Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk deze Loaded Nachos met gehakt en kaas uit de oven! Deze ovenschotel met als basis tortilla chips en rundergehakt wordt afgewisseld met tomaten, mais en kidneybonen. Het gerecht is eenvoudig voor te bereiden en daarna laat je de oven het werk voor je doen!

Ovenschaal belegd met nachos met gehakt

Ik kan eerlijk zeggen dat deze ovenschotel voor nachos met gehakt een van mijn favorieten recepten is voor een Tex Mex party en borrels. Met een kleine voorbereiding heb je namelijk zo een ovenschaal belegd met nachos en gehakt vulling. En daarna is het gewoonweg een kwestie van de oven in schuiven, zodra de gasten binnen komen. Minimale effort, maximaal resultaat. En je kunt er natuurlijk allerlei lekkers in deze (soort van) ‘Mexicaanse lasagna’  stoppen. Check hier dan ook nog veel meer inspiratie met tortilla chips ovenschotels! Daarnaast, vind je bijvoorbeeld jalapenos te sterk in de recepten, dan laat je die er gewoon uit. Varieer er gerust op los met deze ovenschotel vol nachos met gehakt en kaas!

Tortilla chips met gehakt en kaas

Nacho’s hebben een goede dosis kaas nodig! De kaas zorgt er namelijk voor dat je tortilla chips lekker aan elkaar smelten en het geeft een heerlijk zoutig smaakje. Je kunt eventueel een beetje crème fraîche of guacamole serveren bij deze nachos met gehakt, net wat jij lekker vindt! Zet dit recept voor tortilla chips met gehakt en kaas gewoon in de ovenschaal op tafel en laat iedereen lekker zelf pakken. Geef er desnoods wat kleine bordjes bij en vergeet dips zoals guacamole of zure room niet! Check hier nog veel meer lekkere Mexicaanse recepten!


Print

Recept: Nachos met gehakt en kaas (uit de oven)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze gehaktschotel met nacho’s uit de oven is een favoriet van iedereen! Vul een ovenschaal met nachos met gehakt, tomatensaus, mais, kidneybonen en kaas en grill deze nog even af in de oven! Een heerlijke maaltijd om te delen en dus ook uitermate geschikt als borrelhapje!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 48 personen 1x
  • Category: Borrel
  • Cuisine: TexMex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor het gehakt:

  • 500 gram (runder) gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 zakje Taco Seasoning Mix – zonder zout of suiker (bijv. Santa Maria)
  • 1 blik tomaten ‘Polpa’ of tomatenblokjes (400 ml)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • verse koriander (of gebruik peterselie)
  • peper & zout,
  • scheutje olijfolie.

Voor de ‘loaded’ Nachos:

  • 200 gram ronde nacho chips (of driehoek tortilla chips),
  • 1 klein blikje mais (150 gram)
  • 1 klein blikje kidney bonen (150 gram)
  • 200 gram geraspte cheddar kaas
  • jalapeno pepers (potje – optioneel)

Voor erbij:

Instructions

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en knoflook toe en bak glazig in 1-2 minuten. Voeg de paprika toe en bak het geheel gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. In de laatste minuut voeg je het zakje taco kruidenmix toe.
  2. Voeg de tomaten ‘polpa’ en tomatenpuree dan pas toe aan het gehakt, roer het geheel goed door en verlaag het vuur naar middelmatig. Laat zachtjes inkoken tot een soort dikke gehaktsaus gedurende 10 minuten. Roer tussentijds een paar keer door maar probeer zoveel mogelijk van het vocht er uit te koken, zodat je geen ‘zompige’ nacho’s overhoud straks. Breng de gehaktvulling vervolgens verder op smaak met zout, peper en verse koriander (of peterselie), roer goed door en zet het vuur uit.
  3. Giet de mais, kidneybonen en eventuele jalapenos in een bolzeef. Spoel even kort na met koud water en laat uitlekken.
  4. Verwarm daarna de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Vet een ruime ovenschaal of bakplaat licht in met olie en verdeel de helft van de nacho chips over de bodem. Verdeel hier de gehaktsaus overheen en beleg vervolgens met mais, kidney bonen en eventueel jalapeno pepers. Strooi vervolgens de helft van de geraspte kaas er over heen.
  5. Verdeel de 2e helft van de tortilla chips er overheen en bestrooi royaal met de overige helft van de kaas. Schuif de schaal, of bakplaat, in de oven en bak af gedurende 15 minuten.
  6. Laat de Loade Nachos met gehakt vervolgens een paar minuten buiten de oven afkoelen.  Server de nachos met gehakt bijvoorbeeld guacamole of zure room erbij (om te dippen.)

Buen Provecho!  (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

Notes

Je kunt dit gerecht als ‘hoofdgerecht’ serveren voor 4 personen, zeker met sour cream en guacamole erbij. Je kunt voor de volledigheid er nog een kleine groene salade bij geven. Maar als een borrel neem je er kleinere porties van en is 1x recept geschikt voor 8 personen.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag wilt gaan met het maken van deze Loaded Nachos met gehakt vulling uit de oven.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Deze ga ik vanavond maken. Ziet er heerlijk uit :-D. Ik heb alleen helaas geen jalapenos in huis.

    • Hi Tanja,

      je kan eventueel ook een spaans pepertje meebakken met het gehakt.
      Dit geeft ook een beetje pit aan het gerecht :-)

  • Hoihoi, Ik vraag mij af hoe je van 1 el tomatenpuree saus kunt maken? Moet hier geen water o.i.d bij? Ga het vanavond proberen, heb net zelf tortillachips gemaakt

    • Dank je! en inderdaad, heerlijke ovenschotel voor zomerse (borrel) avonden :-)
      Eet smakelijk!

  • Gemaakt en hij viel erg in de smaak. 1 opmerking - er was geen sprake van een saus om te laten inkoken - daarvoor zat er niet genoeg vocht bij. Ik ga het vanavond nog een keer proberen en doe er dan tomatenblokjes uit blik bij - daar zit veel saus ook bij, kijken hoe dat gaat.

    • Hi Miranda,
      experimenteer gerust hoor! Houdt er alleen rekening mee dat een echte saus je nacho's kan doordrenken en dan worden deze niet meer mooi crispy in de oven.

  • Gisteren gemaakt, erg lekker hartig recept met knapperige nacho's bovenop, geen pepers gebruikt maar een klein schepje sambal, ga ik zeker nog eens maken

    • Hi Marja,
      bedankt voor de snelle sambal tip!
      Eet smakelijk in ieder geval! Ze staan hier vanavond ook weer op het menu :-)

  • Super lekkere nacho’s!! Het recept viel zeker in de smaak hier thuis, het vulde goed en alle smaken passen lekker bij elkaar. Dit gaan we zeker nog eens maken :)

    • Hi Dimitra,
      dat mag je helemaal zelf weten. Ik gebruik vaak naturel nachos omdat de schotel toch verder op smaak wordt gebracht. Maar als jij fan bent van de Nacho Cheese of chilli flavours, zou ik lekker die gebruiken! Eet smakelijk!

  • We hebben dit vanavond gemaakt.
    Maat ik denk dat de saus te nat was.
    Een deel van de nacho's was slap geworden.
    Hoe kunnen we dit voorkomen.
    We vonden het wel lekker.

    • Hi Peter,

      ja je dient zeker geen saus over te houden. Dus zet hem volgende keer wat warmer en laat iets langer doorkoken tot hij wat 'droger' wordt.
      En een beetje af laten koelen voordat je het over de nachos doet helpt ook! Succes en eet smakelijk in ieder geval!

    • Hi Ellen,
      er zijn nacho's (rond en zeer stevig) en tortilla chips (driehoekjes om te dippen) verkrijgbaar.
      Mijn voorkeur gaat uit naar de stevigere nacho chips omdat deze minder snel zompig worden. Maar bij gebrek kunnen tortilla chips zeker ook hoor.

  • Dag Betty,
    Lekker gerecht maar met de gesmolte cheddar plakt alles aan mekaar. In restaurants blijft de kaas meestal lopend.en heb je geen bestek nodig. Is dat dan speciale cheddar?
    Jos VW

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

2 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

4 dagen ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

5 dagen ago

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…

7 dagen ago

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…

1 week ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

1 week ago