Deze dame is dol op pasta recepten! Dus dan mag een recept voor homemade Mac n Cheese natuurlijk ook niet ontbreken. Vandaag deel ik mijn favoriete variant met jullie en middels de kookvideo laat ik je zien hoe lekker en makkelijk dit is.
Hoewel je bij pastarecepten vaak aan typische Italie denkt, is de Mac n Cheese juist geen Italiaans recept. Hij vind zijn oorsprong in Amerika en aldaar is het een bekende snelle maaltijd die iedereen wel kan maken. Het zij uit een pakje, of gewoon homemade met een favoriete kaas naar wens. Van cheddar en parmezaanse kaas, tot huttekase en oude kaas. Iedereen heeft een eigen variatie, maar de variant met hamblokjes en cheddar kaas (en een lepel mosterd voor de pit) is mijn grote favoriet! Check ook zeker dit variatie recept voor mac ‘n cheese met truffel en een eitje.
Ben jij grote fan van dit soort romige pasta gerechten met kaas? Naast de Mac n Cheese heb ik dan ook het recept voor cacio e pepe voor je. Deze pasta met drie kazen en citroen is ook een aanrader. Maar probeer ook eens deze pasta taart met blauwe kaas, een vegetarische pastaschotel met spinazie en eieren, of maak eens pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus. Oh wist je trouwens dat de bekende ‘Spaghetti Meatballs‘ overigens ook een Amerikaanse creatie is, en geen Italiaanse?!
+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
Dit overheerlijke pasta gerecht is een klassieker uit Amerika. Elleboogjes macaroni met romige kaassaus, cheddar, hamblokjes, mosterd en bieslook is een heerlijke pastagerecht. Bak de Mac n Cheese af in de oven voor een krokante korst. #pasta #macncheese
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Je hoeft de Mac n Cheese niet per se af te bakken in de oven. Nadat je de macaroni, hamblokjes en bieslook hebt toegevoegd kan hij eigenlijk al meteen in borden geschept worden en kun je al gaan smullen. Maar de gebakken versie met krokante bovenlaag uit de oven is wel echt heel lekker!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Wat is Pankow? Ik kan het nergens vinden..
Hi Dorieke,
pankow zijn grove paneermeelvlokken. Maar je kunt het ook vervangen door verkruimeld beschuit, wat fijngesneden broodkruim of gewoonweg panneermeel. Het gaat er om dat je de mac n cheese een beetje krokantheid bovenop geeft.
Ze noemen het ook wel panko! In de supermarkt bij de japanse ingredienten.