk altijd wel favoriet van velen. Maar ook voor de lunch is een broodje met gebakken kip echt een topidee! Lekker veel proteine op smaak gebracht met de Caribbean Spice mix van Kunuku Spices. Daarbij zachte stukken rijpe mango voor een zoete smaak, knapperige sla en pittige mayonaise met madame Jeanette peper. Wat wil je nog meer?

Via Instagram kwam ik in contact met de ‘Spice Bois’ van Kunuku Spices. Drie vrienden met roots in Aruba, Bonaire en Curacao, die maar al te graag de keuken van daar een stukje dichterbij willen brengen met typische Caribbean smaakmakers en kruidenmixen. Momenteel vind je in het assortiment:

Nog meer recepten uit de Caribische keuken

En zo komt die Caribische keuken ineens een stuk dichterbij dankzij de kruidenmixen van de Spice Bois. Ik maakte er in ieder geval dit heerlijke Caribisch broodje met kip en mango van. Maar je kunt natuurlijk ook een sateh ajam ermee kruiden. Of verwerk het in een ‘cajun style’ Caribische viscurry bijvoorbeeld. Tijdens de koudere maanden doet deze pompoencurry met linzen en kokosmelk het ook heel erg goed. Geniet in ieder geval van nog meer recepten uit de Caribische keuken!


Print

Caribisch broodje met kip en mango

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Maak er een Tropische zomer van met dit Caribisch broodje met kip en mango. De kip wordt op smaak gebracht met Kunuku spices, madame Jeanette en limoen. Geserveerd op een pistolet met sla, mayonaise en stukken mango! Enjoy!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min + 1 uur marineren
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 1 uur en 15 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Caribische Keuken

Ingredients

Voor de Caribische Kip:

  • 300 gram kipdijfilet
  • 1 limoen, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel Kunuku Spicy Caribbean Mix
  • 1 eetlepel zoute ketjap (of gebruik sojasaus)
  • 3 scheutjes Maggi smaakmaker
  • 1 eetlepel rietsuiker

Voor de broodjes:

  • 4 (volkoren) pistolets
  • 80 gram ijsberg slamelange (met wortel)
  • 1 eetrijpe mango
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel Kunuku Spicy Caribbean Mix
  • 2 theelepels Madam Jeanette Sambal
  • olijfolie, voor het bakken

Instructions

  1. Snijd elke kipdij in 4 grove stukken stukken en plaats in een kom. Knijp de gehalveerde limoen erboven uit en roer door de kip.
  2. Breng de kip vervolgens op smaak met de knoflook, kruidenmix, ketjap, Maggi en suiker. Roer het geheel goed door, dek de kom af en laat 1 uur marineren.
  3. In de tussentijd schil je de mango en snijd tevens in stukken. Gebruik deze tijd tevens om eventuele afbakpistolets op te warmen of af te bakken. Roer in een kommetje de mayonaise los met de kruidenmix en Madam Jeanette Sambal. Ja, je mag zeer zeker altijd meer pepers toevoegen als je wilt.
  4. Verhit een ruime koekenpan of braadpan op middelhoog vuur. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de gemarineerde kipdijtjes rondom goudbruin en gaar gedurende 5 – 10 minuten.
  5. Snijd de pistolets overlangs doormidden. Besmeer de onderste helft met de Caribische mayonaise en beleg vervolgens met de ijsberg slamelange. Leg de stukken gebakken kip in de broodjes en top af met de mango. Klap het broodje dicht en serveer direct!

Nyan Switi (=Eet smakelijk!)


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van een Caribisch broodje met kip en mango!

Voor dit recept heb ik producten opgestuurd gekregen van Kunuku. Maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en ervaring. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Dadelcake met pecannoten en karamel

In veel Arabische landen groeien dadels aan de dadelbomen en ze zijn dan ook zeer…

21 uur ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

1 dag ago

Amerikaanse Ice Tea

Tijdens deze zomerse dagen houden wij wel van een verkoelend drankje! En zelf ijsthee maken…

4 dagen ago

Zoete aardappelsoep met linzen

Soepen doen het in de herfst altijd goed, want je warmt er zo heerlijk van…

5 dagen ago

Makreelsalade voor op brood

Kan jouw boterham wel wat proteine gebruiken. De keuze is veel groter dan plakjes kipfilet…

1 week ago

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

Op zoek naar een lekker borrelhapje of voorgerecht met kaas in de hoofdrol? Dit is…

1 week ago