De zomervakantie is toch echt voorbij dus hoog tijd om weer ‘back to normal’ te gaan. Pak eens lekker en gezond uit voor je lunch op het werk (of thuiskantoor). En geef die kids een goedgevulde broodtrommel mee voor school! Want van deze kleurrijke regenboog lunch fajita’s met kip en mango in paarse bieten tortilla’s krijgt iedereen wel trek!

Santa Maria lanceert 2 groenten wraps

Gevulde tortilla wraps doen het altijd goed voor een gezonde en makkelijke lunch! Voeg nu extra groenten toe aan je maaltijd met de nieuwe kleurrijke groente tortilla’s van Santa Maria! Ik ging aan de slag met de paarse Santa Maria Bieten Tortilla Wrap en maakte er deze fajitas met kip en mango mee klaar. Daarnaast is er ook nog een oranje Santa Maria Wortel Tortilla Wrap verkrijgbaar. Beide kleurrijke tortilla’s zitten boordevol groenten. Zo zet je dus in een handomdraai een lekker en gezond(er) Tex Mex maaltijd op tafel!

Fajitas met kip en mango oprollen of vouwen

Meestal worden tortilla wraps opgerold tot een goedgevulde burrito of geserveerd als enchilada. Maar bij een fajita wordt de wrap op een speciale manier gevouwen zodat je deze lekker uit de hand kunt eten. Ideaal voor de meeneem lunch dus en superleuk om samen met je kinderen te maken of voor te bereiden. Hieronder laat ik je in 3 eenvoudige stappen zien hoe je dit doet! Speciaal voor de lunch ging ik aan de slag met gebakken kip in de Santa Maria Fajita Seasoning Mix en wordt de tortilla met o.a. mango en knapperige sla geserveerd in die prachtig gekleurde Bieten Tortilla Wraps. Dit maakt een overheerlijke Tex Mex lunch die je zowel warm als koud kunt opeten.

Santa Maria x MyMepal lunchtrommel WINACTIE

Ga jij deze weken ook weer ‘back to normal’ met heerlijk gezonde recepten voor de lunch? Dan heb je natuurlijk ook een super coole lunchtrommel nodig voor kantoor en/of school! Mijn kids en ik hebben een limited edition Santa Maria x MyMepal lunchtrommel gekregen en die vullen we natuurlijk maar al te graag met onze bieten fajitas met kip en mango. Als extra tussendoortje kun je er zelfs nog een pakje drinken of extra groenten in kwijt! Wil jij ook kans maken op die mooie lunchtrommel en daarbij ook de nieuwste groente tortilla’s zelf uit proberen? Ga dan naar het Instagram account van @SantaMariaNL en doe mee met de winactie! Wie weet ben jij een van de 50 lucky winners!

Nog meer heerlijke Tex Mex gerechten

De kids en ik zijn helemaal weg van deze kleurrijke fajitas met kip en mango, maar voor de rest van de week hebben we natuurlijk meer Tex Mex lunch inspiratie op de site staan! Zo zijn deze vegetarische quesadillas met pompoen ook heel makkelijk voor te bereiden. Daarnaast zijn deze fajitas met gegrilde halloumi kaas ook een echte aanrader om mee te nemen! Of wat dacht je van deze kleine soft taco’s met refried beans? Alleen nog wat knapperige sla toevoegen en genieten maar! Neem zeker ook even een kijkje bij deze 15x Tex Mex recepten met vlees, kip of lekker nog meer groenten. Eet smakelijk!


Print

Recept: Fajitas met kip en mango

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Serveer deze kleurrijke tortilla’s voor een gezonde(re) lunch op school of tijdens werk! Deze Tex Mex fajitas met kip, mango en rode bieten tortilla’s zijn een geweldig recept voor in de lunchtrommel. Leuk om te maken met kinderen, eenvoudig te mealpreppen en geschikt voor heel het gezin!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Tex Mex keuken

Ingredients

Scale

Extra:

  • koekenpan
  • cocktailprikkers (optioneel)

Instructions

  1. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kip rondom aan en lichtbruin.
  2. Voeg vervolgens de uien toe aan de kip en bak 2 minuten mee. Tot slot voeg je de Santa Maria Fajita Seasoning Mix toe en schep het geheel goed om zodat de kruiden alle stukken kip goed bedekken. Bak de mix mee gedurende een paar minuten en zet daarna het vuur uit.
  3. Giet het blikje bonen af, spoel na met koud water en laat uitlekken. Je hebt ongeveer 50 gr benodigd. Pluk de blaadjes little gem, was deze en laat goed uitlekken. Schil de mango, snijd het vruchtvlees rondom de pit weg. Leg plat op een snijplank en snijd de mango in schuine dunne plakjes. Lepel de avocado’s uit en prak het vruchtvlees in een kommetje. Voeg hier het sap van 1 limoen aan toe en roer goed door om verkleuren te voorkomen.
  4. Verwarm de Santa Maria Bieten Tortilla Wraps volgens gebruiksaanwijzing. Besmeer elke tortilla in het midden met een strook van de avocado. De onderkant, die je gebruikt om te vouwen kun je leeg laten (zie plaatje hieronder). Beleg de tortilla achtereenvolgens met een blaadje little gem sla, het kipmengsel, een paar plakjes mango en top af met zwarte bonen. Vouw vervolgens de fajitas met kip en mango als volgt:
  5. Gebruik eventueel een cocktailprikkertje om de groente tortilla na het vouwen vast te zetten en stop de fajitas in de lunchtrommel.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Mealprep tip: dit recept kun je ook heel goed voorbereiden. Stappen 1/4 kun je namelijk in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren – max 2 dagen. Alleen het prakken van de avocado’s zou ik pas op de dag van serveren doen (ivm bruin worden).

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze fajitas met kip, mango en rode biet tortilla wrap wilt gaan maken voor de lunch!

Dit artikel betreft een samenwerking met Santa Maria. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago