(Sponsored) – Woensdagvond is mijn vaste ‘sport’ avond en dat betekent dat Dylan vanavond kookt. Zoals jullie weten is meneer deels Indonesisch en dan staat deze kip met pindasaus en boontjes met rijst dikwijls elke week op het avond menu.

Vind ik helemaal niet erg, want naast een goede portie proteïne en vezels, is deze kip met pindasaus ook echt een van de lekkerste ‘doordeweekse’ maaltijden die je mij kunt voorzetten. Ik laat je dan ook meteen zien hoe je vliegensvlug pindasaus kunt maken, met behulp van een Quooker.

Koken bij Robert

Toen wij onze nieuwe keuken gingen aanleggen, hebben wij sterk getwijfeld over een Quooker aanschaffen. Het is namelijk best een investering en ik wist nog niet helemaal zeker of dit het wel waard was. Des te leuker is het dan ook om uitgenodigd te worden door Quooker, om kennis te maken met hun producten. Dus op naar de (leer)fabriek van Robert van Beckhoven (bekend van o.a. Heel Holland Bakt), voor een rondleiding, maar ook een kookworkshop en de Quooker Challenge!

Quooker kokend-water-kraan

De Quooker is een kraan die direct kokend water levert, door middel van een reservoir in het gootsteenkastje dat er onder staat. Dit Nederlandse merk bestaat al sinds 1970 en is inmiddels uitgebreid naar een groot deel van de Europa. En dat is wel te begrijpen.  Na jarenlang ontwikkelen en finetunen zijn de producten van Quooker niet alleen een plaatje om naar te kijken, maar is er over elk stukje techniek nagedacht.

Niet alleen beschik je over instant kokend water, de hele dag door overigens, maar bespaar je ook nog eens energie! Het Stand-By verbruik is namelijk slechts 5 cent per dag! En met een Quooker Fusion heb je zelfs een kraan die warm, koud en kokend water levert. Daarnaast hebben de Quookers een kind-veilige bediening, zodat je je ook niet over de kleintjes hoeft in te zitten. Ik moest als volwassene zelfs even uitgelegd worden over hoe hij werkt.

Kijk op de website voor de mogelijkheden en diverse modellen van Quooker .

Quooker Challenge

En als je je afvraagt wat je allemaal wel niet kunt doen met een Quooker, dan kan ik na een middagje testen wel een heel lijstje opnoemen: Baby speentjes en flesjes steriliseren, groente blancheren, couscous wellen, verse pasta koken, een kruik vullen, theezetten, tomaten ontvellen, kaarsvet verwijderen, instant (noodle) soep maken, pannen en schalen ontvetten, cafetiere koffiezetten en ook een supersnelle pindasaus maken.

Want tijdens de Quooker Challenge strijd ik met 5 andere foodbloggers om het beste Quooker recept! Lezeres Petra gaf mij de gouden tip via Instagram om supersnel pindasaus te maken met de Quooker, dus besloten Dylan en ik om onze favoriete kip met pindasaus en rijst in de strijd te gooien. De winnende blog wint namelijk ook een eigen Quooker! En dat zou echt een super aanwinst zijn voor Betty’s Kitchen en natuurlijk ook voor Dylan die elke woensdag avond in de keuken staat.

Dus ik hoop dat jullie dan ook zeker op onze favoriete kip met pindasaus en rijst zullen gaan stemmen!   >>> Klik hier om jouw stem uit te brengen <<< (ACTIE IS REEDS AFGELOPEN)


Print

Recept: Kip met pindasaus en boontjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit recept voor kip met pindasaus, boontjes en rijst is een heerlijk gerecht uit de Indonesische keuken. Makkelijk te bereiden en zelf de pindasaus zet je in een mum van tijd op tafel. Een doordeweekse maaltijd voor proteine en vezels.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Indonesische keuken

Ingredients

Scale

  • 300 gram kipfilet, in grove stukken,
  • 400 gram sperziebonen,
  • 150 gram (zilvervlies)rijst,
  • 3 flinke knoflooktenen,
  • 2 sjalotten
  • 2 eieren,
  • Ketjap Manis,
  • Sambal Oelek of Brandal,
  • 100 gram pindakaas,
  • Zout & Peper,
  • Wok olie
  • Ter garnering: verse koriander

Extra:

  • Quooker,
  • Wok,
  • Kookpan, voor de rijst,
  • Kookpannetje, voor de eieren,
  • Steelpan, voor de pindasaus.

Instructions

  1. Marineer als eerste de stukken kipfilet: met 2 (van de 3) uitgeperste knoflooktenen, een flinke scheut ketjap en 1-2 theelepels sambal. Roer goed door, breng op smaak met zout & peper en laat minstens 20 minuten marineren.
  2. Vul de grote kookpan met water, rechtstreeks uit de Quooker, en plaats op het fornuis. Voeg de rijst toe, samen met een snufje zout en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing klaar.
  3. Terwijl de rijst kookt, snijd je de uiteinden van de sperziebonen en snijd vervolgens in stukjes van 3 -4 cm. Stop de sperziebonen in een (rsv) kom en giet hier water rechtstreeks uit de Quooker bij. Laat gewoon blancheren en zet de kom apart tot later gebruik.
  4. Giet water, rechtstreeks uit de Quooker, in een kleine pan en zet op middelhoog vuur. Leg met een lepel hier de eieren in en kook de eieren: 6 minuten voor een lopende dooier of 9 minuten voor een hard gekookt ei. Laat hierna goed schikken en rol ze in een theedoek om warm te blijven.
  5. Pel de sjalotten en snijd in kleine stukjes. Verhit een scheutje wok olie in de wok en roerbak hierin de gemarineerde kipfilet met de sjalotten rondom gaar in 5 minuten. Giet vervolgens de sperziebonen af, voeg toe aan de wok en bak mee gedurende een paar minuten. Breng op smaak met zout, peper en wat fijngehakte koriander.
  6. Voor de supersnelle pindasaus stop je de pindakaas, 1 eetlepel ketjap, 1 theelepel sambal en 1 uitgeperst teentje knoflook in een klein steelpannetje en voeg water rechtstreeks uit de Quooker toe en roer goed door met een garde. Doe dit beetje bij beetje totdat je de gewenste dikte te pakken hebt. Serveer de gebakken kip met pindasaus en rijst op een bord. Garneer met een gehalveerd eitje en eventueel met wat verse koriander.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Quooker . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Gestemd!
    Ziet er lekker uit!
    Ik duim voor een Quooker voor je. Hij is zo handig!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago