Voor de liefhebbers van langzaam gegaarde vlees of gevogelte recepten: maak eens zelf pulled chicken uit de slowcooker! Het is een eenvoudig recept en geloof mij, deze malse kip wordt jouw nieuwe verslaving!

Pulled chicken in de slowcooker bereiden

Heb jij een CrockPot of slowcooker in huis? Deze is namelijk perfect om zelf pulled chicken mee te maken! Het malse zachte kippenvlees valt na 4 uurtjes zachtjes garen helemaal uit elkaar en is hemels op bijvoorbeeld een hamburger broodje met sla en tomaat. Of schep dus in een ruime kom met hummus en kleed aan tot een regelrechte hummus bowl met pulled chicken. Dat wordt lekker Mediterraans genieten van kip deze zomer!

Wij hebben nog veel meer lekkere ‘pulled recepten’ op dat website staan. NIet alleen met kip, maar ook met vlees en groenten zijn. Bekijk ze hier allemaal op een rijtje!

Nog meer slowcooker recepten met kip

Maar deze pulled chicken uit de slowcooker is niet het enige recept dat wij uit de crockpot toveren! Uiteraard vind je nog meer slowcooker recepten met kip op deze site! Wat dacht je van pinda kip uit de slowcooker? Heerlijk met rijst en boontjes. Maar ook een Mediterane kip in tomatensaus kun je er in klaar maken. Ook leuk: een slowcooked kwarktaartje met chocolade. Echt te lekker voor woorden! Check hier al onze slowcooker recepten op een rijtje!


Heb je deze al in huis?

Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.


Print

Recept: Pulled Chicken uit de slowcooker

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga zelf aan de slag met het maken van Pulled chicken in een slowcooker of Crockpot! Het malse zachte kippenvlees valt na 4 uurtjes zachtjes garen helemaal uit elkaar en is hemels op bijvoorbeeld een hamburgerbroodje of bij een hummusbowl!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 4 uur
  • Total Time: 4 uur en 5 minuten
  • Yield: 68 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Mediterane keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 200 ml gekookt water
  • ½ (kippen)bouillon blokje
  • 8 kippendijen (ca. 750 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 afgestreken eetlepels harrisa
  • 30 ml citroensap (van 1 citroen)
  • verse peterselie of koriander

Extra:

Instructions

  1. Verkruimel het halve (kippen)bouillon blokje en meng door het gekookte water. Roer goed door en zet apart. Verdeel de kippendijen over de bodem van de slowcooker.
  2. Pel de ui, snijd doormidden en daarna in halve ringen. Pel de knoflook en pers deze uit. Verdeel de ui en knoflook over de kippendijen in de slowcooker.
  3. Roer de harissa en citroensap door de (kippen)bouillon en giet direct over de kippendijen.  Doe de deksel op de slowcooker,  zet de cooker in de lage stand en zet de timer op 4 uren.
  4. Na de bereidingstijd giet je de kip in een diep bord of kom en stamp met de pureestamper een beetje door. De kip valt compleet uit elkaar.

Eet smakelijk ! Groetjes, Betty

Notes

Er zal nog flink wat kookvocht in de slowcooker aanwezig zijn en dit kun je afgieten natuurlijk. Maar als je een restant pulled chicken wilt bewaren, doe dit dan het liefst in het kookvocht. Stop in een afgesloten bak in de koelkast en dan kun je er gerust 3 dagen van genieten en opnieuw opbakken of opwarmen.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pulled chicken uit de slowcooker wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Met de Harissa in dit recept bedoel je Harissa kruiden, of een potje kant en klare Harissa?

    • Hi ERik,
      ik bedoel in deze Kant en klare (en dus smeerbare) harissa.
      Groetjes,Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago