Voorgerechten

Nachos met gehakt (uit de oven)

Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij deze Mexicaanse week: Nachos met gehakt en kaas uit de oven! Deze schotel, met als basis tortillachips, is eenvoudig voor te bereiden en daarna laat je de oven het werk voor je doen.

Ovenschaal belegd met nachos met gehakt

Ik kan eerlijk zeggen dat deze ovenschotel voor nachos met gehakt een van mijn favorieten recepten is voor een Tex Mex party en borrels. Met een kleine voorbereiding heb je namelijk zo een ovenschaal belegd met nachos en gehakt vulling. En daarna is het gewoonweg een kwestie van de oven in schuiven, zodra de gasten binnen komen. Minimale effort, maximaal resultaat. En je kunt er natuurlijk allerlei lekkers in deze (soort van) Mexicaanse ‘lasagna’  stoppen. Check hier dan ook 7x nacho’s recepten ter inspiratie! Daarnaast, vind je bijvoorbeeld jalapenos te sterk in de recetpen, dan laat je die er gewoon uit. Varieer er gerust op los met deze ovenschotel vol nachos met gehakt en kaas!

Tortilla chips met gehakt en kaas

Nacho’s hebben een goede dosis kaas nodig! De kaas zorgt er namelijk voor dat je tortilla chips lekker aan elkaar smelten en het geeft een heerlijk zoutig smaakje. Je kunt eventueel een beetje crème fraîche of guacamole serveren bij deze nachos met gehakt, net wat jij lekker vindt! Zet dit recept voor tortilla chips met gehakt en kaas gewoon in de ovenschaal op tafel en laat iedereen lekker zelf pakken. Geef er desnoods wat kleine bordjes bij en vergeet dips zoals guacamole of zure room niet! Check hier nog veel meer lekkere Mexicaanse recepten!


Print

Recept: Nachos met gehakt en kaas (uit de oven)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze gehaktschotel met nacho’s uit de oven is een favoriet van iedereen! Vul een ovenschaal met nach0s met gehakt en kaas en grill deze nog even in de oven!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 68 personen 1x
  • Category: Borrel
  • Cuisine: Mexicaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de gehakt vulling:

  • 2 uien,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 rode of groene paprika,
  • 1 spaanse peper,
  • 2 tomaten,
  • 300 gram (runder) gehakt,
  • 2 theelepels paprika poeder,
  • 1 theelepel komijn,
  • 1 eetlepel tomatenpuree,
  • verse koriander,
  • peper & zout,
  • scheutje olijfolie.

Voor de ‘loaded’ Nachos:

  • 400 gram tortilla chips,
  • klein blikje mais,
  • 1 klein potje gesneden jalapeno pepers,
  • 1 klein blikje kidney bonen,
  • 200 gram geraspte kaas,
  • verse koriander.

Instructions

  1. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de peper, verwijder de steel en (eventueel) de zaadjes en snijd vervolgens fijn. Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en knoflook toe en bak glazig in 1-2 minuten. Voeg de paprika en rode peper toe en en bak nogmaals gedurende 4 minuten op middelhoog vuur. Vervolgens voeg je de tomaten toe, samen met de paprika poeder, komijn en tomatenpuree en breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur lager en laat, onder regelmatig roeren, inkoken tot je een dikke saus hebt (10-15 minuten.). Probeer echt zoveel mogelijk van het vocht er uit te koken, zodat je geen ‘zompige’ nacho’s overhoud straks. Breng de gehaktvulling vervolgens op smaak met zout, peper en verse koriander en zet het vuur uit.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Vet een XL ovenschaal of bakplaat licht in met olie en verdeel 200 gram tortilla chips over de bodem. Verdeel hier de gehaktsaus overheen, en beleg vervolgens met mais, jalapeno pepers en kidney bonen. Strooi vervolgens 1/4 van de kaas er over heen.
  4. Verdeel de 2e zak tortilla chips over de nachos met gehakt en bestrooi royaal met de overige 3/4 van de kaas. Schuif de schaal, of bakplaat, in de oven en bak af gedurende 15-20 minuten.
  5. Laat de Nachos met gehakt vervolgens een paar minuten buiten de oven afkoelen. Hak nog wat extra koriander grof en strooi over de schaal. Server de nachos met gehakt  met wat zure room erbij (om te dippen.) Maar dit hoeft niet per se.

Buen Provecho!  (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Deze ga ik vanavond maken. Ziet er heerlijk uit :-D. Ik heb alleen helaas geen jalapenos in huis.

    • Hi Tanja,

      je kan eventueel ook een spaans pepertje meebakken met het gehakt.
      Dit geeft ook een beetje pit aan het gerecht :-)

  • Hoihoi, Ik vraag mij af hoe je van 1 el tomatenpuree saus kunt maken? Moet hier geen water o.i.d bij? Ga het vanavond proberen, heb net zelf tortillachips gemaakt

    • Dank je! en inderdaad, heerlijke ovenschotel voor zomerse (borrel) avonden :-)
      Eet smakelijk!

  • Gemaakt en hij viel erg in de smaak. 1 opmerking - er was geen sprake van een saus om te laten inkoken - daarvoor zat er niet genoeg vocht bij. Ik ga het vanavond nog een keer proberen en doe er dan tomatenblokjes uit blik bij - daar zit veel saus ook bij, kijken hoe dat gaat.

    • Hi Miranda,
      experimenteer gerust hoor! Houdt er alleen rekening mee dat een echte saus je nacho's kan doordrenken en dan worden deze niet meer mooi crispy in de oven.

  • Gisteren gemaakt, erg lekker hartig recept met knapperige nacho's bovenop, geen pepers gebruikt maar een klein schepje sambal, ga ik zeker nog eens maken

    • Hi Marja,
      bedankt voor de snelle sambal tip!
      Eet smakelijk in ieder geval! Ze staan hier vanavond ook weer op het menu :-)

  • Super lekkere nacho’s!! Het recept viel zeker in de smaak hier thuis, het vulde goed en alle smaken passen lekker bij elkaar. Dit gaan we zeker nog eens maken :)

    • Hi Dimitra,
      dat mag je helemaal zelf weten. Ik gebruik vaak naturel nachos omdat de schotel toch verder op smaak wordt gebracht. Maar als jij fan bent van de Nacho Cheese of chilli flavours, zou ik lekker die gebruiken! Eet smakelijk!

  • We hebben dit vanavond gemaakt.
    Maat ik denk dat de saus te nat was.
    Een deel van de nacho's was slap geworden.
    Hoe kunnen we dit voorkomen.
    We vonden het wel lekker.

    • Hi Peter,

      ja je dient zeker geen saus over te houden. Dus zet hem volgende keer wat warmer en laat iets langer doorkoken tot hij wat 'droger' wordt.
      En een beetje af laten koelen voordat je het over de nachos doet helpt ook! Succes en eet smakelijk in ieder geval!

    • Hi Ellen,
      er zijn nacho's (rond en zeer stevig) en tortilla chips (driehoekjes om te dippen) verkrijgbaar.
      Mijn voorkeur gaat uit naar de stevigere nacho chips omdat deze minder snel zompig worden. Maar bij gebrek kunnen tortilla chips zeker ook hoor.

Recent Posts

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

4 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

7 dagen ago

Homemade Kippensoep

Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat…

1 week ago

Vegan Lemon Cake Balls

Bij de zonnige gele citroen moet ik altijd aan de zomer denken! Niet alleen door…

1 week ago