Vandaag deel ik een overheerlijke vegetarische en winterse maaltijd met jullie. Ik maakte namelijk deze risotto met rode bietjes en mozzarella. Een heerlijke combinatie, want bietjes en kaas gaan sowieso heel goed samen, maar dit gerecht brengt ook meteen wat kleur op tafel!
Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze Risotto met uien en Port met een Franse twist en deze Champignonrisotto uit de oven. Need I say more…? 😉 Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ :-). Betty heeft zelfs een hele tutorial video gemaakt voor de perfecte risotto maken!
Wist je dat rode bietjes overigens hartstikke gezond zijn? Ze bevatten veel voedingsstoffen, maar juist weer weinig calorieën, dus dat is weer mooi meegenomen. De rode kleurstoffen betalaïne en betanine bevatten bovendien heel veel antioxidanten. En heb je een bietje over, dan voeg je die gewoon toe aan een smoothie de dag erna. Lekker en gezond! Deze risotto met rode bietjes heeft een verrukkelijke smaak, want rode bieten, spinazie en kaas combineren altijd heel goed samen! En de liefhebber van een beetje extra eiwitten bij de maaltijd kan er nog voor kiezen om het geheel af te toppen met een gepocheerd eitje. Eet smakelijk in ieder geval!
Deze vegetarische risotto met rode bietjes en mozzarella is om van te smullen! Een heerlijke combinatie, want bietjes en kaas gaan sowieso heel goed samen, maar dit gerecht brengt ook meteen wat kleur op tafel! Lekker op smaak gebracht met salie en oregano.
Voor de geroosterde bietjes:
Voor de risotto:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
* Variatietip: Je kunt er ook voor kiezen om de rode bieten te vervangen door 250 gr voorgekookte rode bieten. Stap 1 van de bereidingwijze kun je in dat geval helemaal overslaan. Snijd de rode bieten in blokjes van 1×1 cm en marineer in een kommetje met slechts 1 tl balsamico azijn en voeg ze toe bij stap 7.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze risotto met rode biet en mozzarella wilt gaat maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Ongelooflijk lekker. Smaken zo mooi op elkaar afgestemd. Restaurant waardig. Heerlijk en deze komt absoluut in mijn favoriete lijstje!
Dit is heel leuk om te horen! dank je wel!
Heerlijke risotto en onverwacht fris van smaak. De in de oven gebakken bietjes krijgen een verfijndere smaak. Gekookt zijn ze een beetje weeïg. In deze risotto zit geen parmezaanse kaas en daarom is hij denk ik veel lichter. De hoeveelheden kunnen wel door de helft! Ik maakte net een pan voor 2 personen, maar die hoeveelheid is genoeg voor 4.
Heerlijk, vanwege de herfst heb ik de groentebouillon gemengd met paddenstoelenbouillon.
wat een goed idee!