Save the planet! Eat more vegan fish! Dit recept is een overheerlijke pastamaaltijd met de producten van Quorn. Maak eens pasta met vegan vis in een licht pittige tomatensaus met courgette , paprika en rode peper. Een vegetarische of zelfs vegan recept voor elke dag!

Quorn Vegan Fish Free producten

Vorige maand was ik aanwezig bij de lancering van nieuwe  Quorn producten, geheel in het teken van vegetarische/vegan vis producten. Na een eerste bite van de nieuwe Fish Free Sticks, zou ik toch echt zweren dat ik een normale visstick zat op te peuzelen. Quorn is er dus echt in geslaagd om een goede vervanger te ontwikkelen en hoopt ons zo te inspireren niet alleen wat vaker je vlees of kip te vervangen voor een stukje Quorn, maar nu kun je dus ook varieren met vis. Er zijn maar liefst 3 verschillende Fish Free producten verkrijgbaar. En naast dit recept voor pasta met vegan vis ook ideaal om bijvoorbeeld een vegan Fish & Chips of zelfs vegan Fish Taco’s van te maken. Ook lekker: Deze gevulde maaltijdwraps met rauwkost en Quorn (Fish Free) filets.

Overheerlijk recept voor pasta met vegan vis

Ik probeer elke week een stukje vis op het menu te zetten, puur omdat het een goede bron van vetten en eiwitten is. Maar ook ik heb zo mijn zorgen bij de overbevissing en schade die het zeemilieu oploopt. Dit heb ik evenwel bij de bio industrie en is uiteindelijk de reden geworden dat wij thuis een stuk minder vlees gingen eten. Quorn zijn jullie wellicht ook al tegengekomen in het vegetarische koelschap en vriesvak van de supermarkten. In alle producten van Quorn vind je mycoproteïne terug, een voedzame bron van eiwitten en rijk aan vezels. Het geeft ook een geweldige structuur aan hun producten. Dus ik bedacht dit overheerlijke recept voor pasta met vegan vis om jullie het ook te kunnen laten ervaren.

De viswijzer en het MSC keurmerk

Wil je deze pasta met vegan vis liever met gewone vis maken? Dat kan natuurlijk ook, maar koop dan in ieder geval vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht. De Viswijzer is weer heel handig voor als je uit eten bent en wilt checken of je wel de meest duurzame keuze van de kaart besteld.


Print

Pasta met vegan vis

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Save the planet! Eat more vegan fish! Dit recept is een overheerlijke pastamaaltijd met de producten van Quorn. Maak eens pasta met vegan vis in een licht pittige tomatensaus met courgette , paprika en rode peper. Een vegetarische of zelfs vegan recept voor elke dag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten.
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch Hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 pak Quorn Vegan Fish Free Fillets Lemon & Pepper (diepvries),
  • 350 gram (vegan) pasta,
  • 1 ui,
  • 1 rode paprika,
  • 1 rode peper,
  • 1 courgette,
  • 2 vleestomaten,
  • 2 eetlepels tomatenpuree (uit blikje of tube),
  • verse basilicum,
  • sap van halve citroen,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

 

Extra: 

  • oven,
  • ruime kookpan,
  • hapjes/braadpan,
  • staafmixer.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hier de Quorn Fish Free Fillets op. Bak gedurende 20 minuten in de oven.
  2. Ondertussen breng je tevens een ruime pan met water + snufje zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar.
  3. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaaklijsten en snijd de paprika in blokjes. Was de peper, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd daarna in stukjes. Was de courgette, verwijder de aanzet en rasp de courgette grof. Was de vleestomaten, snijd doormidden en verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Verhit een scheut olie in de braadpan en bak hierin de uien, paprika en rode peper zacht gedurende 2-3 minuten. Voeg de courgette en vleestomaten toe en laat rustig doorkoken gedurende 5 minuten. Ondertussen regelmatig blijven roeren. Voeg een klein kopje water toe en de tomatenpuree. Scheur de basilicum en verwarm, onder regelmatig roeren, mee in de saus. Na nog eens 10 minuten stoven is de saus echt helemaal klaar.
  5. Pureer de pittige tomatensaus grof met een staafmixer en voeg het citroensap toe. Breng verder op smaak met zout & peper.
  6. Giet ondertussen de pasta af en plaats in een serveerschaal. Giet hier vervolgens de saus overheen. Zodra de vegan vis fillets klaar zijn, snijd je deze in blokken of driehoekjes (max 2×2 cm) verdeel over of door de saus. Serveer direct!

Eet smakelijk! 

Groeten, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als dit recept voor pasta met vegan vis wilt koken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Quorn. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 dag ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

5 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago