We love Pancakes! Je klutst ze in een handomdraai in elkaar en de meeste ingredienten voor deze pancakes recepten heb je vaak gewoon standaard in huis! En door de jaren heen zijn er heel veel lekkere variaties voor pancakes hier online gekomen. Ik deel bij deze 15 heerlijke pancakes recepten met jullie.

Pancakes recepten voor elke dag

Pancakes, wie is er niet groot mee geworden? Je kunt naar hartelust varieren en combineren. Of je nu voor de basis American Pancakes gaat (hier is mijn liefde ook mee begonnen), of je ze nu suikervrij of glutenvrij maakt, met stroop serveert of zoet met dadels en bananen.. Met deze 5x Pancakes recepten voor elke dag, kun je er steeds weer een nieuw feestje van maken. Wat is jouw favoriete pancake recept?


15x Pancakes recepten:

(klik op de foto’s om rechtstreeks naar de recepten te gaan)


1. American Pancakes

Een goed basis recept voor American pancakes is nooit weg. Heerlijk zacht en niet al te dik en precies zoals ik ze vaak in Amerika at. Beleg met je favoriete jam, maple syrup, stroop en/of fruit.


2. Boekweit Pancakes (glutenvrij)

Speciaal voor de gevoelige buikjes zijn deze boekweit pancakes gemaakt van glutenvrij amandelmeel en boekweitmeel. Deze zijn heerlijk vullend en hebben een stevige bite.


3. Bananen pancakes (glutenvrij)

Deze bananen pancakes bevatten geen meel en zijn daardoor glutenvrij en voedselzandloperproof. Heerlijk door zijn eenvoud en bijzonder smakelijk voor als je een beetje aan de lijn wilt denken. Ze mogen dus absoluut niet ontbreken in dit lijstje met favoriete pancakes recepten van de blog.


4. Low Carb Pancakes (glutenvrij)

Kun je gewoon pancakes blijven eten als je op de lijn let? Jazeker! Deze Low carb pannenkoekjes zijn eiwitrijk, bevatten geen bloem en passen in een low carb of zelfs keto dieet.


5. Blueberry Pancakes

Deze wat dikkere en fluffy variant van pancakes lenen zich uitstekend voor blauwe bessen en lekker veel maple syrup! Het recept voor deze blueberry Pancakes met karnemelk mag dus zeker niet ontbreken in dit lijstje met pancakes recpeten!


6. Apple Pie Pancakes

Ben jij ook zo;n fan van gebakken appeltjes met kaneel? Dan ga jij dit recept zeker waarderen! Maak eens Apple Pie Pancakes voor het ontbijt of een uitgebreide weekendbrunch! Dit recept komt binnenkort online!


7. Chocolate Chip Pancakes (glutenvrij)

Kokosmeel door je pancakes is de hemel op aarde! Deze Chocolate Chips Pancakes worden gemaakt met banaan en kokos en zijn daardoor glutenvrij! Dat is nog eens lekker genieten van pancakes recepten!


8. Bananabread Pancakes (Glutenvrij)

Heb je nog veel (rijpe) bananen over? Ik maak hier graag gezonde tussendoortjes zoals bananabread van. Maar wist je dat je dit beslag ook goed kunt gebruiken om dikke bananabread pancakes te maken?


9. Bacon Banana Blueberry Pancakes

Een meesterlijke combinatie voor lekkerbekken! Mijn 3 favoriete ontbijtproducten, gecombineerd tot deze gevaarlijke toren van Bacon Banana Blueberry pancakes.


10. Havermout Pancakes (glutenvrij)

Ik ben grote fan van havermout, al is het alleen maar omdat ontbijten met havermout mijn ‘hongergevoel’ en suikerspiegel reguleert! Niet voor niets maak ik graag gebruik van havermoutmeel als vervanger voor bloem. Daarnaast zijn deze havermout pancakes gewoonweg heel lekker!


11. Pumpkin Pancakes

In de herfst kunnen we niet om de pompoenen heen. Ze komen hier op de blog lekker veel voorbij in (zoete) gerechten, maar je kunt er ook deze pumpkin pancakes mee maken. Niet voor niets is dit nu een van onze favoriete pancakes recepten geworden!


12. Yoghurt Pannenkoekjes met kokos (glutenvrij)

En tot slot, wie had ooit gedacht dat yoghurt een prima basis kon zijn voor pancakes? In deze variant gebruik ik kokosyoghurt met havermoutmeel en kwam tot overheerlijke yoghurt pancakes! Heerlijk met een portie vers fruit en een beetje honing er over heen.


13. Hartige pancakes met aardappelpuree

Heb jij wel eens leftover aardappel puree? Ik maak hier regelmatig hartige pancakes van en die eten we dan de volgende dag voor de lunch! Deze kleine aardappel pannenkoekjes vullen goed en kun je zowel zoet als hartig beleggen!


14. Pancakes Cereal

Het is een van de grote trends op TikTok: zelf ontbijtgranen maken van pannenkoeken beslag. Deze zogehete pancake cereal bestaat uit – geen kleine maar – mini pannenkoekjes en je kunt hier werkelijk elke pannenkoeken beslag recept voor gebruiken!


15. Dutch Baby Pancake

Deze Amerikaanse ovenpannenkoek wordt ook wel een ‘Dutch Baby Pancake’ genoemd. Je bak je pannenkoekenbeslag namelijk in een vuurvast pannetje in de oven tot een soort ontbijttaartje. Er is ook nog een recept voor een Dutch Baby ovenpannenkoek met citroen te vinden op de site.


Bonus: Syrniki

Als je in een van de Slavische landen bent geweest dan ben je dit gerecht waarschijnlijk wel eens tegengekomen. Deze Syrniki zijn zachte zoete kaas pannenkoekjes die als ontbijt worden geserveerd. Ik vind ze een soort Russische tegenhanger van American Pancakes. Gewoonweg anders, maar zo lekker dat dit gewoon een keertje moet proeven.


Tot zo ver de favoriete 15x pancakes recepten uit Betty’s Kitchen.  Ik ben benieuwd welk recept jij graag willen proberen? En mocht je misschien nog een leuke tip of variatie hebben voor pancakes recepten, deel het dan even in de comments!

Groetjes,
Betty


BEWAAR DIT ARTIKEL OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van kleine pannenkoekjes. Check deze 15x pancakes recepten op een rijtje:

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago