Ga jij jouw valentijn verrassen met een intiem diner? Dan is deze Valentijnspizza voor 2 een aanrader! Het pizzadeeg maak je namelijk gewoon zelf en daarna kun je de pizza gaan beleggen met lekkers naar wens. Ter inspiratie heb ik een heerlijke variant gemaakt die lijkt op een 4 Stagioni pizza!

Wat is een quattro stagioni pizza?

Nu hebben we hier op de site al diverse pizza recepten staan, maar de bekende ‘quattro stagioni’ ontbrak hier nog. Ik koos deze pizza dan ook uit als basis voor deze Valentijnspizza voor 2. Maar wat is ‘quattro stagioni’? Het weerspiegelt de 4 seizoenen van een jaar en deze pizza bestaat dan ook uit 4 afzonderlijk belegde delen waarbij telkens een ander ingredient centraal staat. Over het algemeen is dat de artisjok, vlees en dan met name ham, maar ook paprika en champignons. Erg lekker is om de pizza dan tevens af te toppen met zwarte olijven. En is maak er ook nog een soort ‘hartje’ met gebakken ei op. Gewoon voor de leuk!

Valentijnsdag pizza Quattro Stagioni
Een scheutje chili olie voor vurigheid

Valentijnspizza als hartig recept voor Valentijnsdag

Nu kun je natuurlijk lekker aan de slag gaan met het maken van deze valentijnspizza als hartig recept voor Valentijnsdag. Maar uiteraard heb ik nog meer lekkere recepten voor deze dag vol liefde! Zo begon mijn eigen avontuur met deze pasta carbonara! Daarnaast is een hummus bowl ook een heerlijk gerecht om lekker samen te delen. Kunnen jullie samen je boontjes doppen? Maak dan deze edamame boontjes met chili-zout klaar. En om de avond af te sluiten staat er hier vast nog een lekker zoet recept of toetje voor je bij!


Print

Recept: Valentijnspizza voor 2

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Valentijnspizza voor 2 is een heerlijk recept voor Valentijnsdag!  Het pizzadeeg maak je namelijk gewoon zelf en daarna kun je de pizza gaan beleggen met lekkers naar wens. Ter inspiratie heb ik een heerlijke variant gemaakt die lijkt op de bekende Quattro Stagioni pizza!

Ingredients

Scale

Voor het pizzadeeg:

  • 5 gram gedroogde gist
  • 1 tl suiker
  • 190 ml lauwwarm water
  • 250 gram bloem
  • 50 gram fijne maismeel (semolina)
  • ¾ theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Toppings:

  • 200 gram tomatensaus voor op de pizza
  • 125 gram mozzarella, uitgelekt
  • 1 artisjok, op olie potje, uitgelekt
  • 1 grote plak ham
  • 12 kastanje champignons
  • 1 gegrilde paprika, uit pot, uitgelekt
  • paar zwarte olijven, ontpit
  • 1 ei
  • verse basilicum, naar wens
  • chili olie, naar wens

Instructions

  1. Ga als eerste aan de slag met het maken van het pizzadeeg. Volg hiervoor dit recept en laat het deeg 2 uur rijzen.
  2. De tussentijd kun je gebruiken om bijvoorbeeld tevens de tomatensaus te bereiden en de overige toppings in stukken te snijden of uit te laten lekken.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius (200 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een pizzasteen (mee verwarmen).
  4. Druk het pizzadeeg uit tot een groot hartje vorm, met deze hoeveelheid van het deeg is dat gerust een hart ter grootte van je oven bakplaat. Zorg dat je een iets bolle rand maakt. Smeer het hart in met tomatensaus maar laat de rand vrij. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de saus.
  5. Vervolgens ga je de verschillende toppings voor de Quattro Stagioni over de pizza verdelen. Dit doe je dus niet door elkaar, maar je geeft de artisjok, champignons, paprika en ham elk hun eigen stuk op de pizza. Laat net iets links van het midden ruimte vrij voor het hart van ei. Breek het ei voorzichtig en laat op de plaats zachtjes neerkomen. Tot slot verdeel je de zwarte olijven over de pizza.
  6. Schuif de Valentijnspizza in het midden van de oven en bak deze 12 – 15 minuten tot de randen van het deeg goudbruin zijn en het ei gestold. Bestrooi na het bakken met wat verse basilicum.
  7. Serveer de pizza direct en geef er chili olie bij om vlak voor het serveren er overheen te druppelen. Dat zet je geliefde wel gauw in vuur en vlam!

Bon appetit!


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor een Valentijnspizza voor 2 personen.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago