Overige

31x Film tips voor Halloween

Vandaag begint Oktober, DE maand die bekend staat om de feestdag Halloween! Om een beetje in de sfeer te komen heb ik maar liefst 31 film tips voor Halloween verzameld, zodat je elke dag van deze maand een andere Halloween Film kunt gaan kijken! Met veel favorieten uit mijn kinderjaren zoals Hocus Pocus tot cult favoriet Beetlejuice en veel meer wereldwijde horrorfilms favorieten.

Niet alleen ben ik jarig met Halloween (31 oktober), maar mijn kinderjaren in de 80’s en 90’s werden ook gedomineerd door de vele horror, heksen, geesten en ‘slasher’ films die in die tijd uitkwamen. Denk aan Michael Meyers in Halloween, maar ook Freddy Krueger in A nightmare on Elm Street. Bette Midler in Hocus Pocus, Jamie Lee Curtis in Halloween en Anjelica Houston als Morticia Adams vond ik altijd fascinerende vrouwen om naar te kijken. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer films die je tijdens Halloween, of in de weken voorafgaande, kunt gaan zien. Ik deel maar liefst 31 favoriete film tips voor Halloween met je zodat je er een geslaagde horror Halloween maand van kunt maken.

beeld: Buena Vista

Snack tips voor tijdens je Halloween Film kijken

Net zoals in de bioscoop wil je thuis ook wat te snacken hebben voor tijdens je Halloween films kijken. Speciaal voor deze feestdag heb ik een aantal leuke snacks en tussendoortjes voor je op de site staan:

Al deze recepten zijn eenvoudig voor te bereiden en heerlijk voor tijdens een Halloween film.


31 x Film tips voor Halloween!


A Nightmare on Elm Street (1984)

Wes Craven is een icoon op het gebied van horror films en bracht een van de meest enge personages ter wereld. Freddy Krueger, met lange messen als vingers komt je namelijk in je dromen vermoorden. Dit zijn ‘slasher’ films van de bovenste plank want de moorden zijn zo bruut dat je zelf ook niet meer wilt gaan slapen na het kijken. Inmiddels zijn er wel een stuk of 10 films uitgebracht en wist je dat het eerste deel zelfs Johnny Depp’s acteer debuut was?


Beetlejuice (1988)

Deze horror-comedy is gemaakt door regisseur Tim Burton. Beetlejuice, een geniepige maar grappige klopgeest wordt opgeroepen als een recent overleden koppel de nieuwe bewoners van hun oude huis willen wegjagen. Beetlejuice is befaamd om zijn pak met zwart en witte strepen.


Bram Stoker’s Dracula (1992)

Het verhaal van Dracula is natuurlijk eeuwenoud. Maar op het moment dat regisseur Francis Ford Coppola er deze gothic horror film van maakte ontstond een artistiek staaltje filmwerk die je meevoert naar vervlogen tijden. Dracula (Gary Oldman) komt aan in Londen eind 19de eeuw en zet zijn zinnen op een dame (Winona Ryder) die sprekend op zijn voormalige vrouw lijkt.


Carrie (1976)

Aan het einde van de middelbare school staat een galafeest (prom) te wachten. Alsof dat nog niet eng genoeg is voor de scholieren – want de sociale druk is real! – dan doet de film Carrie daar nog een schepje bovenop. Een verfilming van het beroemde boek van Stephen King is dit inmiddels een cult klassieker en een van de engste tienerfilms aller tijden.


Casper (1995)

Een jonge Christina Ricci (bekend van The Addams Family) speelt in deze lieve familiefilm een tiener die vriendschap sluit met een 12 jaar oude eenzame – maar vriendelijke – geest genaamd Casper.


Child’s Play (1988)

Deze film is de reden dat ik niet zo dol ben op grote poppen. Een seriemoordenaar stopt zijn bewustzijn in een pop, die daarna door het leven gaat als de enge en moordende ‘Chucky’ pop.


Death Becomes Her (1992)

Deze zwarte comedy gaat over twee vrouwen (Meryl Streep and Goldie Hawn) voor wie eeuwige jeugd en een mooie uitstraling het meest belangrijke ter wereld is. Ze vinden een elixer die hun kan helpen deze wens te vervullen maar dat soort toverkrachten komen natuurlijk tegen een prijs. Met de meest verschrikkelijke maar hilarische gevolgen van dien.


Friday the 13th (1980)

Het leek een leuke tienerfilm over een leuk zomerbaantje in een zomerkamp. Dat is althans totdat Jason Voorhees zijn entree maakt op vrijdag de 13e. Sinds deze film uit de jaren ’80 zijn hockey maskers nooit meer hetzelfde geweest. Ook erg leuk omdat destijds bekende Footloose ster Kevin Bacon hierin meespeelt.


Ghostbusters (1984)

De Ghostbusters en hun aanstekelijke deuntje is bij iedereen uit de 80’s geliefd. Met een portie humor, scheutje angst, een aantal spoken en technische speeltjes om geesten mee te vangen is dit een ware familiefilm om te kijken tijdens de Oktobermaand.


Halloween (1978)

De titel van deze films zegt eigenlijk als alles 🙂 In deze horror-slasher reeks neemt Jamie Lee Curtis het op tegen een psychiatische patient genaamd Michael Meyers die onschuldige mensen stalkt. Een klassieker in het horror genre en een film waar inmiddels meerdere vervolgen op zijn uitgekomen.


Harry Potter (2001 etc)

Hoewel de Harry Potter films vaker gerelateerd worden aan Kerstmis horen ze wat mij betreft ook echt thuis in dit rijtje met film tips voor Halloween. Het is immers een geweldig verhaal over het gevecht tussen goede en slechte heksen en tovenaars. Er zijn maar liefst 8 films gemaakt omtrent deze 7-delige boekenreeks van J.K. Rowling en ze zijn momenteel te streamen op HBO Max.


Hocus Pocus (1993)

De Hocus Pocus film is een van mijn favoriete familiefilms voor halloween en momenteel te zien op Prime Video. In deze comedy spelen Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy drie heksen uit Salem, Massachusetts die door een jongetje weer tot leven gewekt worden vlak voor Halloween.


Hotel Transylvania (2012)

In deze 3D animatiefilm komen al je Halloween favorieten voorbij. Van vampieren, mummies, frankenstein, monsters en meer! Dracula (met de stem van Adam Sandler) is een vader en probeert zijn dochter te beschermen tegen de mensen. Een superlieve familiefilm om te kijken rond Halloween!


IT (2017)

‘It’ volgt een groep kinderen, beter bekend als de ‘Losers club’, in het kleine stadje Derry in Maine. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan en die zullen er alles aan moeten doen om hem te verdrijven. Een verfilming van het bekende boek ‘IT’ van Stephen King.


Labryinth (1986)

De mannen achter The Muppets maakten deze fantasyfilm uit mijn kinderjaren. Jim Henson, George Lucas en David Bowie werkten samen voor een spannende, maar tevens swingende film. Een piepjonge Jennifer Conolly heeft slechts 13 uur de tijd om te voorkomen dat haar broertje in een goblin wordt veranderd door David Bowie, de Koning van de Goblins. Daarvoor moet zij haar weg door een betoverd doolhof (labyrinth) zien te vinden.


Practical Magic (1998)

Dit is een mooie romantische comedy voor Halloween. In Practical Magic gebruiken twee zussen (Sandra Bullock and Nicole Kidman) hun toverkrachten om een familie vloek te verbreken, in de hoop ware liefde te kunnen vinden.


Psycho (1960)

Filmregisseur Alfred Hitchcock is de meester van suspense. Deze film uit 1960, Psycho, is een meesterwerk op het gebied van Horror en diende als inspiratie voor heel veel toekomstige generaties horror filmmakers. Dit is de oudste horror film in dit lijstje.


Rosemary’s Baby (1968)

Roman Polanski’s Rosemary’s Baby was een hoeksteen in het grote succes van het horror movie genre, en deze film mag niet ontbreken in mijn lijstje met film tips voor Halloween. Een piepjonge Mia Farrow speelt een vrouw wiens echtgenoot een deal met de duivel slaat, zonder dat zij dit weet. Huiveringwekkend tot de laatste minuut.


Scooby Doo & The Ghoul School

Deze kindvriendelijk film is een cartoon van hond Scooby en zijn vrienden. Ze gaan namelijk naar een boarding school for monsters en geesten. Een leuke vertoning voor Halloween met kleinere kinderen.


Scream (1996)

In de Scream films komen veel bekende namen voorbij van Courtney Cox, Neve Campbell tot Drew Barrymore. Enkele scenes zijn iconisch evenals het Scream kostuum met bijbehorend masker. Dit is een van de bekendste horror-slasher franchises van de 90’s en 00’s.



The Addams Family (1991)

Iedereen kent en is fan van de familie Addams. De geweldige grappen, prachtige gothic stijl en rollen die op groot formaat worden gespeel. Christina Ricci brak wereldwijd door als Wednesday en Anjelica Hustons vertolking van Morticia Addams is nog steeds ongeevenaard. Op een top Halloween familiefilm en zonder al te enge thriller elementen. Er is ook nog een deel 2 gemaakt genaamd: Addams Family Values, die tevens ook een aanrader is.


The Blair Witch Project (1999)

Toen the Blair Witch Project uit kwam, was dit een horror film van een nieuwe formaat. Deze film gaat over het verhaal van 3 hikers die op onderzoek gaan naar de legende van de Blair Witch en vervolgens verdwijnen. Wat de film zo bijzonder maakt is het oogpunt van waaruit hij is geschoten, namelijk materiaal dat is gefilmd door de drie hoofdpersonen zelf en dus na afloop zogenaamd is ‘gevonden’ en uitgebracht.


The Conjuring (2013)

Lorraine en Ed Warren zijn experts op het gebied van het paranormale. Ze proberen een gezin te helpen tegen onzichtbare krachten en staan uiteindelijk oog in oog met een demonische entiteit. Deze film is momenteel te bekijken op Netflix.


The Craft (1996)

Vier jonge buitenbeentje op een High School verdiepen zich in de wereld van hekserij en toverspreuken. Wat zou hier nou mogelijk mis kunnen gaan? Ze komen terecht in een neerwaartse spiraal van hun tovenarij met desastreuze gevolgen voor hun vriendschap en de mensen om hun heen.


The Exorcist (1973)

DIt is een echte horror favoriet waarbij demonische bezetenheid centraal staat. Het verhaal gaat over een jong meisje, wiens moeder probeert haar leven te redden door middel van exorcisme.


The Haunted Mansion (2003)

Disney staat bekend om familie vriendelijke films, maar dit is een ‘spooky’ film die ze best goed hebben gedaan. Eddie Murphy brengt zijn comedy talent mee in dit verhaal over een familie die gevangen wordt in een spookhuis, omdat ze voor iemand anders aangezien worden. Misschien niet helemaal geschikt voor de jonge kijkers dus ook al staat deze op het Disney kanaal.


The Nightmare Before Christmas (1993)

Dit verhaal is een mooie mix tussen Kerst en Halloween! The Nightmare Before Christmas is een stop-motion geanimeerde film musical die je dan ook het beste vanaf oktober tot december kunt kijken. Compleet geschreven en geproduceert door Tim Burton ga je op reis met de Koning van Halloween Town, genaamd Jack Skellington, die per ongeluk aankomt in een kerstdorpje en daar het fijne van wil leren.


The Omen (1976)

“It’s all for you, Damien!” Elke horrorliefhebber heeft natuurlijk deze ‘70s classic horrorfilm al gezien. Gregory Peck and Lee Remick spelen de hoofdrollen in deze demonische film, die de geschiedenis in gaat als een van the most cursed movies aller tijden, omdat het ongeluk de cast en crew in het echte leven bleef achtervolgen.


The Rocky Horror Picture Show (1975)

Deze musical is een echte cult favoriet en heeft de titel voor langs lopende theater voorstelling omdat The Rocky Horror Picture Show regelmatig weer rond Halloween actief op toneel wordt gezet. Je kunt hem alleen kijken of geniet gezellig met wat vrienden van the ‘Time Warp’.


The Shining (1980)

Filmregisseur Stanley Kubrik staat bekend om een knap staaltje en soms excentrieke films maken. Met The Shining maakte hij een geweldige horror klassieker. Een auteur (Jack Nicholson) en zijn gezin gaan naar een ingesneeuwd hotel, zodat hij daar in alle rust kan schrijven aan zijn boek. Maar zijn zoontje krijgt echter nare visioenen en de vader begint langzamerhand door te draaien.


The Silence of the Lambs (1991)

Dit is een van de all time favoriete horror films om te zien. In The Silence of the Lambs volg je een jonge FBI agente (Jody Foster) die op jacht gaat naar een zwaar gestoorde seriemoordenaar. Een film die angstaanjagend goed is!


The Witches of Eastwick (1987)

In deze zwarte comedy schitteren Cher, Susan Sarandon, and Michelle Pfeiffer als drie heksen, wiens wensen vervuld worden als de charmante single Jack Nicholson in hun leven komt.


Tot zo ver mijn 31 film tips voor halloween maand. Heb jij deze films al gezien en welke films is jouw grote favoriet om te kijken tijdens Halloween?

Happy Halloween!

Groetjes, Betty


Bron informatie films: Town&countrymag.com

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago