Recepten algemeen

10x recepten voor Halloween (ontbijt, lunch of diner)

Binnenkort is het zover: Halloween!  Dit is toch wel een van mijn favoriete feestjes, want dan is het immers mijn verjaardag! En dan mogen 20x recepten voor Halloween ook zeker niet ontbreken op deze site. Ik zette een verzamelijk met heerlijke, soms gruwelijke, Halloween recepten op een rijtje die je zowel voor ontbijt, lunch, diner of tussendoor kunt serveren.

Halloween ontbijt, lunch of diner recepten

Wij houden om de zoveel jaar een echt Halloween feest thuis. Het huis wordt van binnen versierd, veel gasten komen verkleed en we genieten van heerlijke zoete en hartige Halloween recepten op de de feesttafel. Hieronder in ieder geval een selectie van 20 recepten voor Halloween ontbijt, lunch of diner. Het meerendeel is hartig, maar hieronder deel ik nog meer links naar (vooral) zoete recepten die echt bij Halloween horen.

Betty’s Halloween Blogs op een rijtje:

Bereid je zelf goed voor op een halloween feestje. Niet alleen door Halloween decoratie te bestellen, maar ga ook aan de slag met heerlijke Halloween recepten uit eigen keuken of ketel. Dit zijn onze favorieten Halloween recepten en artikelen van de website:


10x recepten voor Halloween (ontbijt, lunch of diner)

(klik op de foto’s om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Paarse Ontbijtpap met banaan-spookjes

Ja dat zie je goed. Paarse pap. Voor het ontbijt. Deze Halloween >> Paarse Havermoutpap << zit boordevol fruit zoals blauwe bessen en serveer je met spookjes gemaakt van bananen en pure chocolade. Deze wil en kan jij zeker ook maken want het is gewoon heel lekker wakker worden!


2. Kaneelbrood Halloween Ontbijt

Ben jij wel in voor een Halloween feestje? Met dit ‘cinnabon’ ontbijt geef je deze feestdag meteen een griezelige start! Ik maakte namelijk een kaneelbrood halloween >> Ontbijt met croissantdeeg << en deze kronkels doen een beetje denken aan croissantdeeg darmen met bloed. Als je het te eng vind om op te eten kun je altijd nog je ogen dicht doen natuurlijk 🙂


3. Pumpkin Pancakes

Laten we ook vooral het ontbijt niet vergeten op deze toffe feestdag! Pompoenen zijn natuurlijk onlosmakend verbonden met Halloween, dus serveer deze >> Pumpkin Pancakes << voor het ontbijt en je bent helemaal klaar voor Halloween vieren!


4. Halloween Broodjes met afgehakte vingers

Tijdens de Halloween lunch zet je natuurlijk heerlijke >> broodjes met afgehakte vingers << en bloed op tafel. Dat is gewoon de normaalste zaak ter wereld  op deze feestdag 🙂


5. Heksenhaar Pasta

Deze griezeligge >> Heksenhaar pasta << is werkelijk waar zo simpel te maken want het bestaat enkel uit tagliatelle met veel knoflook. Het heeft erg veel weg van de Napolitaanse pasta aglio e olio. Super eenvoudig maar zooooo lekker. En als je zwarte pasta gebruikt dan ziet deze er extra eng uit.


6. Pompoen risotto

Heb jij mooie grote oranje bol pompoenen (haikido) in huis gehaald voor halloween? Ze zijn niet alleen heel mooi voor decoratie maar je maakt hier ook overheerlijke recepten voor Halloween mee klaar! Wat dacht je van deze gevulde pompoen met >> pompoen risotto met geitenkaas << en spekreepjes? Die staat vast heel mooi op tafel!


7. Halloween Pompoensoep:

Pompoensoep is natuurlijk helemaal van dit seizoen, en als internationaal symbool voor Halloween mag deze natuurlijk niet ontbreken op een feestje. Speciaal voor Halloween maakte ik een lekkere romige variant >> pompoensoep << met knolselderij en wortel. Durf jij hem op te eten?


8. Gezonde Halloween Snack Skelet

Rauwkost doet het altijd goed als gezonde snack op feestjes! Speciaal voor Halloween zette ik verschillende >> gezonde Halloween snacks << op een rijtje. Lekker van genieten dus!


9. Groene Monster Pasta

Voor een avondje Trick or Treat kun je maar beter een goede bodem leggen. Deze >> Groene Monster Pasta << bestaat uit tortellini met een groene saus van boerenkool, basilicum pesto en mascarpone saus. Dat is ook nog eens lekker voedzaam en rijk aan groenten.


10. Pizza Mummies

Omdat mini pizza’s bij ons een graag geziene traktatie zijn tijdens feestjes, mogen deze >> Pizza Mummies << natuurlijk ook niet ontbreken! Met slechts een paar ingrediënten zet je ze in een mum(mie) van tijd op tafel!


BONUS: Pumpkin Spice Latte

Elk jaar kijken velen uit naar het moment dat de ‘Pumpkin Spice Latte‘ weer verkrijgbaar is Starbucks! Deze koffie verkeerd, met pompoen is pure herfst in een kopje, dus hoog tijd om dus zelf thuis met het recept voor >> Pumpkin Spice Latte << aan de slag te gaan. Dit is een heerlijk koffie drankje voor je visite tijdens een Halloween feestje!


Worden jullie al bang? Smakelijk genieten wordt het in ieder geval zeker met deze 20x recepten voor Halloween! Maar je vindt natuurlijk nog veel meer Halloween smaakmakers en inspiratie hier op de website! Maak er een griezelige Halloweenavond van! En tag mij (#BettyskitchenNL) als je een van deze recepten gemaakt hebt!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op jouw Pinterest HALLOWEEN bord. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze recepten voor Halloween wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago