Wil jij eens zelf brioche brood maken? Ik heb maar liefst 2 recepten voor je! Namelijk voor een klassieke brioche brood met gist. Let op deze moet wel enkele uren rijzen! Maar ook een super snelle variant met bakpoeder!
Heb jij wel eens brioche brood geproefd? Dit klassieke Franse broodje is een combinatie tussen zacht brood en cake vind ik. Maar bovenal is brioche zo ontzettend lekker! Vers uit de oven en dan besmeren met roomboter en een lik (aardbeien) jam! Yummmmm! Mocht je in een restaurant op de kaart de klassieker ‘eggs benedict’ zien staan, dan heb je hem ongetwijfeld al eens geproefd. Want de gepocheerde eieren met spinazie en Hollandaise saus worden traditioneel op briochebrood geserveerd. Dit brood smelt haast op je tong! Maar goed, zelf maken is geen probleem, je hebt er alleen een speciale briochevorm voor nodig en je keukenmixer en oven doen het werk voor je.
Kun jij geen genoegen krijgen van dit fluweelzachte brioche brood? Uiteraard heb ik nog meer Franse ‘brood’ recepten om van te smullen hoor!
Check hier tevens 20x brood deeg recepten om zelf brood te maken op een rijtje.
Dit recept voor een klassieke briochte brood maak je met gist. Het deeg dient wel enkele uren te rijzen maar daarna alleen nog een half uurtje afbakken in de oven. Besmeer met roomboter en bijvoorbeeld jam om op een typisch franse manier van te genieten!
Extra:
Eet smakelijk!
Dit recept voor snelle brioche brood hoeft niet te rijzen of urenlang in de koelkast te liggen. In slechts een kwartiertje draai je het beslag in elkaar en daarna alleen nog een half uurtje afbakken in de oven. Brioche maken met bakpoeder in plaats van gist deeg. En de cognac geeft hem net een beetje meer moutige smaak mee zoals deeg met gist ook zou doen.
(* Je kunt het zelfrijzend bakmeel ook vervangen door 300 gr bloem + 3 tl bakpoeder)
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Je kunt dit super snelle brioche brood vlak voor het bakken nog bestrooien met 2 eetlepels amandelschaafsel. Dit geeft een mooi luxe uitstraling aan de bovenkant.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf brioche brood wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Beste Betty,
Ik wil jouw eerste recept van een briochebrood gaan maken. Wat ik alleen niet begrijp is, dat zoals je het beschrijft, je een stuk folie moet beboteren met een stuk huishoudfolie aan een kant en plaats dit bovenop de briochevorm. Wanneer verwijder je de folie dan weer?
Graag hoor ik iets van je,
Groet,
Jozephina
Hi Jozephina, dank je wel dat je even aangeeft dat dit onduidelijk is en ik zal het even aanpassen in het recept.
Heel veel bakplezier!