(Sponsored) – Welkom op deze Taco Tuesday! De doordeweekse dinsdag is perfect voor een snelle en eenvoudige maaltijd uit de Tex Mex keuken, zoals deze knapperige taco’s met gehakt en mais. En als je simpelweg een paar ingredienten als standaard in je voorraadkast heb zet je deze altijd in handomdraai op tafel.

Taco’s en burrito als comfortfood

Als ik een snelle comfort food maaltijd wil maken, dan kom ik toch al gauw uit bij wraps en taco’s. Denk aan een zachte burrito met kip en rijst of juist deze knisperende en krokante taco’s met gehakt. De kruidige smaken komen samen en staan garant voor een heerlijke maaltijd. Het gros van de ingrediënten die je voor dit recept nodig hebt komen simpelweg uit de voorraadkast. Denk aan een blikje mais en bonen en zelfs een kant en klare taco kruidenmix van Santa Maria.

Wist je dat een echte Tex Mex avond ook een regelrechte party voor veel personen kan zijn? En eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken als je mijn tips volgt.

Homemade taco’s met gehakt en mais

De Tex Mex keuken vindt zijn oorsprong bij Mexicaanse immigranten in Amerika. Daar leerde ik in de jaren ’90 al kennis mee maken in de States en sindsdien vinden deze taco’s met gehakt en mais regelmatig hun weg naar onze eettafel. Door de jaren heen zijn er dan ook nog veel meer favoriete gerechten bijgekomen dankzij de producten van Santa Maria. Zoals deze Fajita wraps met bijvoorbeeld kipfilet of zelfs vegetarisch met Halloumi kaas. Maar ook in de oven gebakken enchillada’s, onder een lekkere laag geraspte kaas. Maar laten we vooral ook niet de beroemde Beef Taco’s vergeten!

Tex Mex avond met Santa Maria

Je kunt de zachte bloemtortilla’s maar ook deze krokante ‘schelpen’ taco’s gewoon zelf vullen met alles wat jij lekker vindt, of het nou vega, kip, vis of iets anders is. Voor het maken van mijn favoriete taco’s met gehakt hoef je het gehakt en de groenten enkel even zelf aan te bakken. En voor die typische TexMex smaak voeg je de kruidenmixen en sauzen van Santa Maria toe. Niet iedereen heeft namelijk een lade vol typische Mexicaanse kruiden liggen en de kruidenmengsels zijn eenvoudig te doseren en te gebruiken.

Geen conserveermiddelen en toegevoegd suiker (en zout)

Daarnaast bevatten de tortilla’s van Santa Maria geen conserveermiddelen en de sauzen geen toegevoegde suiker en dat vind ik alleen maar goed! Er is zelfs een range zonder zout verkrijgbaar. Geniet dus lekker van je wraps, tortilla’s, taco’s en die heerlijke dips en sauzen. Het assortiment van Santa Maria is zo groot dat je er veel Tex Mex gerechten kunt bereiden, maar ook volop mee variëren. Ik ben benieuwd of jullie deze producten (inmiddels) kennen en of jij ook deze taco’s met gehakt eens een keertje op tafel gaat zetten?


Print

Recept: Taco’s met gehakt en mais

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Taco’s met gehakt en mais uit de oven is het uiltieme TexMex comfort food. De knapperige schelpen taco’s van mais verwarm je voor in de oven. Beleg deze vervolgens met gebakken gehakt, bonen, mais en extra groenten en natuurlijk de taco kruidenmix van Santa Maria. Dat is puur genieten

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Mexicaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 pak Santa Maria Taco’s (schelpen) (12 stuks),
  • 1 grote ui
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 400 gram (runder)gehakt
  • 1 klein blikje mais (ca. 150 gram)
  • 1 klein blikje kidney bonen (ca. 150 gram)
  • 1 zakje Santa Maria Taco kruidenmix
  • 100 ml water
  • 1 potje Santa Maria Taco Saus
  • olijfolie, voor het bakken

Voor erbij:

  • 75 gram ijsberg sla, in stukken gesneden
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 flinke lepel creme fraiche
  • 1 zakje Santa Maria guacamole kruidenmix

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden celcius (120 hete lucht). Haal de tacoschelpen uit de verpakking en plaats op hun kant op de bakplaat. Laat het papieren bakje zitten, om breken te voorkomen. Bak de taco’s in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten en laat daarna afkoelen.
  2. Ondertussen pel en snipper je de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak mee gedurende 4-5 minuten. Blijf af en toe roeren.
  3. Giet ondertussen de blikjes mais en kidneybonen in de bolzeef en spoel goed af onder de kraan. Laat uitlekken. Strooi het zakje tacokruiden in de pan, samen met 100 ml water. Roer goed door. Voeg vervolgens de mais, kidneybonen en het potje taco saus toe en roer nogmaals goed om. Laat het gehaktmengsel 5 minuten zachtjes doorstoven, zonder deksel.
  4. Maak ondertussen ook de guacamole: Snijd twee avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel de vrucht uit. Prak de avocado’s helemaal fijn. Roer hier vervolgens de creme fraiche en het zakje met guacamole kruidenmix doorheen. Zet apart.
  5. Vul de afgebakken taco’s met een klein beetje ijsbergsla. Stop er vervolgens 2-3 eetlepels gehaktmengsel in en zet rechtop in een ovenschaal. Serveer de taco’s met gehakt in de schaal en geef er de rest van de ijsbergsla en de guacamole  bij. Die kan men dan naar wens zelf nog over de taco’s doen.

Buen Apetito! (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

Notes

Bewaar tip: Gevulde taco’s worden uiteindelijk zacht en zompig. Vul er dus niet te veel (2-3 stuks p.p.) en laat de overige tacovulling goed afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Stop de ongebruikte taco’s in een luchtdichte trommel of zak om te bewaren.  Beiden zijn max 2 dagen houdbaar en kun je dus verwarmen en afbakken om nog een keertje van te smullen

Dit artikel betreft een samenwerking met Santa Maria . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago