Tijdens deze Indiase week op de blog, mag dit klassieke bijgerecht natuurlijk niet ontbreken! Raita is de welbekende Indiase yoghurt saus die bij veel gerechten wordt geserveerd.

Zelf een raita maken met yoghurt

Dit recept voor yoghurtsaus is heerlijk fris door de munt blaadjes! En de stukjes komkommer en tomaat zorgen voor een lekkere bite! Voor mij is raita echt onmisbaar naast elke Indiase curry dit ik maak, omdat het je gerechten mooi in balans brengt met een frisje en een zuurtje (van de yoghurt). Tevens zijn Indiase gerechten ook vaak wat pittig(er) van smaak en de yoghurt blust dit tevens ook een beetje af. Hieronder laat ik je zien dat je heel eenvoudig zelf raita kunt maken met yoghurt en is je Indiase maaltijd voortaan helemaal compleet!

Overheerlijke Indiase recepten

Maar behalve zelf raita maken hebben we nog veel meer lekkers uit India voor je in petto! Probeer zeker ook eens een van deze homemade chutneys voor bij onze overheerlijke Indiase recepten. Je bent thuis in Betty’s Kitchen voor bijvoorbeeld een Indiase bloemkool curry, maar ook paneer met spinazie, of zelfs deze dahl linzensoep. En uiteraard hoort hier dan ook homemade naanbrood of pappadums bij! Die laatste is samen met raita ook een heerlijk voorafje of om gewoon als dip te serveren.


Print

Recept voor zelf raita maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een recept voor om zelf raita te maken. Deze verfrissende Indiase yoghurt saus is ideaal voor bij Indiase gerechten zoals curry’s. Wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld naanbrood in te dippen. Een heerlijke bijgerecht voor je Indiase gerechten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min
  • Cook Time: 5 min
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 46 personen 1x
  • Category: sauzen
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 1 theelepel (gemalen) komijnzaad,
  • halve theelepel cayennepeper,
  • halve komkommer,
  • 1 tomaat,
  • 250 ml volle yoghurt,
  • halve theelepel zout,
  • flinke snuf vers gemalen peper,
  • 2 eetlepels fijngehakte muntblaadjes.

Instructions

  1. Verhit een koekenpan zonder olie en bak hierin de (gemalen) komijnzaad en cayenne pepper gedurende 1 minuut op medium vuur. Hierdoor komen de smaken en aroma’s vrij. Gebruik een houten spatel om door te roeren en verbranden te voorkomen. Schep daarna meteen over in een kom en laat iets afkoelen.
  2. Was de komkommer, snijd overlangs in repen en vervolgens in kleine blokjes (bijv. 0.5×0.5 cm). Was de tomaat, halveer, verwijder de zaadjes en eventueel het vel en snijd het vruchtvlees ook in blokjes.
  3. Giet de yoghurt bij de gebakken kruiden en voeg het zout en peper toe. Roer het geheel goed door. Tot slot voeg je de komkommer, tomaat en gehakte muntblaadjes toe en roer nog een laatste keer door.
  4. Serveer direct, of bewaar max. 2 dagen in de koeling tot gebruik.

Eet smakelijk! Groetjes, Bewtty

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago